reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

josie - aha :) bo wiem, że na sierpniówkach 2008 na gronie była niezła dyskusja, bo niektóre były przekonane, że to od 4 miesiąca ;)

blond_20 - no to super!!! Cieszę się, że się wyjaśniło o co chodzi z tym marudzeniem :) a ten trójprzepływowy masz AVENT czy TT? i jakie proporcje dajesz?

reklama
Rysica ja daje Aventa. a proporcje dalam 120 wody, 4 miarki mleka i 2 kleiku tak jak Rafalowi wprowadzalam bo z 1 to roznicy nie bylo i za szybko mu lecialo. a przy 2 juz ok.
ja nie zapomne jak na pazdzierniku 2008 tez rozmawialysmy o rozszerzaniu diety i tez troche za wczesie i jak jakis wczesniejszy miesiac na nas "napadl" i byla taka wojna ze nas musieli uspokajac :D

zaliczyłam własnie samotny spacer zakończony łzami...nie jest dobrze...
kolezanka mówiła,że ok 3m-ca będzie mi najtrudniej...i trafiła...
własnie zjadam deser sojowy i kładę się

trzymajcie się!

Moja teściowa to położna od 30 lat (generalnie mam przesrane, choć czasem to nawet pomocne). Powiedziała mi, że kiedyś to się dzieciom soczki wprowadzało już po 6 tygodniu. Nauka oczywiście idzie naprzód i z jakiegoś powodu zmienili te wytyczne, ale dzieci jakoś i tamte wytyczne przeżyły. Myślę, że grunt to kierować się instynktem i obserwować dziecko, żeby najlepiej zaspokoić jego potrzeby.

Edit:normalnie wymiękam...mój mąż właśnie uśpił Janka w łóżku i to bez ryku...:baffled:

Ostatnia edycja:
Klusia co się stało???

Rysica mój P zrobił sobie dziś spacer na ul Ołówkową w Pruszkowie - tam znaleźliśmy w necie fajne mieszkanie w takim nowym bloku. No i okazało się, że blok wygląda fajnie z zewnątrz ale że niezla zulernia dookoła:-( Jakiś skwerek, hałas i zule kolyszacy się pod sklepem... qrcze a tak mi się to mieszkanko podobało...:(

Ostatnia edycja:
cześć dziewuszki. ciężko Was nadrobić i odpowiedzieć. co do rozszerzania diety to uważam, ze czas jeszcze, moja ma dopiero 2,5 miesiaca. zdążymy...
ja od wtorku walcze z paskudnym wirusem powodującym torsje i biegunkę. zaczęło sie od Zuzy (chyba przyniosła z przedszkola) noc z wtorku na środę miłam z głowy. wczoraj dopadło mnie i męża. maskra, yślałam, z sie wykończe. teraz obserwuje MArysie- po południu ulewała, mniej jadła i jakoś taka strasznie spokojna była- przespała cały dzień. teraz spi z uśmiechem na twarzy to moze jednak ją ominie albo jakiś łagodny przebieg będzie.
ide w kime bo trzeba to odespać.
jak tam mamy przedszkolaków, dzieci dobrze sie adoptuję. moja- cyrk i histeria w domu a pani w przedszkolu chwalą że dobrze sie zaadoptowała:baffled:

Ja pierdzielę, zostawić was na jeden dzień... ciężko nadrobić :baffled:

Kaszki glutenowe u dzieci karmionych piersią wprowadza się już od 4 m-ca, a bezglutenowe dopiero od 6.

Idę wziąć kąpiel, a potem TV! Dzisiaj startuje ten nowy serial "przyjaciółki", ciekawe czy się wciągnę ;)

oj tak tez tak sadze 5 stron zapisane :D

jak ten gluten dopiero od 6 to ja do pracy nigdy nie pojde

daj znac czy fajny moze i ja bym sie wciagnela :D

klusia co sie stalo ?

gkvip super podnosi glowke :D

mysiaczek pewnie dlatego ze nie czul mamy :) czesto jest tak ze inna osoba spokojnie uspi a wzgledem Ciebie ma jakies oczekiwania bo jest przyzwyczajony dzieciaczek

reklama
MsMickey - Ołówkową lepiej z daleka omijać ;P Lepiej dalej, za Powstańców szukać, os. Staszica najlepiej :)

A ja złapałam doła... Nie potrafię sobie poradzić psychicznie z faktem, że moją małą kruszynkę będę musiałą w wieku 7-8 miesięcy zostawić i iść do pracy, na dodatek najprawdopodobniej będzie musiała iść do prywatnego żłobka... Ryczeć mi się chce!!!

Do góry