reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

no wlasnie mialam pisac ze my tez na tym mleku i nic nie daje oprocz tego mleka, zadnych probiotykow i witamin, spi cale nocki juz od zeszlego piatku, cyzli od momentu jak na noc dostal pierwszy raz to mleko, kupki ok, a rozpuszczam tez w normalnej wodzie a nie w tych 70 stopniach jak pisza:) no i nie smierdzi mi to mleko...nareszcie. bo Nan czy Bebiko to mi strasznie smierdzialo.
najlepiej porownaj sobie sklad w necie.

my dzisiaj na bioderka idziemy do ortopedy. mam nadzieje ze bedzie ok. wczoraj bylismy na szczepieniu, maly wazy 4740, przytyl 1300 w 4 tygodnie czyli niezle, najlepsze jest to ze jak sie urodzil mial glowke 33 cm, teraz 37, sprawdzilam ile rafal mial a rafal 39 hehe i ja myslalam ze go normalnie urodze:/to sie juz nie dziwie czemu mi sie zblokowalo wtedy wszystko.a alan mi sie juz taki duzy wydaje i z ciuchiw nagle z dnia na dzien wyrasta.
przy szczepieniu plakal bardzo, az sie zaniosl raz. strasznie szkoda mi go bylo, szczepilam tymi na NFZ, po poludniu marudny byl i mial napady placzu jak przy kokach i ewidentnie mu to spac nie dawalo. balam sie nocy po tym szczepieniu ale tylko raz sie obudzil, dostal cycka i zasnal.
nastepne szczepienie za 6 tyg:confused2:

reklama
Verita to był żart pomyślałam że jeśli na każda nową rzecz potrzebuje 3 dni to mnie 2015 zastanie ... a realnie mam zamiar karmić do roku zobaczymy co wyjdzie z tego zamiaru.

Verita to był żart pomyślałam że jeśli na każda nową rzecz potrzebuje 3 dni to mnie 2015 zastanie ... a realnie mam zamiar karmić do roku zobaczymy co wyjdzie z tego zamiaru.
dobry żart funta wart!:-D
ja zamierzam karmic pół rok, potem wracam do pracy wiec sobie tego nie wyobrazam, musiałabym sie rozdwoić (co najmniej). zresztą ściąganie mleka w pracy..no way! pierwsza córkę karmiłam 6 miechów i było ok. z tym, ze ona se sama odstawiła. ja też dokarmiałam. Marysia jak na razie na samym mleczku.

Hejka!!

W Wawie znów pogoda beznadziejna...niby nie pada ale w każdej chwili może zacząć i dooopa z wyjścia na spacer!!

Jeśli chodzi o zasypianie maluszków, to faktycznie podobno dobrym sposobem jest położenie w łóżeczku swoją znoszoną rzecz - chodzi o zapach mamy i przez to poczucie bezpieczeństwa:-)

A na zatwardzenia polecam naparzenie sobie w jednej szklance kopru włoskiego i rumianku - wypić, ale max 2-3 łyki, po pól godzinie (największe stężenie w mleku matki) dać dzidzi cyca - w ciągu godziny powinna być kupa!! jak już są dzieciaczki większe to można tak z pół szklanki wypić.

Ja byłam w zeszłym tygodniu w kościele uzgodnić date chrztu i co d... mam przyjsc za jakiś czas proboszcz się zastanowi czy mi ochrzci, a ile się nasłuchałam :( a na koniec powiedział, z jak ja umrę to nie wiadomo gdzie trafię, ale jak synka niech się pani nie martwi, bo jak umrze to trafi do nieba- załamka, az się popłakałam jak wyszłam:(

szok!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:

Ja dziś od rana mam mega humor!! praktycznie wchodzę we wszystkie swoje spodnie:-D:-D są bardziej opięte póki co, więc czekam aż będę mogła zacząć ćwiczyć! a już tak się martwiłam, że czeka mnie zmiana garderoby!!

My kąpiemy młodą codziennie. Nie wyobrażam sobie rzadziej, bo w fałdkach (zwłaszcza na szyjce) zbiera jej się "syf" po całym dniu i nieładnie to pachnie, no i odparzają się jej te miejsca.

Ostatnia edycja:
Witam i ja
Dzisiaj koszmarna noc spalam moze z 1godz

Asik. - a kto ci powiedzial ze musza byc otwarte oczka :szok: jedyny wymog jaki musza spelnic noworodki przy wyrobieniu paszportu to fotka na bialym tle i tyle i dlatego trzeba je wyrabiac co roku bo bobasy sie zmieniaja.

Aga - co to za ksiadz i co to za kosciol:szok:, to jakas nowa odmiana chrzescijanstwa:szok:. Gdyby mi tak powiedzial to bym powiedziala ze jego zasranym obowiazkiem jest udzielanie chrztow, slubow i ostatniego namaszczenia. A jak ma z tym problem to niech znieni zawod - tak powiedzialam zreszta ksiedzu z jednej z Usteckich parafi kiedy mlody mial miec komunie a probosz poinformowal mnie ze w tym kosciela mu komuni nie udzieli bo nas na mszach nie widzi:wściekła/y:. Jak zaczelam sie dzrzec na niego przy pelnym kosciele ludzi jaki to z niego pieprz..ny katolik to od razu zmienil zdanie. po tym wszystkim pojechalismy do kapelana wojskowego i tam w jednostce mlody mial komunie i bylo super zadnych smiesznych alb czy jak to sie zwie bo kapelan stwierdzil ze kiecki sa dla kobiet a z chlopcow gejow robic nie bedzie:-D. I tak komunia byla jak za dobrych dawnych czasow gdzie dziewczynki mialy piekne suknie a chlopcy gajerki.
Tam tez bedziemy chrzcili Mijeczke a ze jest to ksiadz z powolania za chrzciny sluby pogrzeby i cala reszte nie bierze ani zlotowki. A jesli juz ktos bardzo nalego to mowi co kupic do kaplicy. I to jest ksiadz:tak:

U nas dzisiaj polozna byla i kategorycznie zabronila mi podawac herbatke z kopru wloskiego :eek: jak rowniez wszelkie witaminy szczegonie D3:eek: twierdzac ze to szkodzi malej:szok: normalnie rece mi opadly. Oczywiscie nie zamierzam dostosowac sie do jej zalecen:tak:.
Tydz temu mala wazyla 3800 a dzisiaj juz 4100 czyli super przyrost. Pepek ciagle krwawi ale jak zwykle dla nich to norma:wściekła/y:, a poz a tym wsio ok.
O... mala sie budzi po calych 30min snu:no: ide robic mleko

Od paru dni boli mnie blizna, a dzis rano patrze, a tam pękniecie małe i sie cos saczy :/ a było zagojone całe.

Ja kupiłam mleko z rossmana, bo w nocy raz daje i tam jest, ze w 37st rozpuszczać, a Wy macie 70?

Ostatnia edycja:
Od paru dni boli mnie blizna, a dzis rano patrze, a tam pękniecie małe i sie cos saczy :/ a było zagojone całe.

Ja kupiłam mleko z rossmana, bo w nocy raz daje i tam jest, ze w 37st rozpuszczać, a Wy macie 70?

Aga na moim jest,żeby rozpuścić w 70 stopniach i schłodzić do 37.Ale ja robię normalnie,tzn. zalewam taką wodą w temp. do picia i jest oki.

Ja tez zalewam normalną, robię o 4ej w nocy więc nie bawię się w studzenie :) reszte karmień póki co cyc- az sama w to nie wierzę, ze po tylu trudach udaje nam się :)

Dziewczyny piszecie o pogodzie przecież jest lato to dzieciakom folie na wozek, a Wy kalosze i spacerek :) moze nie w wielkie ulewy, ale zakupki itp, w domu bym zwariowała.

Aga super,że Wam się udaje z cycem:-)

U nas po wielkich upałach nastał czas deszczowo-wietrzny.I o ile deszcz to pikuś,to wiatr jest masakryczny:wściekła/y:Ale i tak musimy choć z pół godzinki na dworze spędzić:tak:Jak się nie da iść na spacer to na balkon wychodzimy,siadamy na krzesełku i podziwiamy świat;-)

reklama
Widze,ze temat chrzcin sie pojawia. Wiec ja tez mam ogromny problem. W sierpniu chcemy ochrzcic malutka w Polsce,ale tez w zadnej parafii nam nie chca ochrzic ani w moim miescie ani mojego S. Bo nie mamy slubu? Pytanie czy Wam bezslubnym daja chrzest bez problemu? Juz nie wiem co robic, chyba musze szukac innych miast. Pewnie jakbym tysiaka dala w lape to problem by znikl. Banda zlodziei!
U nas generalnie ok, ale cos jednak malej dolega i nie wiem co.Myslalam,ze kolki,ale ja meczy co innego. Po kazdym jedzeniu zaczyna ciezko oddychac i tak swiszczec,charczec i nie moze beknac.Nawet jak beknie to dalej sie meczy. Myslalam czy to nie zgaga. Gdzies czytalam,ze nie zawsze to kolki a wlasnie zgaga i zastanawiam sie czy nie kupic gaviscon dla niemowlat. Czesto tez mlaska tak jakby wlasnie jej sie jedzenie cofalo i polykala z powrotem. Ma ktoras tak z dzieciatkiem?
Poza tym tez cos nas wysypalo na policzkach i taka kaszka na uszkach? Czy moze to byc uczulenie na cos co zjadlam? Jak wyglada to na bialko?
A wczoraj bylismy zrobic zdjecie paszportowe.jak tylko mala sie obudzila zapakowalismy ja do auta i do fotografa.A ona- padla po drodze w foteliku i nieprzytomna. Zadne majtanie,szturchanie nie pomoglo,wiec wyszlismy.my do auta,a ona oczy jak 5zl franca jedna,wiec w tyl zwrot i znowu fotograf.! Oj ciezko bylo,bo wez tu zrob zdjecie zeby dziecko mialo otwarte oczy i patrzylo sie w przod i prosto glowke mialo jak jej jeszcze leci na boki,ale jakos sie udalo.wiec dzis skladamy o paszport i w sierpniu do Polski lecimy hurrrraaaa!

Paulina ja nie pomoge,bo moja tez tylko na cycu zasypia. Wogole jak jest obudzona to nie polezy spokojnie,zaraz sie wije i cos ja jakby skreca i marudzi. Ona nawet zeby kupe walnac to musi miec pistoleta w gębie. Moze ssac godzine smoczka ale i tak na koniec CYC nawet na 5sek.

zapytaj czy jak ustalicie date ślubu w Kościele to wtedy zrobią chrzest moja koleżanka tak zrobiła a jak nie weźmiesz ślubu to chrztu Ci nie cofna jak oni są tacy to ty wyjdz im na przeciw tym samym :-D

ja dzis padnięta karolina wczoraj dostała jakiegoś szaleju i zasnęła o 2: 30 dopiero normalnie popłakałam się i miałam myśli depresyjne bo non stop płakała

Do góry