reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

A jeszcze chciałam wyrazić swój zachwyt szymkową grzywą ;) Młodak super wygląda. Jeju, jakie te wasze bąble mają bujne fryzy, mój prawie łysol :p

Wybaczcie, ja tak dzisiaj na raty... no dobra, chcę się załapać na karnego :rolleyes:, ale mi nie wychodzą posty pod postem, bo co roż się któraś wcina ;)

edek: yes, yes, yes, udało się.... i akurat teraz nie ma maćku na forum :(
:-p

reklama
Aylin ja pamiętam, że się do Ciebie wprosiłam i zapewne wybiorę się z KJ jeszcze w kwietniu w odwiedziny :happy2:

Hehe no miałam nadzieje ze w końcu spełnisz obietnice. Tylko ścieżke musze do salonu odgarnąć bo moje dziecie ma nowe hobby. Wydziera szmaty wszelieo rodzaju - ręczniki, ciuszki swoje, nasze i co tam jej w łapki wpadnie i rozwleka po całym domu.....

Ja w ramach codzinneo skalpela składam to wieczorem. Ale czego sie nie robi dla odziny spokoju......

Rysica - cieszę się ze pierwszy dzień za toba.... Ja mam przed sobą jeszcze tylko 33 lata. Czyli jakies 8283 dni pracujacych. No moze tylko 8 tys jak drugiego dziecia sobie zmajstruje....

Iwon - tak dokładnie czy po krótce? ;P
Jestem Asystentem do spraw Badań Klinicznych
prowadzę dokumentacje dotyczącą badań klinicznych, jakie nasi "Monitorzy" prowadzą w "Ośrodkach" (Szpitale, czasem przychodnie) dla "Sponsorów" czyli firm farmaceutycznych. Wszystko musi być przeprowadzone zgodnie z Deklaracją Helsińską, poszanowaniu Praw Pacjenta, oraz w konwencji "Good Clinical Practice" a często też Federal Drug Administration (z USA). Ponadto składamy badania do komisji bioetycznych oraz Ministerstwa Zdrowia jeszcze przed rozpoczęcie badania (przed założeniem "fajli" ośrodkowych. Ja zajmuję się : kontaktowaniem się z ośrodkami (profesorami, pielęgniarkami, kierownikami projektu) w szpitalach (oczywiście w badaniach, które ja prowadzę) w celu zebrania/przesłania odpowiednich dokumentów. Których są tysiące. Czasem w badaniu jest kilka ośrodkó czasem kilkanaście. Każdy ośrodek ma około 5-6 segregatorów u siebie w ośrodku (ja je wszystkie muszę "założyć", oraz około 5 segregatorów u nas w biurze (też ja je muszę założyć i trzymać w ryzach a do tego jest Generalny zestaw segregatorów - około 10-15 sztuk. No i takich badań jedna asystentka potrafi mieć 3-4-5-6. W zależności od ilości ośrodków, czasu trwania badania (jedno badanie potrafi trwać od roku jak jest króciutkie do 3-4-5 lat jak jest długie). Prowadzimy badania na dosyć ciężkie choroby, nowotwory, wiele chorób neurologicznych jak Epilepsja, pulmunologiczne, bardzo dużo badań na białaczkę mamy, na reumatoidalne zapalenie stawów, na układ moczowy - nie żadne aspiryny czy witaminy C :p No i czemu angielski - bo jedno badanie trwa jednocześnie w kilku-kilkunastu krajach, czasem na wszystkich kontynentach, my w PL działamy na obszarze EMEA (Europe Middle East Asia) No i wszystkie procedury, szkolenia, systemy, telekonferencje są po Angielsku, też dokumenty źródłowe (na poziomie GLobal na przykłąd - wzór zgody pacjenta na udział w badaniu (ok 20 stron) jest po angielsku, potem z tego tworzy się dopiero wersje dla poszczególnych krajów, dopracowuje, dopiero dla poszczególnych ośrodków - zanim badanie ruszy może być już 10 wersja zgody itd. Protokół takiego badania to najczęściej 150-200 stron.
No i to tak w wielkim skrócie
oczywiście do moich obowiązków oprócz fajlowania jest cała korespondencja z ośrodkami, wysyłanie im aktualnych dokumentów, Najnowszych wersji Zgody Pacjenta, protokołów, i tak dalej...

UFF - to tak w małym skrócie :p

Kobity strasznie Was kocham. Nawet jak nie piszę to czytam i mam ubaw po pachy :)))

Rysica pierwszy dzień sa Tobą. Będzie dobrze.

Zaza współczuję....

Się wkurzyłam. W nocy zatrzymał się piec. Chyba czeka nas serwis bo nie chciałbym aby znow ogień cofnął sie do kotła bo grozi to pozarem.
Jak pomyśle ile kasy wydamy......
Przed chwilą odkurzalam i padl odkurzacz. Silnik sie spalil wiec kolejny zakup przed nami.
No i pomyslalam żeby olac wesele w maju bo i tak kontaktu z nimi nie utrzymujemy. Jobi K sie ofukal a ja tylko nie chce hy musial harowac w nadgodznach bo jednak na wszystko to nam nie wystarczy.

Zaza Twój mąż to geniusz;-) Współczuję z powodu cioci...

Rysia no to masz pracy w pracy a i od razu widać, że się wciągasz... fiu fiu taki opis a nie napisałaś jak Monia zniosła rozstanie z mamą...

Co do znalezisk naszych dzieci- mój ostatnio znalazł na kaloryferze suchą kromkę chleba (nie umiem wyrzucić chleba to odkładam dla wron i wróbelków), siedział koło tego kaloryfera jadł ten chleb i płakał w niebo głosy bo go kuł w podniebienie i dziąsła:-D ale nie przestawał go rzuć, a matka co robiła? leżała ze śmiechu na podłodze:baffled:

Młodak jak się sypie to wszystko na raz- współczuję

Aylin i jak się jeździ?

Wieczór spędziłam na zakupach spożywczych :baffled: hatszept - zawsze jak jestem w Leclercu, to mam nadzieję, że Cię spotkam ;-)

Moja Gabi zaczyna tak śmiesznie gadać. Pisałam już, że czasem mam wrażenie jakby zdaniami mówiła, ale w innym języku :-D:-D no bosko to brzmi!! Po kąpieli wychodziło jej coś w stylu: Bozie bozie bje bozie :-D I najfajniejsze jest to, że zaczynam wtedy podobnie do niej mówić i tak sobie "rozmawiamy".

Dziewczyny - dopadłam królika w wersji eko. No i mam dwa kg go - dajcie jakieś inspiracje dla dziecia. Bo ja go nie tkne. Mój T. skutecznie mi go obrzydził (rozmowa przy obiedzie o uszkach i różowych noskach). Dzieciowi jeszcze dam puki nie kojarzy ze to fajne zwierzątko ....

ja na króliku robię po prostu wywar, dodaję warzywka, przyprawy i mam danie mięsno-warzywne.

synus z ojcem dzis bo niania ma urlop

ojciec dzwoni zeby sie pochwalic ze synusiowi juz dwa razy musial z buzi cos wyciagac :szok: kawalek miesa z rosolu ktory spadl na podloge a mlody go znalaz przed tata, oraz - uwaga - filtr z fridy....taki 'uzywany'....

ze nie wspomne jak wczoraj ich zostawilam na chwile , wchodze, patrze i pytam co janek tak mieli w buzi? M:nic nie ma przeciez, dalem mu pudelko z dlugopisami do zabawy. no to ja w te pedy podbiegam, buzie rozdziawiam a tam srubka.... patrze do pudelka z dlugopisami a tam oprocz kilku srubek sa tez agrafki.... :dry:

:szok::szok: to ja bym się mojemu bała zostawiać dziecko, jakby takie akcje robił...

Dzisiaj Kuba poszedł do przedszkola, mieli dwa tygodnie przerwy i obawiałam sie trochę ale na szczęście wszystko w porządku, nie chciał wracać do domu. Pytam sie Go dzisiaj czy juz rozumie co Pani do Niego mowi a On, ze trochę tak trochę nie ale mu to nie przeszkadza. No to fajnie-odpowiedziałam. A On"jak nie rozumiem to mogę sie bawić czym chce a inne dzieci muszą śpiewać":-D cwaniak mały. Ale musze sie pochwalić, ze juz coraz lepiej mu idzie po angielsku :tak: Trochę z Nim ćwicze w domu chociaż wiem, ze i tak najlepiej nauczy sie w przedszkolu.

:-D:-D:-D

a mi chyba zimno wyłazi... buuu:(:(:(

Muńka żebyś nie myślała, że się wykpisz od spotkania w środę, że niby taka zajęta jesteś... no way, Jose:no:

oj...to nici z całowania... :-(
Spokojnie, mam Was w grafiku między pakowaniem bibelotów, a pakowaniem bibelotów ;-)

Dziewczyny bylo pytanie jak czesto myjecie wloski i kapiecie dzieci ale ja sie zastanawiam jak czesto zmieniacie pizamki/spiochy? Czy dalej codziennie?

jak się wcześniej nie pobrudzi to ok. 4 nocek.

Moja jak nie upaćka to zawsze piżamkę (czy co tam ma do spania) nosi 2 dni. Ja już od 4 miesiąca piorę w persilu sensitive (ma pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka) :) Położona powiedziała, że skład ma jak Lovela, a tańszy i lepiej pierze plamy. No i nie muszę kupować proszków osobnych, bo nasze ciuchy w nim też piorę:)

fajno, że napisałas o Persilu. Nie wiedziałam o tym, a ja praktycznie od zawsze tylko w nim piorę i w takim razie jak skończy mi się Lovela, to już będę prała ciuszki Gabi w nim.

Iwon - super, że wózio przypasował!

u mnie dziś smutne wieści - umarła moja najstarsza ciocia :( co prawda kontaktu z nią nie utrzymywałam ostatnio, ale jednak mi jakoś tak smutno... zmarła nagle, jej mąż ją znalazł jak wrócił z pracy, niestety będzie sekcja zwłok :( ech niefajne są takie sytuacje :(

współczuję! tulaski!

Piję właśnie piwo o smaku Mojito :-D

hehe, nie napisałąm jak Monia, bo Monia nie zauważyła prawie, że mamy nie było, wstała po 8, potem o 10 butla i spała do 12:40, potem mąż ją i Szymka wpakował do auta i pojechali na zakupy, przy okazji mnie odebrał z Warszawy, Monika w aucie znów spała, no a potem wolała chodzić za chodzikiem, niż z mamą się bawić :p

reklama
Do góry