reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja nie używam leżaczkow, huśtawek..nawet nie kupiłam .

ja mam bujak, dostałąm dla starszej córki, ale ona go nie lubiła a finalnie wypadła z niego na głowę na płytki bą mądra matka myślała, ze jeszcze nie siada i nie zapięła pasów. A tego dnia włąśnie usiadła w bujaku :/
Wojtek też go nie lubi.

Załuję ze nie mam leżaczka takiego lekkiego, łatwego do przenszenia po mieszkaniu bo to się przydaje, chociaż teraz przy starszej bedzie ryzyko, ze na małym usiadzie, bedzie próbowala go podniesć itp :)

dziewczyny mam pytanie odnośnie laktaotrów ja mam taki zwykły ale nie ściąga mi pokarmu to już wiecej sciagna sama ręką no i tak myśle czy nie kupic elektrycznego medeli ale boje sie ze to nie ma roznicy bo w sumie te laktaotry to podobne sa jak to u was sie sprawdza ściaga wam to coś czy nie bo nie wiem czy inwestowac taka kase

to chyba zależy od tego ile masz pokarmu. Ja przy Alio na początku mialam dość mało i laktatorm Aventu ręcznym ściągalam max 20-30 ml w sumie na raz, wiec sobie darowałam. Teraz nadal mam ten sam laktator i ściągam już ok 60 ml za jednym posiedzeniem, nie wiem czy piersi mam teraz jakieś "lepsze" czy po prostu nauczyłam sie nim sciągać.

Z tego co wiem ten elektryczny medeli jest bardzo dobry, mówiłą mi koleżanka która właśnie ręcznym nie dawała rady. Ale jest dość drogi, wiec zastanów sie czy bedziesz faktycznie dużo sciągać i często.

reklama
szczepionka skojarzona 6w1 kosztowała mnie 199zł, 5w1 kosztuje ok. 135zł przynajmniej tam gdzie ja pytałam...
Myślę, że ceny wszędzie będą porównywalne.

Co do leżaczków to muszę zakupić, bo już mój Julek mógłby myślę korzystać.:tak:

na pewno nie muszę podawać wit.K,bo mały dostał w zastrzyku i podobno to wystarcza:-)
ja też nie mam ani bujaczka,ani leżaczka...może potem kupimy,ale na razie daje race bez;-)

Witam i ja ;)

u nas srednio mlody dalej sie prezy i dostal jakis mega tradzik na twarzy czy cos podobnego ma wysypane policzki i brode a tak sie cieszylam ze ma taka piekna skorke;//
.

Mój Julek miała taką wysypkę 01062012257.jpg

i okazało się, że łojotokowe zapalenie skóry.

agrafka ja ciągle jestem sama z 2 pannami z tym że Ala dostaje buziaka, przytulamy właczam bajkę i idzie spać (zawsze ze 4 razy jeszcze do nas przychodzi:-p) ale spi już sama. Nie wiem co bym zrobiła jak by ja trzeba było usypiać, z Oliwką ciągle na rękach albo w leżaczku, już mi się taki biceps zrobił od noszenia że szok:-D

ja po Ali miałam normalnie okres mies po porodzie tak jak Dorota napisała wiec może to okres a nie czyszczenie, ja ciagle w podpaskach wiec jak bym dostała to wcale bym nie musiała wracac do podpasek:-p bo sa nierozłaczną czescią mojego zycia na chwile obecną:-D

A ja dopiero skończyłam sprzątać i padam. Mój syn właśnie mnie uczy obsługi jego Iphona i właśnie z niego teraz pisze. to tak na wszelki wypadek jakby inne urządzenia z dostępem nagle umarly :) a może na porodowke sobie go wezmę to będę mogła tu zaglądać od czasu do czasu :) idę coś zjeść

Byłam dzisiaj u lekarza z Małym i z oczkiem to normalne, powiedzial, ze jak nie przejdzie do nastepnego tygodnia to mam przyjść po kropelki ale zapewnial ze minie, oby miał rację.
Ale zrobilo mu sie kolo paznokcia na kciuku taka grudka ropki,nie wiem jak to inaczej nazwać, Kuba mial to samo i Maly dostal tą samą maść wiec mam nadzieje ze szybko pomoże:tak:

dzisiaj obcinałam mu paznokcie, ale mialam stresa:zawstydzona/y: Kuba to juz ma palce jak dorosły w porownaniu do Wojtka:-D

sunshine 3-4 godz. nieźle;-) nie jesteście głupcy, nawet tak nie pisz, kazdy uczy sie na bledach:tak:

Ruda moj tez dostał w zastrzyku i też nie podaję

dzień dobry mamuśki:-)

co to?śpicie jeszcze?a może rodzicie?RYSICA,GKVIP?

Jasiek spał od 21 do 5:-):szok:więc jestem wsypana,aż mi dziwnie;-)

miłego dzionka życzę!

Hejka mamuśki ;-)) Rysica, Gkvip - rodzicie? :laugh2:

Siula dzisiaj ze szpitala wychodzi najprawdopodobniej :laugh2:

Pamka mój Wiktor miał taką wysypkę jak był noworodkiem , wyglądała identycznie ale to mu sie zrobiło po mleku Bebilon . Teraz mój Milan też ma wysypkę ale troszkę inaczej ona wygląda, szczerze mówiąc ja sie tym kompletnie nie przejmuję bo przecież w końcu zniknie :laugh2:

Ruda ale zazdroszczę , Milan w dalszym ciągu równiutko co 2 godziny wstaje na żarełko.. Ale to i tak bardzo dobry wynik moim zdaniem , nie męczy mnie to jakoś bardzo :laugh2:

Ale mnie wkurza mój brzuch wiecie ... kurcze kg lecą mi w dół a się wcale nie odchudzam, teraz jem już wszystko... Tyle że leci mi z nóg i rąk a brzuch to jeden wielki flak miękki i trzęsący się jak galareta ... Poza tym znowu zaczęła mnie strasznie boleć rana po CC chyba znów ją nadwyrężyłam ... Jak tak dalej pójdzie to pierwsze ćwiczenia będę mogła wykonać chyba po roku żeby nie bolało ...

reklama
Kami tak normalnie to Jaś się budzi co 3-3,5 godz i sama w szoku jestem,że tak długo wytrzymał:-)
A Milan bardzo często się budzi,ale w porównaniu z początkiem,jak pisałaś,to i tak fajnie:tak:Mnie rana już nie boli,tylko taka jest zdrętwiała ta część nad blizną,ale to też powoli zniknie.Mnie za to wkurza moja doopa,bo jest wielka i nieproporcjonalna:angry::angry::angry:Jakoś jak miałam brzuch to tego tak nie widziałam,a teraz....masakra jakaś!!!!
Ale ja to opanuję!

Mam straszną ochotę na placki ziemniaczane,ale mi się ich nie chce robić:zawstydzona/y:

Do góry