reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

No właśnie dziewczyny, jak dzieciom nie wchodzi jakiś słoiczek, to warto spróbować z innej firmy, bo to są czasem całkiem różne smaki :tak:

Dzieć mój położony o 11-tej śpi nadal :sorry2: Odsypia nocno-poranne brewerie ;)

Dziewczyny macie jakieś poradniki czy linki do strony z info, ile niemowlę powinno jadać na dobę posiłków mlecznych, a ile "pozostałych" ?

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, ja zasypiam kiedy Wy jeszcze pewnie skrobiecie tutaj ;-) no i oczywiscie między pobudkami małego...wypas!!! ;-) Tak - karmię piersią przy każdym przebudzeniu z tym, że rzadko są takie noce z 3-5 karmieniami :/...mam nadzieję, że wrócimy do dwóch pobudek i będzie ok. Wracam do pracy za 2 miesiące, więc musi się to jakoś podregulować.
A piszę posty w nocy, bo idę małego karmić do dużego pokoju, a tam na sofie już całe stanowisko na mnie czeka ;) poduszka pod plecy, rogal do karmienia, woda do picia i obowiązkowo komputer, więc jak tylko przystawię małego do piersi to otwieram kompa i czytam Wasze ostatnie posty, no chyba że wiem, że to takie karmienie na niby (tak jak dziś o 4.00) - przystawiłam Petera do piersi, pociągnął przez 30sek i usnął...więc zamknęłam kompa i bach małego do łóżeczka, ja też przytuliłam się do poduszki.

Nie rozglądałam się za tymi stronami a propos karmienia :(, ja planuję stopniowo zastępować jeden/kolejny posiłek cyckowy - słoiczkiem, tak żeby moje piersi mogły za 2 miesiące wytrzymać 8godzinną przerwę w karmieniu...

Zaprzyjaźniony barek z domowym jedzeniem zrobi dziś specjalnie dla nas knedle ze sliwkami (są rewelacyjne!!!). Myślicie, że mogę zjeść? Ja nie szaleje specjalnie jedzeniowo - tzn. jem smażone, ale np. na kapustę, brukselkę kalafior, grzyby jeszcze się nie odważyłam...myślicie, że te śliwki będą ok??? :/

My idziemy do lekarza we wtorek (kolejne szczepienie) i pewnie od środy zacznę wprowadzać nowe produkty :tak: więc z uwagą czytam wszystko, to co piszecie. Załuję tylko, że mojego małżonka ominie pierwszy posiłek malego (pierwszy grymas i zdziwienie nowym smakiem), bo pracuje codziennie do 17.00, a w weekend uczelnia tez do tej godziny, wiec ciezko, a przeciez nie będę podawać pierwszej marchewki na noc, prawda (po jego powrocie do domu)?

Coś taki egocentryczny ten mój post ;-) poprawię się za chwilę ;-)

Ostatnia edycja:
Iwon ja mam mnóstwo różnych linków jeszcze z czasów Kuby w Ulubionych,muszę je przejrzeć koniecznie, ale słabo się do tego zbieram:zawstydzona/y:

Jak Wam mija dzień?
Nie wiem czy to dzięki słoneczku, ale dziś i Kuba poszedł do przedszkola bez żadnego NIGDZIE NIE IDĘ, NIC NIE CHCĘ, NIKOGO NIE CHCĘ. A mała też cały dzionek uśmiechnięta, śpi po kazdym karmieniu z zegarkiem w ręku po50 min od początku karmienia.
A mi się NIC nie chce. Ciśnienie mi nie odpowiada czy co?
Zwykle jak jest tak słonecznie to ja gorzej się czuję, a gdy pochmurno, to nie jestem senna i więcej zrobię. To moze mieć znaczenie, że ja mam bardzo niskie ciśnienie?

Wczoraj zrobiłam obiad sobie na dziś, T w pracy do rana, a ja zamiast wziąć się za coś konkretnego, to tylko siedze w necie i kupuję:)

Iwon ja mam mnóstwo różnych linków jeszcze z czasów Kuby w Ulubionych,muszę je przejrzeć koniecznie, ale słabo się do tego zbieram:zawstydzona/y:

Jak Wam mija dzień?
Nie wiem czy to dzięki słoneczku, ale dziś i Kuba poszedł do przedszkola bez żadnego NIGDZIE NIE IDĘ, NIC NIE CHCĘ, NIKOGO NIE CHCĘ. A mała też cały dzionek uśmiechnięta, śpi po kazdym karmieniu z zegarkiem w ręku po50 min od początku karmienia.
A mi się NIC nie chce. Ciśnienie mi nie odpowiada czy co?
Zwykle jak jest tak słonecznie to ja gorzej się czuję, a gdy pochmurno, to nie jestem senna i więcej zrobię. To moze mieć znaczenie, że ja mam bardzo niskie ciśnienie?

Wczoraj zrobiłam obiad sobie na dziś, T w pracy do rana, a ja zamiast wziąć się za coś konkretnego, to tylko siedze w necie i kupuję:)
Ja mam zawsze niskie cisnienie a mam dokadnie odwrotnie jak Ty :)

Kurde poluję własnie na lot powrotny do Polski w grudniu i nie wiem czy kupowac juz czy czekac jeszcze bo te ceny to codziennie inne....

Klusia, moje dziecko też jakieś łaskawe dla mnie dziś ;-) na spacerze nie wrzeszczał w końcu jak leżal w gondoli, wieć nawet pocztę udało się zaliczyć ;-) i też pobuszowałam w necie - zakupiłam żyrafkę, szczeniaczka uczniaczka i polecony przez Monikę chyba kombinezonik:
PROMOCJA nowy kombinezon disney jesien zima 74 cm (2674969078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A teraz jadę odebrać moją przyjaciółkę z centrum onkologii :-( i póżniej po knedle ze śliwkami :-) ale mieszkanie nie ogarnięte...tzn. odkurzyłam, ale już od kilku dni nie zmyłam podłóg i szafki lekko zakurzone :-(

edek: coś musi być z ciśnieniem, bo głowa mnie bolała, aż musiałam wziąć apap...tzn. nie musiałam (nikt nie musi ;) ale już nie wytrzymywałam).

Esperanza...witaj! Nie wiem co doradzić z tymi biletami...ale chyba lepiej kupić teraz, bo grudzień to zawsze gorący okres dla podróży...

Ostatnia edycja:
Zaprzyjaźniony barek z domowym jedzeniem zrobi dziś specjalnie dla nas knedle ze sliwkami (są rewelacyjne!!!). Myślicie, że mogę zjeść? Ja nie szaleje specjalnie jedzeniowo - tzn. jem smażone, ale np. na kapustę, brukselkę kalafior, grzyby jeszcze się nie odważyłam...myślicie, że te śliwki będą ok??? :/
Ja sobie pozwoliłam ostatnio na kilka śliwek i było ok :tak: Myślę, że maluchy są już całkiem "duże" i można powoli próbować. Po prostu nie zjadaj za dużo.

Jak Wam mija dzień?

Poproszę Cię o te linki :sorry2:
A dzień mija mi dzisiaj bardzo spokojnie i leniwie :confused2: Właśnie się zorientowałam, że już prawie trzecia i zaraz M. i młody wrócą z pracy/szkoły. Na obiad mam tylko rosół z wczoraj więc postanowiłam zrobić do tego szybką zapiekankę z tego, co mam w lodówce: ziemniaki, cukinia, pieczarka, por i sos (masło, ser feta, czosnek, odrobina mąki).
I lenię się dalej :rofl:

Młody dzisiaj grzeczny, właśnie się bawi na macie i "je" gryzaki ;-)

Esperanza witaj, dawno Cię tu nie było. Czemu? :sorry2:

Hej laski

My po spacerku, złapał nas deszczyk w połowie, ale jak szybko nas złapał tak szybko se poszedł ;P i tęczę było widać !!! Ale ogólnie przyjemnie jest ;) Monika śpi dalej w wózku, w swoim pokoju przy otwartym oknie ;)
oho, znów pada ;P

A my z Szymkiem po obiadku (dziś roladki drobiowe z farszem serowo-pieczarkowym, brązowy ryż i sałatka z marchewki i jabłka :D

A w Thermomixie robi mi się papka marchewkowa :) Może się zdąży zrobić i wystygnąć zanim się Monika obudzi ;P

Ostatnia edycja:
No właśnie dziewczyny, jak dzieciom nie wchodzi jakiś słoiczek, to warto spróbować z innej firmy, bo to są czasem całkiem różne smaki :tak:

Dzieć mój położony o 11-tej śpi nadal :sorry2: Odsypia nocno-poranne brewerie ;)

Dziewczyny macie jakieś poradniki czy linki do strony z info, ile niemowlę powinno jadać na dobę posiłków mlecznych, a ile "pozostałych" ?

Iwon - a jaką masz książeczkę zdrowia?? Ja mam w swojej znaczy Moniki książeczce zdrowia schemat karmienia dla UU i MM, mogę zrobić fotkę i wrzucić wieczorem (przepisywać mi się nie chce....) Ja mam książeczkę zdrowia HUGGIES taką jakąś kremową ze słodkim maluszkiem.

reklama
Rysica ja mam książeczkę z Dady i chyba nic tam nie ma, ale zerknę ;)

edek: jest! Schemat żywienia, ale z danonków :dry:
Wg niego w 5 m-cu powinno być:
4 posiłki mleczne (x 180 ml)
1 posiłek x 180 l zupa
1 x owoc

Oczywiście dotyczy to karmienia MM, no ale nie będę patrzeć na UU, bo wg schematów powinno się karmić tylko piersią do 6 m-ca. A ja zamierzam wprowadzać inne posiłki dużo wcześniej.

kasia.natka będę dźwięczna ;)

Ostatnia edycja:
Do góry