reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

no więc 2 miesiace temu dostała wysypki na wargach sromowych wiekszych- wysypka jest koloru skóry albo lekko czerwona. Byłam z nią wtedy u 2 pediatrów i dermatologa. Dermatolog powiedział, że nie wie co to jest, pediatrzy ,ze to normlane u dzieci. Co jakis czas miała sluzik zółty na majtkach- pediatrzy tez mówili,że tak może byc i ,że takie pojedyncze przypadki nie są niepokojące. Od tygodnia zauwazyłam,ze się czasami drapie po cipuni, przedwczoraj znou pojawił się ten śluz i to pare razy, znowu wezwałam kolejnego lekarza- kazął robić nasiadówki z kory dębu, szałwi i rumianku, smarowac cewkę i wejscie do pochwy alantanem i maścią propolisową- uznała,że mamy tu leciutki stan zaplany. Natomiast ta wysypka to nie wie co to....mam dosyć:(
Ja bym poszła do ginekologa, skoro pediatrzy nie umieją zaradzić...współczuję
http://www.erodzina.com/index.php?id=16,1649,0,0,1,0

reklama
Esperanza gratuluję z całego serca i życzę powodzenia na nowej drodze.. :)

Avo
wspolczuje, na pewno malutka czuje straszny dyskomfort. Czy wogole są ginekolodzy dziecięcy ? Szczerze mowiac nie spotkalam sie nigdy z takim..

AVO jak najbardziej do ginekologa dziecięcego!!!!tylko najlepiej do babki.A po tych nasiadówkach i smarowaniu jest jakaś poprawa?

esperanza - gratuluję zmiany stanu!!!

a ja jestem ostatnio straszna maruda i wszystko mi nie pasuje :angry: i jest mi z tym źle!!!

gadałam sobie dzisiaj z położną jak mi robiła ktg i się jej pytam jak to jest z tą dietą przy karmieniu i po porodzie i ona mi powiedziała,że nie ma czegoś takiego jak dieta,bo np. na oddziale dostaje się normalne posiłki,tyle,że potem obserwuje się jak dziecko na to zareagowało.I jeszcze mi powiedziała,że jak już w domku będę jadła coś co może ewentualnie dzidzię uczulić albo jej nie służyć to najlepiej z rana,żeby potem w razie czego po nocy nie szukać lekarza.

jesteśmy zapisane na wtorek na 17 do dr. Filipp- ma super opinie w necie.....mam nadzieję,ze zaradzi coś na ta wysypkę, a po zapaleniu juz śladu nie bedzie.

Nasiadówki nrazie o tyle pomogły ,że nie ma tego sluzu, ale ewidentnie ja boli....

jesteśmy zapisane na wtorek na 17 do dr. Filipp- ma super opinie w necie.....mam nadzieję,ze zaradzi coś na ta wysypkę, a po zapaleniu juz śladu nie bedzie.

Nasiadówki nrazie o tyle pomogły ,że nie ma tego sluzu, ale ewidentnie ja boli....
chyba ciężko robić takiemu małemu dziecku nasiadówki ?
mój wiktor by nie usiedział..:sorry:

AVO a nie zmieniałaś w tym czasie proszku lub płynu do prania,albo inny papier toaletowy albo płyn do kąpieli?
Moja bardzo dobra znajoma miała coś takiego,że chyba ze trzy miesiące się męczyła z upławami i wysypką i nikt nie wiedział co jest grane a okazało się,że kupiła jakiś papier toaletowy i było tam coś co ją uczulało i jak przestała to wszystkie objawy przeszły.

I już po cywilu. JESTEM MĘŻATKĄ!!!! Oczywiście miałam wtopę podczas przysięgi i zaczęłam się śmiać jak P. zrobił do mnie śmieszną minę:-D Obiadek rodzinny w restauracji bardzo udany co nie zmienia faktu, że takie imprezy w 9 miesiącu bardzo męczą. No i na zdęciach będę wyglądać jak hipopotam, bo już miałam mały preview.....:szok: No i z dzikiej nocy poślubnej nici póki co hehe.

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!! :-):-D :-) :-D

ja już po wizycie -relacja w odpowiednim wątku

josie nie denerwuj się, ten typ tak ma niestety, mój mąż też się kiedyś pomylił i to o miesiąc, ale od tamtej pory się pilnuje i liczy, bo mu zagroziłam sprawdzaniem jego stanu wiedzy :-D:-D

szczegolnie na koncowce ciazy :p ja ostatnimi czasy jak wracam z przedszkola rano to wyslu****e roznych opowiesci porodowych, lekarzowych szpitalnych i takich tam. i mam ostatnio wrazenie ze nie ma normalnego szpitala, lekarz, nikt nie mial normalnego porodu tylko albo ktos mial najgorszy porod, lekarza do doopy szpital i jedzenie i opieke tez albo wlasnie tylko jego szpital jest taki cudowny, a lekarz najlepszy a porod to pestka i wogole co te baby gadaja. nie ma nic pomiedzy:/?
coś w tym jest, że jedne narzekają, a inne chwalą

wg mnie najgorszy to jest taki typ człowieka, co chwali wszystko co jego, a co innych to zawsze będzie źle
mam taką sąsiadkę niestety i aż się boją ją do siebie zapraszać, bo jak słyszę jak innym tyłki obsmarowuje to aż się źle robi:baffled:

esperanza gratulacje!!!!!!

a ja jestem ostatnio straszna maruda i wszystko mi nie pasuje :angry: i jest mi z tym źle!!!

witaj w klubie! dobrze, że D nie ma, to się tylko psom obrywa :baffled:

Avo ja też pierwsze co, to pomyślałam o uczuleniu na jakąś chemię (kosmetyki czy środki czystości)

chyba ciężko robić takiemu małemu dziecku nasiadówki ?
mój wiktor by nie usiedział..:sorry:

włączam bajki i siedzi 15 minut:)
AVO a nie zmieniałaś w tym czasie proszku lub płynu do prania,albo inny papier toaletowy albo płyn do kąpieli?
Moja bardzo dobra znajoma miała coś takiego,że chyba ze trzy miesiące się męczyła z upławami i wysypką i nikt nie wiedział co jest grane a okazało się,że kupiła jakiś papier toaletowy i było tam coś co ją uczulało i jak przestała to wszystkie objawy przeszły.

proszek zmieniłam jakieś dwa tygodnie temu, a wysypka jest od 2 miesiecy, zreszta ta wysypka wygląda jak jakas wirusówka, nie wiem jak to opisać....wiecie jak wygląda brodawka płaska? to jest troche podobne z tym,że ma chyba płyn w środku....to nie są taki suche krostki w kazdym razie....

reklama
Do góry