reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Aylin,Josie no tak jest,że niektóre dzieciaki tulą pieluchę:-) Mój Mat tak miał i Jachu też zasypia z pieluchą;-)Wstawiłam linki z takimi fajnymi pielucho-przytulaczkami i takie cuś kupię młodemu!

Ja za to brzucha już nie mam:-D

I piwa mi się chce a nie mam w domu:no:Za to naprawili mi ogrzewacz wody:tak:

Josie mojemu Jachowi też wypadają,ale już mu odrastają.Kosmicznie to wygląda- od czubka głowy do potylicy ma jeszcze takie długie jak po urodzeniu,a z przodu mu odrasta taki jeżyk.I robi się cudownie rudy:-)A oczka miał granatowe,teraz ma bardzo jasno niebieskie.

spokojnej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Podobniez wszystkie dzieciaki rodza sie z niebieskimi oczkami i klor moze sie zmienic nawet do 2lat. O włosach nie wspomne. Moje dzieciaki rodza sie z ciemnyi włoskami,potem maja jasny blond a na koniec beda znowu ciemne.
Mały to w ogole sie jakis inny opalony urodził :eek:
Włoski poki co mu nie wypadaja i sie jeszcze nie wycieraja, mam nadzieje ze zostana.

Pasa takigo specalnego na brzuch, ktory by go wciskał ;)) nie mam. Mam tai zwykły koronkowy, ale to ie to samo bo moj jest ucagliwy i nacodzin w nim chodze, jedzac bez problemu

buziak a ta aura migrenowa to z bolem glowy powinna byc czy nie? Bo oprocz dziwnego widzenia/niewidzenia to leb mnie nie boli. Odkad zaszlam w ciaze bolal mnie 2 razy-na poczatku ciazy i jakis tydzien temu ale to przez cisnienie. Prawie trupie mialam 88/60.

blond dobre z tym rozpoznaniem przez wozek :) A tak swoja droga to strasznie ciekawe jest jak to czasami czlowiekowi mysli dnia codziennego potrafia siedziec w glowie.

Pytanie z innej beczki- od jakiej temperatury na dworzu zakladacie dzieciakom czapeczki? Szymek dostaje nerwa jak mu cos zakladam i jak byly upaly to nie zakladalam ale jak jest np 22 stopnie to czy takiemu maluchwi nie jest za chlodno w lepek? Ogolnie to w kwestii ubierania brzdaca strasznie glupia sie czuje.

I pytanie numer 2 - od kiedy smoczek nr 2 do butelki avent moge zaczac uzywac? Bo niby pisza ze to 1m+ jest ale nie wiem czy dobrze to kumam ze od skonczenia 1 miesiaca, tak?

A tak jeszcze w kwestii wygladu to koszmarne syfy mam na ramionach i nic nie pomaga. Oczywiscie wkurza mnie to bardzo wiec ciskam ile wlezie i robia sie strupki. Tragedia no.

Ostatnia edycja:
Aura migrenowa najpiwrw jest posrodku pola widzrnia potem rozchodzi sie na boki i pulsuje jakby. Glowa nie musi bolec. Mnie nie boli w kazdym razie, ale otem czuje takie rozbicie.....

hej

wczoraj u nas kolka wystapiła po zjedzonym na śniadanie zielonym ogórku (zaledwie kilka plasterków na kanapkach) :-(
dobija mnie ta dieta karmiącej, ciągle chodzę głodna

pisałyście że wam teściowe dzieci rozpieszczając nosząc na rękach - u nas robi to tatuś :crazy: tłumaczę męzowi, ale on twierdzi że jak cały dzien nie widzi małego to go musi poprzytulać...

Niestety coś mi się dzieje ze wzrokiem. Bardzo często (nawet kilka razy w ciągu dnia) mam takie coś przed oczami jakbym spojrzała w słońce i przez to nie widzę częściowo. Aż się boję wybrac do okulisty bo nie da się ukryć, że w ciązy rzadko kiedy nosiłam okulary......, a powinnam cały czas. Niby niewielka wada, ale jednak.
mam tak samo
miałam juz tak kiedyś parę lat temu, a ostatnio znajomy z taką dolegliwością był u okulisty i powiedziała że o nic strasznego, ale nie pamiętam skąd to się bierze czy da się jakoś leczyć...

A jak z Wasza pamiwcia?
nic się nie polepszylo, dalej skleroza na całego:baffled::baffled::dry:

josie ja używam pasa, jeden kupiłam na allegro na początku wydawał się fajny ale po kilku założeniach przestał tak fajnie opinać czyli się rozciągnął i kupiłam sobie drugi polecony przez położną firmy "Pani Teresa" i ten jest super. Może trochę mniej wygodny bo tkanina jest bardziej twarda ,ale się nie rozciąga i fajnie opina.

Dziewczyny a któraś próbowała na wzdęcia u dzieciaczków te katetery rektalne Windi? Dużo pozytywnych opinii słyszałam o nich i się zastanawiam.
Acha i jeszcze moja położna mi powiedziała że niemieckie kropelki sab simplex mają identyczny skład co nasz bobotic.

Mlodak, ja mam to samo i juz nawet nue chcialam tutaj tego pisac, bo wydawalo mi sie, ze chyba tylko mi ciagle cos dolega. To wyglada jakbym popatrzyla w w latarke albo w slonce- ale trwa sekunde.....badanie dna oka mualam i wsio ok.... Do tegociagle mam te cholerne mety. A jak z Wasza pamiwcia?

Widzę, ze nie tylko ja mam problem z wzrokiem:baffled: Mam czasem takie białe mgliste plamy przed oczyma, ale szybko znikają. Wczoraj natomiast strasznie bolały mnie oczy, przy zachmurzonej pogodzie, aż mnie głowa rozbolała, a nie miałam okularów :dry:

jk widze wielu z WAs sie coś z wrozkiem dzieje. Jesli chodzi o pogorszenei ostrości widzenia to normalne:) Mięśnie galki ocznej w ciązy sie rozleniwiają i potem muszą dojść do siebie. Jesli chodzi o plamy migrenowe to neistety nie am na to lekarstwa- migreny często maja zwiazek z pogodą, hormonami, oslbieniem organizmu. Jesli chodzi o krótko widoczne plamy- sekundowe to nie wiem co to jest. A czarne plamy , dymki chodzace razem z ruchem gałki to męty.

Mi wg dzisiejszej wagi zostało 1, 8 kg- mam nadzieję,że jutro nie zobaczę więcej tylko cały czas będzie coraz mniej:)jak dojdę do swojej wagi to chcę zrzucic jeszcze 5 kilo, bo chcę być szczuplutka:)

Co dow łosów narazie nie wypadają, ale miw ciazy wypadały jesli pamiętacie. Mam nadzieję,ze już neiz aczną wypadać, bo N mi i tak duzo włosów wyrywa:) Mam dość długie i ciągle mi rączki w nie wkłada:)

Viola bobotic i sab simplex mają podobny skład sab ma więcej czegoś tam ...
i ciekawe jest to że sab simplex daje się ok 15 kropli do każdego karmienia a bobotic tylko 8 kropli 4 razy dziennie, na moją bobotic nie działa chyba że zacznę je podawać tak jak sab

reklama
a moja po boboticu ma takie gazy, że aż spac nie może- dlatego przestałam dawać. Ja polecam herbatkę ułatwiająca trawienie i Biogaję- probiotyk.

Do góry