reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Muńka właśnie nikt nie zwrócił uwagi a nie raz była badana na brzuszku i macana choć zauważyłam na basenie że niektóre dzieci też tak mają, pogadam z lekarzem na następnej wizycie, a przy słabych mięśniach brzucha podnosiła by się z pozycji leżącej ????

reklama
Muńka właśnie nikt nie zwrócił uwagi a nie raz była badana na brzuszku i macana choć zauważyłam na basenie że niektóre dzieci też tak mają, pogadam z lekarzem na następnej wizycie, a przy słabych mięśniach brzucha podnosiła by się z pozycji leżącej ????

ale mówisz o podnoszeniu się bezpośrednio z pleców do siadu, czy z pleców przez bok do siadu?

Czy któraś z Was ma piekarnik elektryczny Siemens ze sterowaniem płyty?

bezpośrednio z pleców do siadu ale robi to różnie, a tym bardziej że na basenie jak ją położysz na plecach na wodę to ma ciągle napięte mięśnie brzucha bo siadać chce

powiem tak, najczęściej to robi z pleców na bok i siada, ale też zdarza się bezpośrednio z pleców

Ostatnia edycja:
bezpośrednio z pleców do siadu ale robi to różnie, a tym bardziej że na basenie jak ją położysz na plecach na wodę to ma ciągle napięte mięśnie brzucha bo siadać chce

powiem tak, najczęściej to robi z pleców na bok i siada, ale też zdarza się bezpośrednio z pleców

spoko, nie chodziło mi o to, że bezpośrednio z pleców to coś złego, bo nasze maluchy już są duże i silne, więc wstają jak chcą :-) Skoro jest tak, jak piszesz, to raczej odpada opcja słabych mięśni. Wydaje mi się, że to taka budowa i wraz z rozwojem małej będzie to coraz mniej widoczne. Ale zapytać lekarza przy kontrolnej wizycie nie zaszkodzi.

A z tym piekarnikiem, to już nieaktualne. Znalazłam w końcu instrukcję w necie - co ja bym bez niego zrobiła...:-D

Hej :-)

za nami super dzień, bo byliśmy u znajomych na grillu. Mają dzieciaki w wieku K. i dom z ogrodem, więc bąble cały dzień na dworze. W dodatku mieszkają praktycznie w lesie, więc dotleniliśmy się na maxa :-)
Szkoda tylko, że mały dzisiaj był trochę marudny. Czuję, że idą kolejne zębiska, będę musiała jutro zobaczyć, co tam w trawie piszczy ;-)

Jutro M. idzie do pracy, a ja planuję zapakować dzieciaki do auta i najpierw kawa u psiapsióły, a potem park :)

Baby serio nie wiecie co to włoskie małżeństwo? :sorry2: Ogień, iskry, co w sercu to na języku, temperament, krzyki, ale i wielka, namiętna miłość :-p I brak nudy ;-)

Witam
Chyba dziś pierwsza :-)
Ale pustki są na maksa :-(
Ja jak wczoraj zasnęłam tak obudziłam się dziś o 6, ani razu nie wstawałam do Niuśki :-):-D, choć pobudka była już o 6 i to z mojego głupstwa bo zachciało mi się sprawdzić czy mała jest przykryta i uderzyłam wchodząc do pokoju w drzwi to mogę powiedzieć że jestem bardzo wyspana :-D:-D:-D:-D:-D

Muńka dzięki za odpowiedź :-), a mam jeszcze jedno pytanie chodzi o chodzenie małej, czy mogę ją prowadzać za rączki??? czasami też stosuję metodę naszych mam czy babć wkładam małej pod paszki pieluchę i trzymam za dwa końce czy to dobra metoda czy lepiej dziecko zostawić i niech samo zacznie chodzić ????

Iwon zazdraszczam takiego dnia, ja jutro mam jechać na grilla ale coś mi się wydaje że będą nici z grilla zapowiadają ulewy na jutro

Ostatnia edycja:
Iwon- fajnie Wam z tym grillem!! Ciekawe czy bedzie pogoda w weekend bo pojedziemy na dzialke i moze grilla by sie zrobilo. Ale cos czuje jednak ze inauguracyjny grill bedzie jak zawsze u szwagra pod Wawą.
Jaka u Was pogoda skoro planujesz wypad do parku?? U nas paskudna. Musialam dzis rano odkrecic kaloryfery bo zimno.

Alijenka- zdecydowanie unikac prowadzania,niech mala zacznie chodzi wtedy kiedy bedzie gotowa. A jesli juz prowadzac,to nie za często i na pewno nie za wyciagniete rączki do góry,bo my z rękoma w górze nie chodzimy. Dziecko inaczej wtedy rozkłada obciążenie i nie uczy sie prawidłowych reakcji równoważnych. Czyli jak juz prowadzac to z chwytem pod paszki.

No za prowadzanie za rączki do góry to karcę każdego, ale wiesz jak jest myśmy Was tak prowadzały i Wam nic nie jest !!!! porażka, ale staram się prowadzać za paszki lub tak jak mówię pielucha lub sama chodzi z pchaczem, w dom u to w ogóle unikam prowadzania ale na dworze czasami się nie da, a zwłaszcza teraz jak zimna ziemia, jeszcze ona jak spacerujemy to posiedzi w wózku ale jak się zatrzymam i jestem u jakiś znajomych to koniec świata nie da rady aby siedziała, z pieluchą biega jak oszalała aż sąsiedzi się śmieją

dzien dobry!
alijenka
dobre z ta pielucha :-D

dziewczyny czy sa tutaj fanki Tupperware? od wczoraj badam temat. moja tesciowa juz od lat uzalezniona i zazwyczaj w prezencie dostajemy cos z tupperware. ogolnie jestem zadowolona z tych rzeczy ktore mam, ale wczoraj pierwszy raz zobaczylam katalog na oczy i jak spojrzalam na ceny to :szok::no::confused::szok:
np takie pudelko uzywam do mleka w proszku i kupilam w ikea za 9.90 (zwoja droga polecam jak kupujecie mleko w torebkach ekonomicznych:)
ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
w tupperware takie cos za 35zl:eek:
napalilam sie na taki garnek do gotowania w mikrofali na parze (dla mlodego) ale jak zobaczylam ze kosztuje 299 i to w promocji to juz mi sie tak nie podoba... niby to jest tak zrobione ze mikrofale tylko podgrzewaja pojemniczek z woda a nie przenikaja do potrawy. no ale tyle kasy??

Załączniki

• ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
    ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Hej,

Julek mnie dzisiaj wykończy, od rana marudzenie i płacz. Wczoraj też był ciągle na nie. Zapowiada się niezły dzień :baffled:

Alijenka puchy, bo dziewczyny się majówkują ;-)

Muńka u nas dzisiaj chłodniej, niż wczoraj, ale zimno nie jest. Jak bąbel się obudzi (bo na razie to nawet nie chce zasnąć), to gdzies sobie śmigniemy :blink:

Do góry