reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
rudq a skad tt wiesz ile ml on ci z cycka wyciqgnal? o_O
u mnie nadal za malo mleka. jem i pije non stop, herbatki laktacyjne litrami i nic:/ ile to moze trwac...
ja mam elektryczna medele. sciaga dobrze ale glosna strasznie...

rudq a skad tt wiesz ile ml on ci z cycka wyciqgnal? o_O
u mnie nadal za malo mleka. jem i pije non stop, herbatki laktacyjne litrami i nic:/ ile to moze trwac...
ja mam elektryczna medele. sciaga dobrze ale glosna strasznie...

bo ja odciągam i daję z butli,przynajmniej nie jestem pogryziona tak jak na początku...do cycka się przystawiamy rano i wieczorem na "dobranoc".I wcale nie zajmuje mi to dużo czasu,myślałam że bedzie gorzej:baffled:

kochane już jesteśmy w domciu o jak cudownie trochę was poczytałam ale muszę jeszcze się wgłębić w wasze wątki:-)
Marcelinka śpi słodziutko więc wykorzystałam trochę ten wolny czas
dziękuje za gratulacje
Kamila dla ciebie wielkie podziękowanie
całuje
powodzenia dla naszych dwupaczków i zdrówka dla maluszków

Zazdroszczę czasu na forum :/ Matydla to mały ssak...jak nie je to pije, jak nie pije to tylko cocha, jak nie cocha to sutka ma w nosie lub na oku...nie ważne gdzie ważne by na twarzy...mama nie ma prawa się oddalać! :/

no ja się popłakałam ze śmiechu :-D oczywiście bez urazy kochana :sorry2:

Moja smoka w ogole nie toleruje. Kupilam juz 4 i odmawia wsólpracy :-D...tylko mamuni cycuszek jest ok. ;)

moja też nie chce :baffled: na początku nie dawaliśmy żeby nauczyła się ładnie ssać pierś ale teraz już próbujemy a tu zero zainteresowania...a czasem by się przydało żeby possała smoka :tak:

sunshine my wczoraj też miałyśmy taki dzień właśnie, cała się napinała, płakała, stękała i robiła się purpurowa i ja doszłam do wniosku że zafundowałam jej zaparcie :zawstydzona/y: bo ewidentnie kupy się zatrzymały

kurcze a z tym wypadaniem włosów to ja też już się boję bo mam bardzo cieniutkie a jak jeszcze zaczną wypadać :szok:

Czesc dziewczynki ja jeszcze w dwupaku a liczylam ze moja królewna zechce pojawic sie wczesniej. Teraz to czekanie, a tak bardzo chciała bym ją już mieć obok siebie. Pozdrawiam was bardzo serdecznie.

Poryczalam sie dzis jak nie wiem co :zawstydzona/y:

Stwierdzilam, ze mala ma kolke i podalismy jej z buteki herbatke z kopru wczoraj na noc i dzis z rana i nie wiem jak to mozliwe ale po drzemce obudzila sie glodna ja ja do cyca a ona nie potrafi sie przyssac :szok::szok::szok: ciagnela suta ja smoczek z butelki. Ponad godzine sie meczylam, ona plakala a ja razem z nia :zawstydzona/y:
W koncu przypomnialo mi sie ze polozna mowila, ze jak dziecko nie bedzie chcialo ssac to zeby polozyc je na lozku i pochylic sie nad dzieckiem wkladajac cyca do buzki i po kilkunastu probach w koncu zaskoczyla.

Hej dziewczynki;) Ja tak na szybko, zgóry przepraszam, że tylko o sobie ale mam urwanie głowy;)
Dziękuję Kamilko za przekazywanie informacji;)
Poród był ciężki- opisze to kiedy indziej, ale CC miałam bo po 16 godz nie miałam naet pol cm rozwarcia ani wlasnych skurczy;( umęczyłam się tylko na kroplowkach;(
Za to mały jest cudny, od razu po CC miał otawrte oczka i oglądał świat;) Oboje z mężem zakochaliśmy się bez pamięci;)
Mały ne chce jeść z piersi;( dla mnie to załamka. Jeśli mogę liczyc na jakies rady będę wdzięczna. A sytuacja wyglądą tak? od samego urodzenia jest problem bo oje brodawki są całkiem plaskie wręcz wklęsłe- szpital to był dla mnie koszmar- nikt mi za bardzo nie pomogł-ani panie od laktacji ani od noworodków- kazały na siłę go przystawiać, ale niestety maly tylko plakal a ja nie miałam sumienia- nie pomagały nakładki ani nic. Teraz w domku na dodatek przyszedł nawał pokarmu..dziewczyny mam cycyki większe od głowy, guz na guzie, chwyta mnie gorączka;( juz nie wiem co robć;( nie wierze w pomoc poloznych- wystarczająco się zawiodłam w szpitalu;( pokarm ściągam laktatorem mały je duzo wiec duzo ściągam, przykładam ciąglę kapustę..i juz nie wiem jak sobie pomóc;;((boli cholernie, no i niczym innym nie mogę się zająć bo albo karmię małego, albo sciagam mu pokarm, albo przykladam kapustę..

reklama
stymuluj malego swoja brodawka czyli od czubka noska ciagnij i przesuwaj az do brody. palcami rob polksiezyc pod broda. na piers przykladaj cieple oklady.... nie poddawaj sie. Rob skin to skin czyli gola twoja klatka piersiowa na to gole dziecko i nakryjcie sie jakims recznikiem czy narzutka. ma byc wam przYjemnie.
czyli oklad cieply potem skin to skin potem stymulacja brodawka i wlozenie dziecku calej brodawki z otoczka do ust.

Do góry