reklama
moim zdaniem to nie mój puls.
Swój potrafię wyczuć. A chodzi tu o rytmiczne ruchy bobasa wyczuwalne przez brzuch
We wtorek mam wizytę u gina - zobaczymy co powie na ten temat.![]()
Ja jestem tego pewna, że to nie mój puls bo przede wszystkim tempo jest zupełnie inne, jest widoczne tylko po tej stronie po której malutka ma akurat plecki i jak ją popukam to potrafi się zmienić rytm tego "oddechu", albo w ogóle nie ma. Jeśli nie ma akurat plecków po prawej stronie mojego brzucha a ja leżę na lewym to nie ma tego ruchu. A puls swój na brzuchu też potrafię zauważyć, ale wtedy cały brzuch się delikatnie rusza.
Zapytaj gina, ciekawa jestem co Ci powie :-)
Ja jestem tego pewna, że to nie mój puls bo przede wszystkim tempo jest zupełnie inne, jest widoczne tylko po tej stronie po której malutka ma akurat plecki i jak ją popukam to potrafi się zmienić rytm tego "oddechu", albo w ogóle nie ma. Jeśli nie ma akurat plecków po prawej stronie mojego brzucha a ja leżę na lewym to nie ma tego ruchu. A puls swój na brzuchu też potrafię zauważyć, ale wtedy cały brzuch się delikatnie rusza.
Zapytaj gina, ciekawa jestem co Ci powie :-)
tylko dzieci w brzuchu nie oddychają....pierwsze ropręzenie płuc to pierwszy płacz pow yjęciu z brzucha. moze o czkawce mówisz, albo rzeczwyiscie widzisz jej tętno, ale to byłby dośc niesamowite
tylko dzieci w brzuchu nie oddychają....pierwsze ropręzenie płuc to pierwszy płacz pow yjęciu z brzucha. moze o czkawce mówisz, albo rzeczwyiscie widzisz jej tętno, ale to byłby dośc niesamowite![]()
No i dlatego, że wiem, że nie oddychają to mnie dziwi to co widzę i czuję...a czkawka to nie jest na pewno, bo czkawkę to ona miewa i to jest baaardzo wyczuwalne, bo w tedy to brzuchol podskakuje i trwa to ok. 10 min. - ooo właśnie teraz ma i aż cała podskakuje:-)
Nie wiem o co lotto, dlatego tak mnie to ciekawi...
Ruda1979
Fanka BB :)
ogarnelam się trochę...Mat poszedł na weekend do kolegi,jutro maja turniej w hokeja na trawie i musza się przygotować psychicznie - jak mi wytlumaczyli:-)
Moj mały synuś jest przekochany - w nocy śpi 5 godzin,w dzień tez jest bardzo grzeczny - albo śpi albo ogląda świat dookoła
karmimy sie cyckiem,ale muszę go dokarmiać, żeby szybciej przybierał,bo jednak jego waga jest niska.Ale poza tym jest super!!!
Moj mały synuś jest przekochany - w nocy śpi 5 godzin,w dzień tez jest bardzo grzeczny - albo śpi albo ogląda świat dookoła

veritaserum71
Fanka BB :)
Co do rytmicznych ruchów, to moj ma czkawkę kilka razy dziennie...czuje to głównie mój odbyt 
a tak na poważnie to cały brzuch mi skacze, z czego się cieszę bo wiem ze małemu nic nie jest.
Mnie dzisiaj plecy masakrycznie bola :-( za to wróciłam właśnie od mamy gdzie najadłam się torta i czuję się błogo :-) M jutro o wyjeżdża na weekend, więc jak mam rodzić to dziś w nocy albo dopiero w poniedziałek
ale małemu jest chyba zbyt dobrze (i wcale mu się nie dziwię) i raczej nie zechce się pośpieszyc.
Wiecie patrzę na te nasze świeżo narodzone dzieciaczki i wciąż nie mogę uwierzyć, ze mam takiego duzego szkraba w brzuchu
I nie jest tak, że nie moge się doczekac porodu, ale nie moge się doczekać czasu już po porodzie, kiedy wszystko będzie juz za mną i mały będzie spał przy moim cycku
zeby tak sie dalo przespać poród naturalny i obudzić z dzieckiem przy boku 

Mnie dzisiaj plecy masakrycznie bola :-( za to wróciłam właśnie od mamy gdzie najadłam się torta i czuję się błogo :-) M jutro o wyjeżdża na weekend, więc jak mam rodzić to dziś w nocy albo dopiero w poniedziałek

Wiecie patrzę na te nasze świeżo narodzone dzieciaczki i wciąż nie mogę uwierzyć, ze mam takiego duzego szkraba w brzuchu

Ja też mam takie delikatne unoszenie i opadanie brzuszka gin powiedziała ze maluch ćwiczy oddychanie wdychając i wydychając wody płodowe. Nie zawsze to widać zależy jak się dzidzia ułoży, niektóre w ogóle mogą tego nie zaobserwować.
Ja też mam takie delikatne unoszenie i opadanie brzuszka gin powiedziała ze maluch ćwiczy oddychanie wdychając i wydychając wody płodowe. Nie zawsze to widać zależy jak się dzidzia ułoży, niektóre w ogóle mogą tego nie zaobserwować.
ja o tym czytałam tylko w jednej książce, że właśnie maleństwa trenują wdychając i wydychając wody. Może faktycznie tak jest. Wczoraj na usg było nawet widać jak malutka porusza mięśniami oddechowymi, co ginka uznała za bardzo dobry objaw.
blond_20
Czarownica
Avo o co chodzi z Magnii????bo ja nioe zrozumialam tego smsa

reklama