reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

P wstała o 8.40:) Ale dostała na kolację panadol - pewnie dlatego spokojnie pospała.

kasienka alijenka iwon
widzę, że nie tylko ja nie mam zapędów kobiecych i nie cierpię zakupów. Spożywcze robi tylko i wyłącznie M, ja tylko czasem po coś podskoczę. Ale ciuchy to wspólnie.

iwon stanowczo za rzadko pijesz! Jakbyś miała wprawę to sięgałabyś po kolejną lampkę a nie usypiała znużona i upojona:ppp

alijenka aga super!!! Nie mogę się doczekać:)))

iwon alijenka ależ ja chodzę do SPA:) Raz na 2 miesiące wykupuję sobie z koleżanką wejściówkę na Grouponie dla 2 osób i mamy super kameralną atmosferę. Tylko my, poczęstunek owocowy, maseczki, masaże, sauna itd. Tak ok. 4 godz. relaksu za 120zł:)

aga dobrze ci z tą mamą, zawsze piszesz że zabiera gdzieś Antosia i masz chwilę dla siebie lub na ogarnięcie chałupy:D Moja wiecznie zarobiona, a i siostra coraz mniej u mnie, bo wiadome - 15lat, a więc koleżaneczki, zakupki, ploteczki...grrry

andzia no właśnie zaniedbujesz nas:p Ale doskonale rozumiemy, więc zdrówka dla malucha!

aylin czad z tą kolejką! Dobry ten wasz prezio - przynajmniej się stara:)

niespodzianka życzę szybkiego wyjścia trójek, u mnie już 2 miechy wydostają się czwórki i mam serdecznie dość, a na myśl o trójkach to się trzęsę!

Ostatnia edycja:
reklama
hej

Iwon Aga fajnie się spało?:-D

ja oczywiście znowu przelotem, bo przeczytanie tego co naskrobałyście zajmuje mi za dużo czasu :-p

Niespodzianka ja bym cię z chęcią powitała, ale mam za daleko :(

Niespodzianka - przyleć do Lublina to ja cie powitam. A co tam poświęce sie :-D;-)
Mati - lepiej, trochę mniej kaszle, ładnie mu sie odrywa. Tylko co ja teraz mam zrobić?? Dostał Sumamed - działa przez 10 dni od zakonczenia podawania, wiec niszczy też wszystko przez 10 dni. Licząc skonczy działanie 10.10 , potem trzeba trochę dziecko przetrzymac w domu czyli <> do 20.10. Urlopu już tyle nie mam, zwolnienia też wolę nie brać. Jak puszcze go do żlobka to zaraz znowu coś złapie:wściekła/y::-( No nic trzeba będzie kombinować. Tochę siostra, trochę mama, no i my.

Kasiek - ja Was zaniedbuję???:zawstydzona/y::-( Kurcze tez czasem musze popracować:-D;-):-p

edek. Anty skonczy działanie ok.14.10 - czyli wszytsko sie przesuwa:angry:

Ostatnia edycja:
Gaduły paskudne!!

Byłysmy wczoraj znów w Factory :-D kolejne kozaczki kupiłam dla G, ale tym razem ocieplane

DSC_9201.jpg

A i wychowawczyni Oliwii powiedziała, że jest najbardziej niegrzeczna ze wszystkich dziewczynek:angry::-:)no:

No widzisz a znajomego gliny się czepaialy, że dziecko z przodu wiezie:no: dzieciak zapięty w foteliku, auto bez poduszek. Dużo zależy do policjanta na jakiego się trafi.

A co takiego Oliwcia robi, że uważają ją za niegrzeczną??
Bo gliny to często mają problem ze znajomością przepisów drogowych :sorry2:

Munka - dobrze Cie rozumiem z tymi fotelikami. Ja tez nie wiedzialam o ich istnieniu. Dopiero niedawno widzialam u znajomych ale pomyslalam sobie, podobnie jak tu dziewczyny pisaly, ze niewygodne itp. No ale sarna zmienila moje zdanie i zaczelam grzebac w sieci. Dlaczego te foteliki sa tak nieznane? Nie mam pojecia, moge tylko gdybac. Nie ma ich w ofercie zadnych gigantow fotelikowych typu maxi cosi. Skandynawskie firmy sa niemal niedostepne. Wszystko drogie. Dopiero przed kilkoma miesiacami dostepny w Polsce Cybex wypuscil do sprzedazy fotelik do tylu. Czy to jednorazowy wybryk czy zmiana tendencji na rynku fotelikow - nie mam pojecia. A jak wygladaja 4- czy 6-latki jadac do tylu? - nogi maja po turecku lub na boki, fotki masz w linku (zdjecia po srodku tekstu):

dzięki!!
Trochę średnio z tą pozycją nóg (szczególnie na dalszą trasę), ale i tak największym plusem jest w tym przypadku bezpieczeństwo.

Ech, dziewczyny, nie ma porownania, moim zdaniem: foteliki do przodu sa wygodniejsze i dla dziecka i dla rodzica. Te do tylu maja tylko jeden atut: bezpieczenstwo

jeden, ale chyba najważniejszy :-)

Kasienka - śliczny brzunio!!!

Dziewczyny: mozecie podpowiedziec jakis zabawny serial do ogladania? W typie Dharmy i Grega. Albo Rancza? Wlasnie skonczylam ogladanie Dharmy i Grega na necie (przed stu laty ogladalam w TV a teraz na necie) - fajnie mnie to odprezalo. Tylko nie Przyjaciol, prosze, tu na powtorke nie bardzo mam ochoty. Zadne Alfy, Bille Cosbie, Pelne Chaty - wyroslam ;-) Piata planeta od slonca - tez nie. Googlowalam i kombinowalam ale nic nie wymyslilam. Chce mi sie cos lekkiego, wesolego i na poziomie. Z wdziecznosci za dobre pomysly bede Was rzadziej meczyc na bb ;-)

nie podpowiem, bo nie oglądam nic poza lekarzami,prawem agaty i czasem honoru - na więcej nie mam czasu :-)

Właśnie doczytalam i foteliku na środku i chyba jutro zmienię. Mamy osobne siedzenie i pełny pas więc jest ok. Ale z drugiej strony: co ze zderzeniem czolowym? Czy Dzieć nie poleci do przodu pomiędzy siedzeniami? Choć rozumiem też kwestię uderzenia bocznego... no nic, spróbuję ...

Muńka w takim razie umowmy się na next week ok? Hatszept?

Kciuki!! &&&
Next week ok!
Jak masz możliwość to przenieś fotelik na środek, do przodu nie ma prawa polecieć przy zabezpieczonym foteliku.

I jak odkurzacz??? My mamy i jest do d.... mało wciąga:baffled:

Załączniki

• DSC_9201.jpg
    DSC_9201.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 58
Muńka odkurzacz zamówiony na alledrogo więc jeszcze nie wiem... firma dobra więc jeśli będzie coś nie tak to sprzedam.
Bukuj przszły tydzień :-) poniedziałek ? Trzeba Hatszept zapytać jeszcze...

No i znów piękne buty...:-):-):-)

Josie kupiłam tę torbę na śmieci i taką do zawieszenia na fotel z tego kompletu. Zobaczymy co to jest;-) jeśli będzie kiepska to będę Ciebie obwiniac ...:p

Współczuję antybiotyku i braku możliwości zwolnienia z pracy... ale tak jak piszesz - trochę mama trochę siostra i się załata:-)

O matko, jak mi się spać chce :confused2: O drugiej w nocy wzięłam tabletkę młodego na alergię - myślicie, że to może być efekt uboczny? Fakt, pomogła mi, bo mnie w nosie nie drapie i suchutko (czyli to moje ciągłe kichanie na bank przez roztocza), ale jestem taka "wyciszona" :sorry2: A alergolog twierdzi, że to niby leki nowej generacji, a te już nie działają otępiająco. Hmm..

Muńka to chyba inne kozaczki kupiłam w ccc niż Ty bo te kozaczki co ja kupiłam w są ocieplane, ja je na zimę zakupiłam dla małej

Zdj&#281;cie0105.jpgZdj&#281;cie0106.jpg

Załączniki

• Zdj&#281;cie0105.jpg
    Zdj&#281;cie0105.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 59
  • Zdj&#281;cie0106.jpg
    Zdj&#281;cie0106.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 55
c
czy jest jakas kobitka ktora NIENAWIDZI zakupow ?? bo ja tego NIE ZNOSZE robic w kazdej formie :p

Jaaaaaaa. NIe znosze mierzyć, brrrrr.
Lubie dzieciowe - bo nie musze mierzyc przeważnie. No chyba ze buty ostatnio :)
Spozywka - moze nawet być. Tylko staram sie tak aby nie było tłumów.
A od tego tygodnia jeszcze tesco dowozi do domu - wiec juz mam 4 sklepy z dowozem :)

porownywalam, czytalam... Wozek to chyba z 3 miesiace wybieralam... a i tak wybralam badziew :-D

I tu mam prośbę do wszystkich. Jakie wózki polecacie?? Które wam się sprawdziły?? Kolezanka w ciązy własnie szuka.

śliczne

też ładniusie.

Aylin odradzam Karex Twing :-p Nie byl drogi (tak celowalam) prowadzi sie super, ale rozwiazania typu wpinanie fotelika (szybko kupilismy drugi, bo ten w zestawie badziew) czy dostep do kosza (nie da sie wlozyc reklamowki z zakupami - wszystko trzeba pojedynczo) to masakra. Poza tym dziecko w spacerowce sie zsuwa w dol jesli jest mniejsze i nie moze sie zaprzec nozkami. No i jest ciezki, ale z tego zdawalam sobie sprawe.

reklama
Cześć laski

Młody miał jedną pobudkę w nocy ale nawet nie wstawałam do niego bo się tylko pokręcił i zasnął. A wstał o 7 ale to dobrze bo odprowadziliśmy Oliwkę na utokar bo na wycieczkę szkolną pojechała:tak:

Jajka ugotowałam i pastę zaraz zrobię bo mi tu pewna osóbka chęci narobiła;-)

A co do zachowania Oliwii na lekcjach to gada, chodzi, je i zaczepia inne dzieci:no: a w kaszę dmuchać to ona sobie nie dawała już w p-lu:tak:

A dzisiaj to ma fazę na wchodzenie do wózka i sobie w nim staje. Wczoraj natomiast wlazl na fotel którym zastawilam szuflady w komodzie. I co? Otworzył sobie barek i na nim usiadł! Nie wiem jakim cudem się tam wdrapal. Oczywiście drzwi barku uszkodzone.....
U nas to samo- wszędzie włazi

Aronia wiadomo, tyłem bezpieczniej ale dla starszaka musi być nie wygodnie po turecku czy z nogami na boku w dłuższą trasę.

A wyobrazacie sobie czystość siedzenia po zimowym sezonie i dziecięcych bucikach?
Wyobrażam bo już to z Oliwią przerabiałam:tak:

Kasieńka gdzie Ty masz brzuch???
A Nikoś pewnie próbuje zwrócić na siebie Waszą uwagę

MsMickeytrzymam kciuki za usg i daj znać po.

Hej baby :cool2:
Dzisiaj dostałam w żłobku pierwszyrysunek Jula - fakt, że były na nim trzy kreski, ale co tam, obrazek wisi u mnie w pracy na tablicy :-D
Słodkie:tak:

jak wyciagam z wanny to jak krolik taki juz obrany:-( na weekend do dziadkow jedizemy, jednych i drugich, tylko czekam az tesciowa z tekstem wyjedzie ze to przez to ze ja mu forsuje zdrowe jedzienie. mam juz caly wachlarz odpowiedzi przygotowany :baffled:
Chyba nie jest aż tak źle, chociaż nie musisz się martwić, że Jaś nadwagę będzie miał;-)
Wyobrażam sobie odpowiedzi dla teściówki

Andzia na pewno coś wymyślicie i znajdzie się ktoś kto przypilnuje Matiego

W ogóle to marzy mi się jakiś kilkudniowy wyjazd do SPA w którym mogłabym zregenerować siły, wyspać się, wypocząć, tak solidnie.
To jedziemy razem:tak::tak::tak:

Muńka kozaczki fajne

Kasiek, Aga, Alijenka udanego spotkania

Do góry