reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

ja mam teraz z Canpola ale one wogole nie maja kleju. tzn te moje przynajmniej. jutro sie wybiore do pepco po babyono bo tamte maja.
a dostalyscie niebieskie pudelko w szpitalu?tam mialam 2 wkladki na noc z aventa. super byly, takie cieniutkie i wyprofilowane. tylko czemu takie drogie no:(ja musze uzywaz wkladek caly czs bo co chwile cos tam leci, wystarczy ze spojrze na Alana to juz czuje ze leci samo:/
jak kobiety karmia rok czy dwa to tez ciagle te wkladki musza nosic???draznia mnie one, nie dosc ze na dole wkladek trzeba to jeszcze u gory. ja wogole od tego porodu czuje ze gdzie nie spojrzec to ze mnie leci:crazy: dobrze ze z uszu nic nie leci chociaz :blink:

reklama
No jeszcze December, ale już niedługo, i nie pamiętam czy Bąblik urodziła??
I jeszcze Butterfly pisała, że u niej też jeszcze nic ale to było parę dni temu

Ostatnia edycja:
ja polecam wkladki medela i lansinoh.
Kurcze, moje dziecie niby sie najada, bo czesto uleje moim mlekiem, ale ani mi nie tryska, ani nie leci z drugiego cyca :crazy:

Laseczki czy Was też tak suszy od porodu? Ja wypijam litry wody. Nie wiem czy to organizm sie oczyszcza czy co. Ale mam Saharę w ustach.
Właśnie była połozna i z Zosia wszystko dobrze. Pępek ładny choć jeszcze nie odpada. Mi podcieła 2 supełki w kroczu bo mnie szczypały. Teraz mała zmęczona po oględzinach padła;-)

addiena - to się ciesz. Bo ja jak zapomne wkładke zainstalowac to od razu mam pół bluzki mokrej. I to nie z cyca z którego karmie a z tego drugiego.

Własnie - próbke lansinoh dostałam od połoznej. Fajne były. Ale nie widziałam tego w sklepie. Lub mi sie w oczy nie rzucilo. A pudelko niebieskie - dostałam ale u mnie canpol był... chyba. Ale szczerze - rozpakowac czasu nie miałam. Musze popatrzec jeszcze raz

Hej Dziewczyny,
gratulacje dla nowych mamuś:):):)::)

My siedzimy w domku i rozkoszujemy się sobą:) Aktualnie zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu ciuchów dla Małgosi, żeby zobaczyć co się dzieje na forum. Ludzie przynoszą całe torby ubrań a ja siedzę, segreguję, piorę i prasuję. Plus to, co się brudzi na bieżąco...

Ale czuję się ogólnie ok, czasem cięcie ciągnie ale to czuć przy wstawaniu raczej wieczorem i wczesnym rankiem.
Gosia dziś w nocy wstawała co 3,5/4 godziny na jedzenie i pampka więc wyspałam się znów do 10:)

Cieszę się każdym dniem takiego spokoju:)

A jeśli chodzi o dietę matki karmiącej...
ja na razie jem delikatne mięso, tzn gotowana pierś z kurczaka, schab z folii z pieca, żadnych kiełbas czy wędlin bo to chemia.
Jogurt naturalny z bananem, ser biały, dżem brzoskwiniowy, wczoraj poszły jajka na miękko na kolację.
Obiadowo: gotowane buraczki (pyszne), ziemniaki z wody, był też brokuł.

Mleko na razie odstawiłam bo po pierwszej ince w domu miałam niezłe rozwolnienie w nocy z dreszczami. Ale nie wiem czy to po mleku czy zmęczenie pierwszym dniem w domu... poczekam trochę i spróbuję znów.
Teraz codziennie chcę włączać nowe rzeczy, głownie warzywa i owoce. Nie wydaje mi się, żeby tylko gotowane zapewniały mi zróżnicowaną dietę nawet ze względu na pokarm dla Małej.

Też myślę, że nie ma co przesadzać tylko obserwować malucha:)

reklama
addiena - to się ciesz. Bo ja jak zapomne wkładke zainstalowac to od razu mam pół bluzki mokrej. I to nie z cyca z którego karmie a z tego drugiego.

No, niby tak :), ale oczywiście sie martwie, ze w porownaniu z Wami mam za malo pokarmu.
Te wkladki sa na allegro i w mothercare.

esperanza
- ja tez pije jak smok, ale to chyba dlatego,ze karmimy

Do góry