reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Sunhine u nas to samo, maly ciagnie jak szalony na poczatku, oczywiscie jak jest bardzo glodny a pozniej prezy sie robi sie czerwony, denerwuje sie i zasysa z takimi nerwami ze szok mam wrazenie ze nie leci mu tam mleko... chociaz naciskam cycka a wtedy leci normalnie, tzn nie jakos duzo bo ja nawalu pokarmu nie mam ale o co mu chodzi nie mam pojecia...
Ja mam laktator z medeli, traktor z niego masakryczny jak sciagam pokarm to musze siedziec 2 godz zeby sciagnac 100ml no co sie namecze przy tym to szok... ale malo chyba nie? A tak to musze na raty sciagac i pozniej zlewam w jedno... chociaz wydaje mi sie ze wiecej bym wycisnela sama naciskajac cycka prosto do butelki

Lui ja właśnie dowiedziałąm sie ostatanio, ze niepowinno się zlewać pokarmu zbieranego o róznych porach. Ja do tej pory kilka razy tak ro iłam, bo za jednym posiedzeniem sciągam najwyżej 60 ml i tak mi było najłatwiej.. Dziewczyna z listopadówek 2009 sparwdziłą w jakiejś ksiace że nie powinno się mieszac tylko ewentualnie dopeiro przed samym podaniem połączyć porcje z różnych pór/dni :/

No to teraz próbuję zamrażac po te 50-60 ml, ale i tak prawie nie ściągam bo mały się zbiesił i się budzi co godzina...

reklama
A właśnie - czy ktoś wysłał mi mmsa ze zdjęciem swoim i maluszka? Bo dostałam coś takiego a nie mam pojęcia od kogo :sorry2:

Sunshine zapisywanie to dobry sposósb , ja tak robiłąm przy Ali, ale ustabilizowało sie to w miarę dopeiro około 2 miesiaca, a co 2 tygodnie było jakieś przestawienie.

Dziewczyny, może by założyć kilka nowych wątków, bo piszemy tylko na dwóch o masie rzeczy ?
Byłoby trochę łatwiej sie poruszać po tematach takich jak karmienie, spanie, itd bo czasu bedzie teraz coraz mniej jak się maluchy uaktywnią :)

Dziewczyny jak długo bolały Was sutki przy karmieniu? Długo? :baffled:

A jakich butelek i smoków używacie? Ja wczoraj chciałam trochę ulżyć cycom, odciągnęła pokarm i podałam w butli z kauczukowym smokiem i przy karmieniu cycem mała już miała problem, żeby go uchwycić! :szok:

Dziewczyny jak długo bolały Was sutki przy karmieniu? Długo? :baffled:

A jakich butelek i smoków używacie? Ja wczoraj chciałam trochę ulżyć cycom, odciągnęła pokarm i podałam w butli z kauczukowym smokiem i przy karmieniu cycem mała już miała problem, żeby go uchwycić! :szok:

Bolą :( ja w nocy odciągam i daje z butli tt aby odciążyć cyce tzn jednego, bo z drugiego mały nie chce ciągnąc długo miałam zatkane kanaliki, teraz brodawka mu nie pasuje, a za kapturkiem nie przepada :/ mam nadzieje, ze w końcu i na drugiego przejdziemy, a nie będę więcznie ma laktatorze jak ta dojna krowa :D
Synek się budzi, a śpi od 9tej :)

macku moj Kuba jak raz mu podalam butelke to pozniej juz w ogole nie chcial piersi, cwaniaczek bo z butli mu szybko lecialo a z cycem musial sie meczyc wiec roznie to jest.

Witam,

delwer moj to i w dzien i w nocy budzi sie co 3.5 godziny, teraz w dzien juz nie spi cały czas, ma okresy czuwania ale ogolnie duzo śpi:tak:

gkvip nie denerwuj się, wiem jak Cię wszystko drażni ale lada chwila Mia bedzie z Wami:-)

agrafka ja jestem jak najbadziej za takimi wątkami:tak:

Mały zaczyna marudzić, spadam. Muszę jeszcze dzisiaj jechać do miasta coś zalatwic a nie chce mi sie jak nie wiem, zla od rana chodze:-(

Podsumowanie pierwszych 4 dni :
Mala przy cycku wiekszosc dnia. W lozku spi po godzince po karmieniu max 2 godz. W nocy ze mna w łóżku bo bym nie wydoliła. Nie chce w nocy do swojego łózeczka.:no: Brodawki pogryzione. Smaruje wietrze i psikam octeniseptem. Odciagam elektrycznym z Aventu. Jest rewelacyjny i cichy. Generalnie je co godzine. Bez przerwy chce cycka. Czy to normalne??
Carla Widze ze u ciebie podobnie :-)

reklama
Podsumowanie pierwszych 4 dni :
Mala przy cycku wiekszosc dnia. W lozku spi po godzince po karmieniu max 2 godz. W nocy ze mna w łóżku bo bym nie wydoliła. Nie chce w nocy do swojego łózeczka.:no: Brodawki pogryzione. Smaruje wietrze i psikam octeniseptem. Odciagam elektrycznym z Aventu. Jest rewelacyjny i cichy. Generalnie je co godzine. Bez przerwy chce cycka. Czy to normalne??
Carla Widze ze u ciebie podobnie :-)
I ten octenisept pomaga na cycki?

U mnie było podobnie z tym wiszeniem na cycu, ale od 3 dni jest lepiej :tak:

Do góry