reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Verita to widze ze nie tylko u mnie ciche dni...tez wygarnelam swojemu wszystko co mi na sercu lezalo w sobote i sie nie odzywa( bo mu w sumie sama kazalam:eek::confused2:) tyle ze maly ma zapalenie oskrzeli a on nawet nie zadzwoni zapytac czy wszystko ok!!!( zeby nie bylo to on jest w trasie, wiec dziecka nie widzi)na necie go nie ma, ja mam tel zablokowany wiec nie wiem czy on wogole zyje czy tak sie slucha i sie nie odzywa...pojecia nie mam .ale skoro on tak robi to chyba to wsyzstko nie ma najmniejszego sensu.szlag czlowieka trafia i tyle :wściekła/y: szkoda slow

dziewczyny z ta kaszka tez sie zastanawiam powoli ale boje sie utuczyc malego tak jak kiedys Rafala ze mi n apol roku 10,5 kg wazyl tyle ze on od poczatku jadl baaardzo duzo, na pol roku to juz mialam butle 330 z aventa bo w 270 sie nie miescilo razem z kaszka.na szczescie mu sie waga potem zatrzymala.

Rysica super fryzurka, masz przepiękne oczy :tak:

Gratuluję mamom pierwszaków!!! i tym których dzieci idą pierwszy dzień do przedszkola!!!
i współczuję stresu z tym związanego...

gkvip verita
podziwiam że tak długo dajecie radę się nie odzywać, ja straszna gaduła jestem i ciężko mi idzie takie obrażanie

Moj tez jak narazie twardy;-) nawet ostatnio zostawil mi kartke na ktorej napisal w jakie dni bedzie sie mloda opiekowal i w jakie ja mam sie nia opiekowac:szok: normalnie myslalam ze go zjem:wściekła/y: a jak zapytalam co z nockami to on do mnie ze jak to co - to twoja dzialka:wściekła/y: nie zdazylam nawet sie wydrzec kiedy mi powiedzial ze wlasnie dlatego dal mi kartke bo wiedzial ze bede sie darla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a on nie ma ochoty tego sluchac:angry::angry::angry: Wyobraz sobie co sie ze mna dzialo:angry: ale zemsta byla slodka - skopiowalam naga pania na kompa po czym powiekszylam do ludzkich rozmiarow i wydrukowalam na kilku kartkach po czym polozylam mu na jego stonie lozka z tzw. chmurka na ktorej bylo napisane
,,od dzisiaj jestem twoja''​
Jego wyraz twarzy jak to zobaczyl byl niesamowita nagroda:-):tak: i komentarz rowniez ,, zartujesz prawda ''

boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakby co to ukradnę twój pomysł ;-):-D

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.
współczuję i łączę się w bólu... u nas też non stop jakieś problemy... jestem coraz bliższa poddania się

czy są tu jakieś mamy karmiące MM, których dzieci są w grupie ryzyka zachorowania na alergię, AZS lub astmę???

Też mam butelki tt i myślałam o tym smoczku

Smoczek o zmiennym przepływie, technologia easivent™ | Tommee Tippee
ale 2 i tak musze kupić
mamy ten smoczek ale mały się zapluwa jak z niego pije, może to dlatego, że dostaje butelkę niezwykle rzadko, w sumie to prawie wcale

Witam. Nie miałam jak wczoraj wejść. Dzisiaj byłam u lekarza dopytać sie czy mogę mu do mleka kleiku dosypać bo w niedziele skończył 3 miesiące a 150 mu jest mało a nie chce zwiększać ilości mleka i kazała dosypywać kleiku ryżowego na początku po pół łyżeczki żeby sprawdzić jakie kupy będa a potem po łyżeczce nawet po 2 jak mu będzie mało szczególnie na noc.i za dwa tygodnie mam zacząć wprowadzać mu zupkę:-D bo niunio nie należy do najmniejszych bąbelków. Nocka jak zwykle ostatnio przespana. potem wpadne poczytać i moze coś popisać miłego dnia.

Zaza my jestesmy....jesli o to mleko i grupe ryzyka. a wlasciwie pediatra juz powiedziala ze u niego poczatki AZS widzi, wiec jak bede miec drugiego z AZS w domu to mnie chyba trafi...ale kosmetyki juz im razem kupuje wiec kapie sie w emolium i smaruje go tak jak rafala lipikar baume ap bo jak go nie posmaruje to wyglada jak Rafal...nawet w tych samych miejscach ma plamy, zza uszami, glowa, twarz, rece i z tylu na nogach pod kolanami. ja nabialu nie jem ale im wiecej on je MM tym wiecej ma tych plam.

Wy tu o kaszkach a moja nawet smaku wody nie zna :/
Ja mojemu czasem przypominacza strzele z cyklu zrob to tamto i jest ok. W sumie sam sie garnie....nawet o kwiatach pamieta :)
Od wczoraj przeszlismy na wiekszy rozmiar dydka wow no i uzywamy pampki nr 3

No hej,

Klusia Kubuś na pewno się rozkręci, a to wystraszenie to pewnie reakcja na nadmiar wrażeń :)

Verita 2 tyg ciszy? :szok: Dzielna jesteś, qrde ja bym tyle nie wytrzymała, po prostu dobiłaby mnie ta atmosfera. I właśnie dlatego wiele tracę, bo nie umiem się zawziąć i postawić na swoim :sorry: Zresztą tak jak pisałam, to M. zazwyczaj pierwszy wyciąga rękę i zawsze, mimo że sobie obiecuję że tym razem mnie tak łatwo nie udobrucha - oczywiście jest inaczej ;-)

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.

Prawie jak moja - nie licząc karmienia o 23. Potem tak samo. Z tym ze ja jeszcze przetrzymalam podając cyca o 8

ja ide jutro na szczepienie to dopytam tez o ten kleik

Kasienka u nas na poczatku byla histeria - przez 2 dni, tak ze po 3 razy wchodzilam do pokoju i bralam na rece i uspokajalam, i czasem az ciezko bylo uspokoic. ale ogolnie nigdy nie trwalo to dluzej niz 20 minut. a teraz juz slabiej placze, raczej tak pokrzykuje, a jak zaczyna plakac to wchodze daje smoka poglaskam i spi w 15 sekund. i trwa to ostatnio 5 minut. nie wyciagam jesli nie ma histerii:-) stosuje w dzien i w nocy.chociaz w nocy o 4-5 jest najciezej bo on sei rozbudza i do zabawy jest chetny. wtedy zostawiam go w lozeczku zeby sie wybawil i ide sie zdrzemnac, a jak zaczyna placz to przychodze

reklama
Zaza my jestesmy....jesli o to mleko i grupe ryzyka. a wlasciwie pediatra juz powiedziala ze u niego poczatki AZS widzi, wiec jak bede miec drugiego z AZS w domu to mnie chyba trafi...ale kosmetyki juz im razem kupuje wiec kapie sie w emolium i smaruje go tak jak rafala lipikar baume ap bo jak go nie posmaruje to wyglada jak Rafal...nawet w tych samych miejscach ma plamy, zza uszami, glowa, twarz, rece i z tylu na nogach pod kolanami. ja nabialu nie jem ale im wiecej on je MM tym wiecej ma tych plam.

a MM jakie dostaje?

Do góry