reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dzisiaj była u nas połozna i mały w ciągu 2 tyg przybrał 800g i mówiła, że to dużo, także 500 jest chyba ok :-)

A co do stópek to na początku zawsze są trochę powyginane bo w brzuszku musiały dostosować się do ciasnoty :-D Ze mną urodziła dziewczyna, której córka ma w ogóle przykurcz stopy tak że styka jej się z kością piszczelową i też powiedzieli, ze ma się nie martwić, bo to przejdzie (a wyglada to naprawdę kiepsko) także chyba trzeba lekarzom wierzyc :tak:

reklama
witam mam na sprzedasz 30 tabletek witaminy k dla niemowlat inf na priv
images

dziewczynki juz niedlugo kazda z nas bedzie szczepic swoje malenstwo. Planujecie brac 5 w jednym , czy robic tylko podstawowe? ja sie sklaniam ku podstawowym błonica, tężec, krztusiec (DTPw) , Hib, Polio (IPV), czy to oznacza, ze mala bedzie kłuta kilka razy?

Addiena teraz na 1 szczepieniu w 6 tygodniu beda 3 razy kłute jesli wezmiemy te podstawowe. w nozki i raczki. ja bede szczepic tymi wlasnie bo skojarzonym to ja nie ufam jakos. rafal tez mial te normalne i na pocieszenie powiem ze te 1 szczepienia nie sa takie zle, bo te dzieciaczki nie maja pojecia co sie dzieje i czasami nawet nie zaplacza. rafal dopiero przy 3 wkluciu zaplakalam ale to juz chyba ze zlosci ze cos mu robia tak dlugo:)

reklama
aaa DZIAŁKOWSKĄ nie DARŁOWSKĄ! No to ja tam byłam kilka razy jak jeszcze ja sama byłam dzieckiem, ale synkowi sąsiadki błyskawicznie pomogli, miał kilka tygodni. Nie narzekała w każdym bądź razie.

No oczywiście nazwy ulic porąbałam :) - ulica Działdowska. W necie nawet niezłe opinie ma. Mam nadzieję, że będzie ok. A w ogóle to liczę, że jednak nas nie zostawią na oddziale. Kontaktowałam się z kilkoma lekarzami w sprawie wyników malego i nie kazali panikować, ale nadal podawać to nieszczęsne żelazo. Podobno wszystkie noworodki mają spadek hemoglobiny, ale niewielu robi się badania i tylko. To podobno czysta fizjologia jest i raczej nie wymaga leczenia, ale skoro u nas zrobiono badania to podawać żelazo przez ok. 6 tygodni jeszcze trzeba i powinno być ok. Na wszelki wypadek jutro pojedziemy, zobaczymy co powie lekarz w izbie przyjęć bo najpierw musi go zbadać i stwierdzić czy musi być hospitalizowany.

Już k....wa nie mam siły do tego wszystkiego. Zastanawiam się czym ja w życiu tak nagrzeszyłam, że moje dziecko za to pokutuje..... Ile jeszcze przyjdzie jemu przeżyć wizyt w szpitalu - jutro skończy 4 tygodnie dopiero, a już tyle doświadczył.

Do góry