reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Hej :)
Dla mnie te Wasze 5-6 posiłków dziennie to abstrakcja...P. na piersi, ale tez słoiczki i mm i tych posiłków jest pewnie ze 12 w ciagu 24h...bo słoiczka nie zje więcej niż 80-100ml (najczesciej 60-70), mm też maksymalnie 120ml...je też w nocy ze trzy razy...może powinnam się gdzies zgłosić po porade, zeby unormowac te posiłki? Na poradni laktacyjnej mi nie zalezy, bo zaraz wracam do pracy i bardziej chodzi mi o to, zeby ją powoli wyciszać (w sensie laktacje ;)), a nie pobudzac...macie jakies pomysły...

MsMickey, jak Gosia? Jak Wasze nastroje? Mam nadzieję, że ok!

Munka, a co to za patajemne spotkania dwójkami???!!! :-p;-);-);-) :-p strzelam takiego małego foszka!!!

reklama
Tak:crazy: do tej pory okna wszedzie pootwierane, a i tak smród straszny:baffled:niedługo chałupę puszczę z dymem.

to ja jednak radzę zainwestować w Thermomixa :D też na parze gotuje, a ustawiasz czas i samo się wyłącza i jeszcze Cię słodko woła :D Ja bym niejedną rzecz przypaliła, spaliła czy nie wiem co jeszcze gdyby nie thermomix ;P

Dzisiaj za dużo nie naskrobałyście to dałam radę poczytać i nawet mam siłę, żeby coś napisać ;-)
My siedzimy w szpitalu. Odkąd jesteśmy sami na sali polepsza jej się zdecydowanie tzn śpi lepiej i dłużej bo cisza. Dziś w nocy pobudki o 4-7. I bez płaczu:-) Rano wzięłam ją do siebie na lezanke i wstalysmy po 8.30:-) Nawet anty podany o 8 jakoś nie był aż tak straszny jak wczoraj.
A w domu siostra gotuje mi zupkę:-)
To Wy w szpitalu jesteście... Widziałam na fejsie, ale nie kojarzę jeszcze nazwisk z nikami :sorry: Życzę szybkiego powrotu do domu! :tak:

My juz po szczepieniu. Mlody nawet nie zakwekal a wszystkie dzieci plakaly. Teraz bohater spi.
Pokazalam plamy i stwiwrdzila ze to uczulenie na mleko i mamy zmienic na bebilon pepti. Oczywiscie pelnoplatny bo nie mamy zaswiadczenia od alergologa. Do niego tez radzi nam isc ale skierowania nie daje, trzeba prywatnie.
Juz sama nie wiem co robic bo w koncu bebiko pije od urodzenia a plamy wyszly ok 1,5 miesiaca temu wiec jakos nie chce mi sie w to wierzyc.
Nie wiem, jak to jest u małych dzieci, ale u dorosłych alergia często pojawia się "nagle"... Więc nie wiadomo....

dziewczyny, a to kupka taka zielonkawo brazowa to zle?
hmmm bo mi julcio strzela co jakis czas takie
MojaZofia robi takie cały czas, więc już przywykłam... :confused2:
moje dziecko się rozszalało dzisiaj z obrotami:-D jestem z niego dumna:tak: mimo, że kąpiel się skończyła o 19.45, cycusia zjadł o 20 to poszedł spać dopiero o 21:szok: w łóżeczku zamiast spać, to próbował złapać karuzelę:-D
To również ulubione zajęci mojej córeczki :tak: Dopiero co sznureczki skróciłam, a ona już do nich sięga.:dry:
Dzisiaj mówię do M. że będę musiała jutro jakąś marchewkę dla małego upichcić, bo skończyły mi się słoiczki i proszę - przyszła paczka z bobovity a w niej - zupka jarzynowa :-)
Też wczoraj dostałyśmy :tak:

A moje dziewczę znowu zastrajkowało i nie chce warzywek jeść. Dodałam selera, więc może to on jest winny :confused:

Alijenka trzymaj się!!!:tak:
I Polaa też!

Ostatnia edycja:
to ja jednak radzę zainwestować w Thermomixa :D też na parze gotuje, a ustawiasz czas i samo się wyłącza i jeszcze Cię słodko woła :D Ja bym niejedną rzecz przypaliła, spaliła czy nie wiem co jeszcze gdyby nie thermomix ;P

Kochana miałam spytać - czy w thermo da się zrobić papki dla dziecka tak jak blenderem? Na razie daję słoiczki, ale dobrze wiedzieć, gdybym awaryjnie musiała sama mu coś upichcić :blink:

Maćku seler ma dosyć specyficzny smak, więc może faktycznie on jest winowajcą ;)

Nie stać mnie i jakoś za mną nie przemawia do końca :) lubie gotować :) moja kuzynka pracuje w thermomixie w biurze i nawet namawiała mnie na handel nimi. A co do gotowania na parze to mam parowar z ustawianym czasem itp, a mi się zachciało w garnkach robić to mam :D a w sumie juz nie mam.

polaa i alijenka głowa do góry! Jutro będzie lepiej :tak:

sicilpol gratuluję przeprowadzki :-)

iwon pewnie łezka w oku się zakręciła ;-). Zdolny chłopczy :tak:

mlodak niestety alergia może pojawić się w dowolnym momencie :-(. U mnie obydwaj chłopcy mieli skazę białkową i pili bebilon pepti do 3/4 roku życia.
Ja bym zmieniła mleko, bo nie leczona alergia (jeżeli faktycznie mleko jest tu winne) przyniesie więcej kłopotów (dolegliwości ze strony układu pokarmowego, inne alergie pokarmowe i wziewne).
Skonsultowałabym się z jeszcze innym pediatrą :tak:

rysica cudo :-D

Ostatnia edycja:
Hatszept strzelam foszka z Tobą:-)
Nastroje w porządku nastawiam się z dnia na dzień. Bardziej do przodu nie widzę sensu bo musialabym już zacząć martwić się nefrologiem a może nie będę musiała.
Moja siostra jest z nami do jutra wieczora i nie ukrywam, ze jest mi przez to łatwiej o wiele wiele. No i jutro w nocy wraca Pe więc też się cieszę.
Gocha dziś w porządku też oprócz szpinaku z tyłka;-) No ale po anty to chyba norma. Dopajam ją wodą.
Za chwilę będą podawały jej anty i będzie znów płacz:-:)'(
Szkoda mi jej bardzo... taki mały stworek a tu wenflon w lapce...

Aga współczuję, też kiedyś spalilam taki garnek:o

Polaa trzymaj się:-):-)

Edek: był anty i ani jęku nawet się nie obudziła!!! Dziś miała zmieniany wenflon... czyli gdyby był zmieniony wcześniej - a chodziłam i kazałam oglądać i było, ze ok jest - nie bolaloby jej tak :mad::mad::mad:
Naprawdę to zależy na jaką pielęgniarkę się trafi.

Ostatnia edycja:
Maly ma goraczke 38,7 mierzona w pupie. Czy juz powinnam podac cos przeciwgoraczkowego? Oczywiscie od pediatry nic sie nie dowiedzialam na temat reakcji po szczepieniu i teraz wyje z malym na rekach. Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Kochana miałam spytać - czy w thermo da się zrobić papki dla dziecka tak jak blenderem? Na razie daję słoiczki, ale dobrze wiedzieć, gdybym awaryjnie musiała sama mu coś upichcić :blink:

Maćku seler ma dosyć specyficzny smak, więc może faktycznie on jest winowajcą ;)

Iwon - ostatnio jej zrobiłam zupkę - na parze na miękko ugotowałam na Varomie marchew, brokuł i ziemniak, to do naczynia wrzuciłam, dolałam wodę i masło "na oko" i wyszło bardzo gładkie, ale za gęste, następnym razem więcej wody muszę dać. No ale wyszło idealne pod względem rozdrobnienia :)

Nie stać mnie i jakoś za mną nie przemawia do końca :) lubie gotować :) moja kuzynka pracuje w thermomixie w biurze i nawet namawiała mnie na handel nimi. A co do gotowania na parze to mam parowar z ustawianym czasem itp, a mi się zachciało w garnkach robić to mam :D a w sumie juz nie mam.

aaaaaa :) nie mam więcej pytań ;)

Do góry