reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Naprawdę zostały już tylko dwie czerwcówki? :szok: Niesamowite :-D
No dziewczyny, ciekawe która będzie ostatnia? :-)

Ależ ten czas leci!

Cały czas czekam na nowe opowieści z porodówki. Uwielbiam je czytać :tak:

reklama
Kamila normalnie je 90ml, a dziś w nocy pierwszy raz 120 wciągnął na raz :szok::-D Bardzo lubi jeść, później od razu zasypia i tak co 2-3 godz. Dwa razy dziennie przesypia 4 godz. Raz po południu i raz od 20 do 24 :-) ale potem właśnie jest baardzo głodny :-D

Hej :) Muszę coś tutaj napisać żeby przeczytać chociaż ostatnia stronę- inaczej wskakuje mi tylko pierwsza strona wątku. Brakuje mi internetu i pogawędek z Wami.

ja będę szczepić 5 w 1 i na rota na pneumokoki chyba nie karolinka przytyla 600 gram w 2.5 tygodnia doktorka mówiła że to całkiem ładnie więc myślę że nie ma co panikować wagą

Ja tez dostałam dwa pudełeczka a tam dużo fajnych próbek, smoczek avent itp.
Szwów mi dzisiaj nie ściągnęli może w czwartek.

Ja też dostaam wielkie pudło gratisów w szpitalu - witaminy, gazety, kremki, pieluchy itd. Byam mile zaskoczona :-) Wczoraj mieliśmy cięzki wieczór. Mała kilka godzin wisiala mi na cycu i zasypiała a jak tylko odkadalismy do łożeczka to był ryk. W końcu usneła na naszym łóżku i juz bałam się jej przenosić. W nocy spalą nawet ładnie. Trochę obawiam sie tego, że całą noc śpi z Nam bo może potem w ogóle w nocy nie będzie chciała zaakceptować łóżeczka. Jak myślicie? Teraz np już 30 min spi u siebie i jest ok .

Poszłabym z nią na spacer ale zimno i wieje.......

no to 2 rodzyneczki zostaly jeszcze do wyklucia. to jest cudny moment. moj maz twardziel plakal i sie smial. nigdy go takiego nie widzialam.

wczoraj urodzil o 17ej a dzis tak wyjde do domu. czyli po 24h jupiii

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się zabieram do zapisywania i w końcu muszę zacząć... w nocy Gosia budziła się o 11, 2, 5 a po 8 już ja ją zgarnelam. Pół godz zajmuje pampers i karmienie i spać. Więc 2,5 g mogę pospać na raz. Co jest dziwne to że mi to wystarcza ;-) Aha no i teraz znów śpi. Wczoraj to samo ok pół godz czuwania przed południem. Wieczorem była troszkę rozbita ale ciepła kąpiel i cycuś zadziałały spała jak ta lala :-):-):-)

Dziewczyny, co dla Was oznacza ciepła woda w wanience? Nie kupowaliśmy termometru bo polozna mówiła że wystarcza łokciem ale co ja mam czuć do diaska ? Ja lubię bardzo ciepła wodę i nie umiemy wyczuć. Czy mina dziecka jako odnośnik wystarczy? Nie płacze nóg nie wyrywa (zawsze wkladamy najpierw stopki) ...Sama nie wiem.

Aha i jeszcze jedno moja Mała ma pryszcze ... tylko parę na ciele na raczce np. Dość spory. Słyszałam że to moje hormony wychodzą wiecie coś na ten temat?

W sprawie szczepionek nie mam jeszcze pojęcia... muszę się zorientować porozmawiać z moim lekarzem rodzinnym.

Do góry