Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

no to jesteśmy we dwieLena01 a już myślałam że tylko ja wstaje wcześniej żeby zrobić śniadanie mężowi, ale u mnie to wynika z tego że ja po prostu lubię to robić i nie lubię gdyby mi ktoś w kuchni bałagani ale oboje wiemy i jesteśmy przygotowani na to że już nie długo takie zwyczaje mogą się zmienić ;-)
Powodzenia u gina
Przed samą pobudką śniło mi się że zaczęłam rodzić, obudził mnie budzik męża, patrze na niego a on do mnie "nie posikałaś się do łózka?", pierwsza moja myśl że wody mi odeszły a nie poczułam, odwaliłam kołderkę, ale sucho a ten mi mówi że jemu się śniło że mu się siku chce i temu mi takie durne pytania z rana zadaje bo wie że w nocy wędruje do kibelka
a sen fajny nie powiem
ojj zjadłabym taki sernikPlan porodu? Marzenie
Chociaż na SR położna mówiła, że można sobie coś zaplanować, a później się okazuje, że podczas porodu się to nie sprawdza, bo np woda kobietę wkurza, piłka się za bardzo chwieje i że jedyne co kobieta chce robić podczas skurczy to leżeć skulona, bo podobno i tak się zdarzało... Że dopiero na partych kobieta zmieniała pozycje...
Ja jestem strasznie ciekawa jak u mnie będzie
a w ogóle witam się dziewczynkiJa po śniadanku - mężowym sernikiem na zimno
Mniam
![]()

ojjj biedna wiem jak sie poczułaś tzn wyobrażam sobie bo raz też tak miałam tylko z tą małą różnicą że ja nie wiedziałam wcześniej jaki to ból może być bo to pierwsza dzidzia mojaja mialam ciezka noc. obudzilam sie o 12 i do 4 walczylam ze skurczami...i ze soba...bo strach mnie sparalizowal, niby wszystko z sasiadka ugadane ale srodek nocy, ja sama z mlodym w domu, moj W prawie tysiac km od domu, wiec panika, bol i placz. tylko czekalam zeby bylo juz rano bo nie chcialam cyrku robic w ncy ale kolo 4 przeszlo i zasnelam. wczesniej mnie skurcze tak nie bolaly, zabieraly mi tylko oddech i bolal krzyz raz mniej raz bardziej. a dzisiaj to tak jak przy porodzie z malym. bylam wystraszona jak dziecko. jednak chyba fajnie miec wsparcie w domu bo samemu to nie jest wcale mile![]()
Paulina &&&&&&&&&&&&& a o obracaniu to ehh aż mnie dreszcze przeszłynie no oczywiście jest anestezjolog w szpitalu ale tylko jeden i mi już powiedzieli że tam gdzie chcę rodzić nie mam szans na znieczulenie zewnątrzoponowe jedynie co robią to do cc.
jeżeli chodzi o sól ja od wielu lat używam tylko takiej dla diabetyków z obniżoną zawartością sodu i jestem zadowolona też nie puchnę po niej.
aaaaaaaaaa właśnie pisała do mnie PaulinaMaria że po wizycie u położnej jest w szpitalu, jej mały jest obrócony miednicowo i już miała 3 usg, chcą go odwrócić główkowo hmmmmmmmmmm współczuję jej !!!!!
&&&&&&&&&&&&& zacisnięteWitam
Lena Ruda i pozostałe wizytujące kciuki zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&
Iwon w pierwszy dzień na L4 to się powinno same przyjemne rzeczy robić, a nie sprzątać
Buziak kciuki za poprawę wyników &&&&&&&&&&&& fajnie że cię wypuścili do domku
PaulinaMaria współczuję, mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią, bo brzmi to strasznie, kciuki za Was &&&&&&&&&&&&&&
jeśli chodzi o plan porodu, to położna na SR namawia, żebyśmy takowy miały, ale wypełnić musimy go ze swoją położna środowiskowa
no a w mojej przychodni taka położna jest do dyspozycji dopiero jak się maluszek urodzi
i ważne jest podczas wypełniania planu porodu, żeby się najpierw zorientować co oferuje szpital, bo wiadomo, że jak zaznaczymy poród w wannie a w szpitalu nie ma to plan do d...
myślę, że nawet jeśli plan legnie w gruzach to może jednak warto go zrobić
ja się zdecydowałam
będę wypełniać na stronie rodzić po ludzku Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku
a co do braku anestezjologów, to muszą być, ale rzeczywiście czasami jest ich bardzo mało, nie ma wydzielonego anestezjologa na oddział położniczy i wtedy zzo nie podają
i poproszę o kciuki - dzisiaj mam wizytę o 16.30![]()
ojj w pełni popieram.!no nic, posiedziałam, poczytałam, czas chwytać za wałeka Iwon za ten dzban truskawkowego koktajlu dostaje kuksańca bo teraz o niczym innym nie myślę
![]()
![]()