Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Muńka zauważyłam, że wspomnialas o wypiekach ... ależ mi się tych wypiekow zachcialo ...![]()

jak go trzymam tylko jedna reka, to druga kladzie sobie dla rownowagi na glowie 
:-)
Tyle atrakcji, że mała nawet nie ma czasu tęsknić za mamą;-)Iwon, Muńka - tak, moja dziecina pojechaa na swoje pierwsze wakacje bez rodziców. Z Babcią (czyli moja mamą która opiekuje się nią na codzień) do ośrodka z domkami w lesie nad wodą. Jest tam park linowy, mini zoo, las, plac zabaw i wszystko czego dzieć moze pragnąć. Wczoraj paliły ognisko, dziś karmiła koniki i krówki.... Podobno pełen zachwyt![]()
Spora kobitka;-) mój też coś koło tego będzie ważył ( pod koniec czerwca miał prawie 10kk), wzrostu nie wiem ale większość ciuszków już na 86 nosiAaaa i dzieć waży już 10.200! Wzrostu nie pamiętam, jak sprawdzę w książeczce to się pochwalę, ale urosła, bo body tylko 86 są idealne![]()
I to jeszcze jak sie domaga... staje pod szafką, pokazuje paluszkiem i krzyczy 'tam, tam'Czy Wasze maluchy domagają się smakołyków???? Moja żarłoczna córcia wie skąd wyciągam chrupki, biszkopty itp. i potrafi stać w kuchni i płakać lub wołać, że chce coś zjeść!!!!![]()
Damian pije tylko wodę smakową- smak obojętnyO uwielbia wode smakową kubuś waterr - ae tylko cytrynową
Młody ostatnio bawił się Oliwii lalką (prowadzał ją):-) a jak zrobi kupsztyka to pokazuje na pieluszkę, robi krzywą minkę i mówi fee feeTo ja pochwale mojego dziecia juz od jakiego czasu bawi sie lalka malym bobaskiem i wczoraj powiedzialam, ze trzeba lali przebrac pieluszke i pokazalam jak i teraz sama przebieraostatnio sama sobie probowala zmieniac kladac sie na podloge ale to chyba znak dla mnie ze juz jest gotowa na nocnki i jak zrobi kupke to ciagnie za pieluszke zeby zdjac
![]()
To fajnie masz, że Pola nie przepada za słodyczami.. mój uwielbia ale mu ograniczam. Problem jest jak zobaczy,że ktoś wcina coś słodkiego- krzyk taki, że szokPolka słodyczy nie lubi, dostaje bardzo okazyjnie kosteczkę gorzkiej czekolady, bo tylko takową uznaje. Jedyne czego się domaga to 'kuku' - pieczywo chrupkie kukurydziane (uwielbia i od nich zawsze zaczyna dzień).

Współczuje...Nie wiem jak długo mój kręgosłup wytrzyma, Kubuś łapie mnie za palce u rąk i każe się prowadzać do balonów, które kopie. I tak łazimy za tymi skopanymi balonami. Gdy później próbuję sie wyprostować, to mam łzy w oczach.... oj niech juz szybko zaczyna sam śmigać.
Grzybów bym nie dawała ale ziemniaczki polane sosikiem takPYTANIE: mam świeże grzyby z lasu. Wyczytałam, że po 3 roku życia, a mama dawałam nam i mojej siostrze już około roku w postaci np. sosu do ziemniaków czy w wigilię w pierogach/uszkach. Jak myślicie, może troszkę zjeść?
Fajnie, że mały tak świetnie sobie radzi:-)Hej
my po przedostatnim dniu adaptacyjnym, z tym że dzisiaj praktycznie nas nie było z dzieciakami na sali. Wszystko ok, mały nawet zaczął siedzieć na stołówce przy stoliku, jeść i pić ze "zwykłego" kubeczkaJestem w szoku, jak szybko bąble pod wpływem innych dzieci się usamodzielniają. I to najbardziej lubię w żłobku
Ja też się podłączam do pytania kasiek o te grzyby, to znaczy w sumie o pieczarki, bo tylko takie w mojej kuchni. Można np. zupę pieczarkową dawać?
Mój to w ogóle za rączkę nie chciał chodzić, chwiejnym krokiem ale sam musiał.moj po pierwszym zrywie samodzielnym teraz ladnie za reke idzie. no chyba ze zobaczy kapsel, suche liscie przy krawezniku, zblakanego golebia... odczepia sie wtedy. ale ogolnie nie narzekam <odpukac>
najlepiej jak wchodzi po schodach to juz jak dorosly czyli jedna stopa na stopien i wielki krok zeby zlapac kolejnyjak go trzymam tylko jedna reka, to druga kladzie sobie dla rownowagi na glowie
:-)

aylin super ta miejscowka!!!