reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

wiem,wiem że to z perspektywy lekarza inaczej wygląda:)
ale mimo to chcę:) znam parę par,które wspólnie przez to przeszły i wszystkie sobie chwalą:) tak więc chyba też się skusimy:)))
PS dopisałam się do Twojego zbioru mamusiek:p

Powiem Ci to zależy od osoby jeżeli Ty chcesz ok Wasza decyzja :) ja mam nadzieje tylko że mój P na to nie wpadnie ze chce byc przy porodzie bo bede musiala mu to z glowki wybic ;p

juz dopisalam :)

ja zmykam bo jakoś źle się czuję Milego wiczorku życzę

reklama
Jaki krem byscie polecily do ciala na czas ciazy? Czy warto kupic popularna Mustele czy moze znacie z autopsji lub z polecenia jakies inne marki.
Musze zaczac sie smarowac,by za bardzo sie nie 'rozstapic' :cool:

witam bardzo porannie :-) dziś niedziela więc pewnie wszystkie się wyśpicie a ja niestety do pracy idę :wściekła/y:
Asik ja do tej pory używałam zwykłego balsamu odżywczego ale właśnie wczoraj zakupiłam oliwkę bo słyszałam, że jest bardzo dobra ale czy zda egzamin będę mogła powiedzieć dopiero za kilka m-cy :-D

doczytałam właśnie że o cerze rozmawiałyście więc i ja się dołączę-u mnie bardzo kiepsko, nigdy nie miałam jakiejś super cery, po odstawieniu anty było raz lepiej raz gorzej no i teraz...ciągle coś...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam również wczesnym rankiem:)

Ja zawsze używałam krem na rozstępy z Vichy, móglby byc co prawda tanszy ale z mojej strony godny polecenia.

katrina 115

Dzięi za uwagę kąpielową - zawsze Mój S czuwa i zagląda czy wszystko gra:))))

Asik.

trafiłaś wczoraj z tym kremowo balsamowym pytaniem, bo się po kąpieli smarowałam (akurat ujędrniającym z Lirene) i zastanawiałam czy mogę go nadal stosować, czy wystarczy czy może czymś innym lepiej przygotować brzuchol i ciało na powiększenie... w sumie nie wiem, z chęcią poczytam waszych opinii:)

a tak wogóle DZIEŃ DOBRY :) czas na poranną kawkę:)))))))))))))

Witam:)
W poprzedniej ciąży używałam oliwki dla dzieci na brzuszek i nie miałam żadnych rozstępów, ale wtedy byłam chudziutka i miałam mały brzusio hehe teraz po 15 latach.....

Miłej niedzieli dziewczyny:)

Ja w pierwszej ciąży on samego początku smarowalam brzuch roznymi kremami dla kobiet w ciazy przeciw rozstepom i NIC brzuch caly mialam pokryty sinymi rozstępami nic to nie dalo .. a jak wiadomo rozstępy do konca zycia pozostają.... więc w tej ciąży juz niczym sie nie smaruje bo i tak mam okropny brzuch i tak... trzeba sie tylko pogodzic z faktem ze naplazy juz nigdy nie pokarze sie w samym stroju kapielowym

Ja w poprzedniej ciąży używałam najpierw mustele (swietna) a póżniej mama i ja, w ramach oszczędności i rozstępów nie miałam :-)

Co do porodu rodzinnego, to takze chciałam aby był ze mną mąż, nawet wykupiliśmy salę rodzinną, ale tuż przed (w drodze, a biegłam na porodówkę) zrezygnowałam. Nie chciałam męża na sali. Wkurzali mnie wszyscy wokół. Miałam jeden cel - urodzić i to jak najszybciej, żadnych wielkich uniesień. Mąż nie był mi potrzebny. Stał za ścianą i słyszał jak się drę. Jemu to wystarczyło i mi też. Nie żałujemy ;-)

No ale ja miałam poród wywoływany (przez 4 dni:baffled::baffled:). Podawali mi oksytocynę (2xdziennie) i grobulki dopochwowe i NIC. I tak 4 dni. Nawet na porodówce leżałam. Chyba jestem pierwszą kobietą na świecie która zasnęła na porodówce z nudów :-D A lekarze cały czas mówili i, że za chwilę urodzę:baffled: Mąż non stop był przy mnie (bo mieliśmy rodzić razem). W ostatnim dniu, miałam już 5cm rozwarcia i najmniejszego skurczu :-) Już sie cieszyłam, ze jako pierwsza na świecie urodzę bez bólu :-p. Wtedy na odsiecz przyszła położna i przebiła mnie, po czym odeszły mi wody. Wtedy bóle dopadły mnie w ciągu 0,5 godziny i to jakie :szok: Cała oksytocyna dała o sobie znać. Organizm przeszedł na turbo. Urodziłam w ciągu niecałych 3 godz. od pierwszego skurczu, ale wszystko działo się tak szybko i tak boleśnie, ze na porodówkę musiałam biec (z pokopju przedporodowego) zeby zdążyć przed kolejnym skurczem. Nienawidziłam wtedy męża, choć widział jak cierpię powtarzał będzie dobrze:baffled: Na porodówce urwałabym mu głowę, także ja sobie chwalę jego brak:-) Bo teraz mogliśmy zrobić sobie drugie :-D

Jak już jestem po usg to i wstaję o normalnej porze :) Witam :) Koleżanka z własnego doświadczenia polecała Clarins...ale cenę ma powalającą...chyba trzeba życzyć sobie pod choinkę od rodzinki...hihi

reklama
Witam niedzielnie
Ja w poprzedniej ciazy smarowalam sie czyms z rossmana na rozstepy dla kobiet w ciazyz tej serii babydream , potem mama i ja ale rozstepy i tak mam. co prawda jasne i niewidoczne ale sa.dopiero w 9 miesiacu mi wylazly jak na zlosc
a cere to juz tez mam slaba, tak jak w poprzedniej.ale co tam jeszcze rok i bedzie piekna:cool:
wy tez takie drazliwe jestescie?bo ja sama ze soba ciezko wytrzymuje ostatnio:sorry2:

Do góry