reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie:)

My dzisiaj cały dzien na dzialce u przyjaciół:)

Josie, a duzo jesz? Jajem dośc mało i pokarmu nie mamtez mega duzo jak przy pierwszej córci. Przy pierwszej sie obżerałam przez 6 miesięcy:)

Jak z Wasza kondycją? Ja się czuję jak na poczatku ciązy czasem- zadyszka przy mówieniu.....

esperanza, ja mialąm sporo szwów zewnętrznych i wewnętrznych, ale nic mnie nie bolało, jakoś bardzo szybko mi się wygoiły.

kasia.natka, ja się jeszzce nie odważyłam, bo już było prawie suchi a od 4 dni znowu się leje i to czuję jak strumyk ze mnie wypływa, krew ze skrzepami.

no właśnie - też miałam o tych stanikach napisać - ze w nocy nie chodzi o to ze cieknie tolko o to, że będą obwisłe. Ja szczerze mówić przez 2 lata karmienia Ali spałam w staniku i to włąśnie takim dość mocno zabudowanym Bravado, abo w jakimś gimnastycznym Gatta.

Dziewczyny nie macie problemu z tym, ze mleko za bardzo tryska ? U mnie jest z tym coraz gorzej, jak mały wypuści sutek z buzi to tryska na pół metra dosłownie. Musze non stop pilnowac z pieluchą, bo jesteśmy obydwoje pozalewani cały czas. To z lewej piersi, a z prawej z kolei leje się normalnie strumieniem jak z kranu i też go zalewa, biedak się krztusi.
Bróbowałam kłaść go nabrzuszku na swoim brzuch, zeby ssał od góry, ale niewiele to pomaga. No masakra.

AVO u mnie już lepiej z kondycją jeśli chodzi o chodzenie, ale ręce mam słabe, a sporo Wojtka noszę. Karmić w nocy też już zcasem nie mam siły i kłądę się z nim do łóżka - tylko, ze on strasznie ulewa, wiec nie bardzo lubię go karmić na leżąco.
A najbardziej meczy mnie biodro - tydzień ppo porodzie coś mi się stało w prawie biodro, i jak chodze i obciążam prawą nogę to ból niesamowity w pośladku czuję. Jak mam Alą na huśtawce pohuśtać i unieśc tą huśtawkę to ledwo daję rade z bólu, jak wciągam wózek po schodach to samo. Po domu kuśtykam, nie wiem, chyba mi samo nie przejdzie :(((

Ostatnia edycja:
December ja stawiam wtedy co tylko zamarzysz. Dzis moge pic jak stary alkol.
Moj maz panikuje na maxa ubrany i w pelnym pogotowiu. Drze sie na mnie ze on nie bedzie porodu odbieral. A ja nie chce jechac na darmo. Wole siedziec w domu i sie relaksowac. I nie dosc ze mam skorcze to on mnie wk.urwia jeszcze swoja panika.
Tez sie boje wywolywania. A fakt ze to juz jutro o 8 ej rano mnie tylko dobija. Ja pi.er.dole.
Sorki za rzucaniem miesem ale to daje pelen obraz sytuacji

Mamina - to może jedź jak masz skurcze?? Ja tam bym była w 7 niebie, jakby mój się o mnie tak martwił, że by mnie do szpitala pospieszał ;P mój odwrotnie "a czy to już, a może jeszcze trochę" pewnie by było ;P

Po zastanawianiu się, czy Gosia nie robi zbyt luźnych kupek znalazłam taki artykuł w necie:

Kupka noworodka i niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Bo u niej kupka to taki płyn wręcz żółty. A jeszcze dziś wieczorem obudziła się 2 razy z miną do płaczu a raz z płaczem więc a ja od razu "coś musi być nie tak"...
Nie mogę patrzeć gdy się męczy z czymś nawet parę minut z brzuszkiem...:angry:

Dziewczyny,
co robicie na czkawki? Może już pisałyście ale proszę o powtórkę nop i nowe mamy o jakieś sposoby może...

reklama
december, mamina - spokojnie :)
trzymam za was kciuki - ja miałam obydwa wywoływane, wiec nie wiem jak jest bez wywoływania :) ale nie było tak źle, za drugim razem to wręcz lajtowo :). Boli ale nie tak, żeby się nie dało wytrzymać, wszystko będzie ok - powodzenia !! Wrzaski nie są w moim stylu, wiec mi się nawet udało 2 razy urodzić bez jednego jęknięcia, będzie dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry