reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

U mnie nic, jestem po KTG i badaniu w Szpitalu ale pisze z komorkiwięc krótko. Wieczorem jak wrócimy napisze cos wiecej. Plan taki, ze w czwartek na KTG i jaktylko beda miejsca to na patologie liczy na wywołanie.

reklama
Ja widzę że wy sporo czasu na forum kobitki nawet macie:-D
Gratuluje nowym mamusiom;*

U nas mała jest już na butli ja w cycach już mam totalne pustki i cyce mi się zmniejszyły... Mała jak już uśnie potrafi spać w nocy nawet i 6 godzin:-) wiec ja mam dobrze pod tym wzgledem, co do prutków o ktorych Dorota pisała ja koperek niunce daje i daje czady:-D Z tym że u mnie mała w dzień spać za bardzo nie może... Trolle mi ją budzą, Alę przez to zaniedbuję i serce mi czasami pęka... Bo mała zaczeła popłakiwać, zrobiła się nieporadna i sama nawet spodni nie założy... a nawet buty sama już zakładała...

Moja w nocy budziła się ok.2 poźniej o 5 wzięłam ja do naszego łóżka i spaliśmy do 9 :-)
Teraz w ciągu dnia też mi śpi wstaje tylko na jedzonko więc pewnie noc będę miała do bani.
A szczepic będę z kalendarza szczepień w którym są już pneumokoki - tak nam polozna mówiła - i zastanawiam się tylko nad rota wirusa ale do żłobka nie będę dawać no ale później do przedszkola chciałabym aby poszła i jeszcze sama nie wiem.
Aha i na pewno nie zaszczepie skojarzonymi.

U nas leżaczek-bujaczek z wibracjami też zdaje egzamin, kiedy Młode jest niespokojne. Dźwięk wibracji to i mnie uspokaja.
Co do patentów to warto sobie nagrac na telefon albo na płytkę CD dźwięk suszarki, tony bicia serca; do znalezienia m.in. tutaj ; u nas jak jest niespokojny i nie może zasnąc to pomaga :tak:

a co z dopajaniem herbatkami (typu koperek itp.)? dajecie je swoim "Dzieckom"?
bo zdania są podzielone...

Moja do tej pory dwa razy była dopajana . Raz jeszcze w szpitalu a drugi raz została "oszukana" że to mlesio jak ja wyszłam do dzina. Moja polozna mówiła że jak najbardziej można dopajac ale w czasie upałów. A tak to w zupełności nasze mleczko powinno wystarczać.

U nas leżaczek-bujaczek z wibracjami też zdaje egzamin, kiedy Młode jest niespokojne. Dźwięk wibracji to i mnie uspokaja.
Co do patentów to warto sobie nagrac na telefon albo na płytkę CD dźwięk suszarki, tony bicia serca; do znalezienia m.in. tutaj ; u nas jak jest niespokojny i nie może zasnąc to pomaga :tak:

a co z dopajaniem herbatkami (typu koperek itp.)? dajecie je swoim "Dzieckom"?
bo zdania są podzielone...

O super, dzwięki mogą sie przydać :)

No to juz wiadomo kto ostatni bedzie - ja:baffled:

Rysica - powiedzmy ze ci nie zazdroszcze :-p Jak wsio pojdzie dobrze to czwartek/piatek tulisz Monisie:tak:

Witam i ja ;)

Gratulacje nowym mamciom :)) no i kciuki za te nasze rodzynki na finiszu :))&&&&&

u nas srednio mlody dalej sie prezy i dostal jakis mega tradzik na twarzy czy cos podobnego ma wysypane policzki i brode a tak sie cieszylam ze ma taka piekna skorke;// w nocy skrzeczy i piszczy, dostalismy skierowanie do neurologa bo cos dziwne te jego dzwieki...beda sprawdzac czy to jakies nerwowe tiki te skrzeki czy cos innego... no i 11.07 idziemy do chirurga bo nie chce nam sie wchlonac wodniaczek na jaderku i tez dzis dostalismy skierowanie.

ehh poza tym moje mleczko robi sie chyba jalowe i to z mojej winy... czasem przez caly dzien zjem tylko sznytke chleba i banana albo jogurt i tyle... po moim mleku mlody spi albo pare minut albo gora godz... na probe podalam mu sztuczne hipp combiotyk i spal 3 h...wiec wiele mi to wyjasnilo....poza tym ciezko mlodemu ida prutki i mi serce peka jak sie meczy z baczkami;//

A ja..hmm szok bo wlasnie trwa 4 dzien mojego pierwszego okresu po ciazy... nawet moja ginka byla w szoku ze pomimo karmienia piersia plodnosc tak szybko wrocila... mam teraz mega uwazac podczas zblizen z malzonem ;pp waga ciagle idzie w dol...

mojemu Wiktorowi wodniak ( dosc duzy ) wchłoną się dopiero po roku wiec w szoku jestem ze juz tak szybko każą wam isc do chirurga, ja mialam powiedziane ze jak do roku sie nie wchlonie to dopiero bedziemy dzialac i sie wchłona hm

reklama
Do góry