reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Na razie nic nie wyjdzie z odpieluchowania- zawołał raz siku i koniec. Jak go posadzę rano czy po drzemce to zrobi a tak w dzień to nie bardzo ma czas by siadać na nocnik;-) przyjdzie czas to sam zrezygnuje z pampka

Kasieńka
gratuluje kolejnego ząbka:-) właśnie czemu to ząbkowanie musi tyle trwać i być bolesne?:confused:
Josie widocznie mały nie lubi jak ktoś patrzy jak załatwia swoje potrzeby:-p a tak serio to gratuluje. Damianowi włożyłam szczebelki z powrotem bo skubaniec uciekał
Goldenlucy,Katrina ja sadzam młodego tylko rano jak się obudzi i po drzemce. Nie raz nawet usiąść nie chce to go nie zmuszam, więc tym bardziej było dla mnie zaskoczeniem, że sam zawołał i zrobił siku:happy2:
Niespodzinka śmieje się i to jak... i robi taką zadowoloną minkę (ukazującą wszystkie zębole)
Aylin i jak małą zareagowała na widok mamusi, pewnie na krok Cię nie odstępowała?

Oliwia ciągnie mnie na wystawę pająków a mi się nie chce jechać specjalnie do miasta. Moze pojedziemy w pon bo i tak muszę załatwić kilka rzeczy w wystawa do 8 września jest. Sama z chęcią pooglądam sobie te włochate stworzonka;-)

reklama
Helllo girls :-)
Jak już MSmickey się domysliła to tak podczytuję was, ale mam problem żeby się tu znów wbić. A twój wpiś Msmickey pojawił się w nowych wątkach, dlatego Cię wyczaiłam. Nie jestem w ciąży :-D:-D

Ciężko mi się wbić i czasu też mało, bo prawie cały dzień jesteśmy na dworze, korzystamy z pogody, no i mała już zaczyna sama chodzić z czego strasznie się cieszę:-):-):-) Przynajmniej trochę się ode mnie oderwie, bo tak to czasami mam wrażenie że mi z powrotem do brzucha wejdzie. Najgorzej było na wakacjach, mój T musiał ją na siłe ode mnie zabierać jak coś chciałam zrobić, a o jakimkolwiek odpoczęciu nie było mowy. Tragedia była, a nie wakacje. No ale dzień po przyjeździe znaleźliśmy PIERWSZY ZĄBEK, a ogólnie mamy ich aż DWA :-):-) Także to my mamy najmniej ząbków:-D

cdn.... bo się mała przebudziła, a to za wcześnie :wściekła/y:ide ją znów uspać

Aha i mam pytanko : jak to robicie, gdy piszecie długo jakiegoś posta, jak go zachować przed wysłaniem, bo np. okazuje się że trzeba się na nowo zalogować. I wtedy właśnie wszystko się kasuje ??? Please help:sorry2:

Ajjj.... sorki za post pod postem

Atinka- wiadomosci sie automatycznie zapisuja wiec jak wejdziesz znowu w odpowiedz to kliknij w lewym dolnym roku na auto-saved i powinno byc ok ;-)

Alez ze mnie wyrodna matka!!! Aura prosila zeby jej makaronu dolozyc i biedna tak byla zdesperowana ze udalo jej sie miseczke na stol polozyc :szok: i jakby tego bylo malo chciala cos jeszcze... odwracam sie a ona siedzi na nockniku :szok: przyniosla go z lazienki i siadla :-D wiec pytam sie chcesz siusiu i zdejmuje pieluszke a tak Kupsztal!!! :szok: O jak sie zajmuje dzieckiem :-( zabierzecie mi laptka bo zaniedbuje dziecie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hej,

odpowiadam na pytanie - moja dziecina nie teskniła az tak strasznie. Przywitałą sie, poszła na rece a potem pokazywała jak karmi zwierzatka. Zeby mnie nie odstepowała - nie, nic takiego. Aczkowiek z oczu bała sie spuscici.

Sunshine - to nie była aluzja lecz sugestia. Aczkowiek nie dla mnie bo moja obecnie z rozmiaru 20 wyrasta i w 21 sie łapie :)

Teściowa przyjechała i wzięła Oliwkę do siebie. Jutro wieczorem ma ją przywieść. No w końcu ostatni dzień wakacji............

Atinka witaj :)
Sunshine aleś Ty nie domyślna..............;-):-p
Aylin mój to nawet jak jest godzinkę czy dwie z babcią to później wisi u mnie na rękach z pół godz i odczepić się nie może.

Sunshine dzięki bardzo. Moja taka domyślna będzie chyba za pół roku:-D Dopiero od jakiegoś miesiąca raczkuje !!! Prędzej już była w pionie, ale teraz jak się nauczyła raczkoać to z tego korzysta i z pionu idzie w poziom :-D:-D Nawet jeszcze nie mamy nocnika

Asik mój też korzysta z wakacji. Dziś był z moimi rodzicami na wycieczce w górach i dopiero co wrócił. Ale nie ma tak łatwo bo zaraz bierze się za tabliczkę mnożenia. A idzie mu ona jak krew z nosa :-D

Aylin fajnie że już razem jesteście. Ciekawe czy moja by wytrzymała tyle czasu beze mnie. Jak ją zostawiam u rodziców to po jakimś czasie zaczyna mnie szukac po całym mieszkaiu i woła mama. W ogóle to straszny cyc z niej:-)

Byłyśmy w ZOO i spotkałyśmy tam Agaundpestka z Antosiem:))) Młody to mały przystojniaczek, niby poważny, ale przesłodki!!! Był w czaderskim kapeluszu - Aga powinna wam pokazać zdjęcie! Hmmm...trzeba ich w przyszłości zeswatać, bo mi się podoba przyszły zięciu:pppp

alijenka
otóż to na zdjęciu to tylko część dziąsła, więc wszytko OK:D Ufff... No i górna szósteczka zrobiona - mam nadzieje, że znowu spokój na 10 lat:p Ale będę mieć robioną silikonową nakładkę na zęby do spania, bo zgrzytam:D Noooo i gratuluje wyspania!!!

josie moja jak z portfela powyciąga to już nie powkłada...bałaganiarz, bo M! Ja raz pokazałam wożenie na pchaczu i od tamtej pory ciągle chce, aby ją sadzać na niego i wozić:ppp Straszne! Co do łóżeczka to wklejałam niedawno zdjęcie przedstawiające, że mamy ściągnięty cały bok:)

sunshine jakie małe stópki!!! Gotuję marchewkę, ziemniaki, dynię, cebulę i czosnek (zgnieciony wrzucam na ostatnie 10 min. gotowania). Zabielam mlekiem kokosowym lub śmietanką migdałową. Oczywiście dodaję curry, imbir, troszkę gałki muszkatołowej i czerwonej słodkiej papryki, odrobinę soli i pieprzu oraz liście pietruszki (daję suszone). Dla siebie kawałek sera wrzucam już do talerza, a Polce miksuję razem z serem:)

asik pająki są bleee:D:D:D Ach, dzieci...jak byłam w jej wieku to wyrywałam im nogi, a teraz na sam widok mam ciary i piszczę!

reklama
kasiek - wrzuc pzepis w wątek kucharski :)

Aylin mój to nawet jak jest godzinkę czy dwie z babcią to później wisi u mnie na rękach z pół godz i odczepić się nie może.

Aylin fajnie że już razem jesteście. Ciekawe czy moja by wytrzymała tyle czasu beze mnie. Jak ją zostawiam u rodziców to po jakimś czasie zaczyna mnie szukac po całym mieszkaiu i woła mama. W ogóle to straszny cyc z niej:-)

no cóż moja po mnie powsinoga :) Tyko przejazdy autem ją nużą...

Ae po dniu dzisiejszym chciałam ja odesłac do radawy. Spała tylko godzinę i nie dała sie juz połozyć. Padła mi 19.30 - nie wiem o której wstanie gdyż zazwyczja koło 21 pada

Do góry