reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aga polecam monitor AngelCare. Ale koniecznie dwupłytkowy. Droższy ale pewniejszy. Ja mam ten z nianią i jestem mega zadowolona.

Muńka współczuję stresu z opryszczką. Gabi już nie taka mała więc chyba nie musisz się za bardzo martwić.
Ja przy ostatniej opryszczce bralam Heviran. Szybciej zeszła takie mam wrażenie i już długo mam spokój. K też brał razem że mną profilaktycznie i też nie miał jeszcze.
Ja młodego nie całuje ale jednak stres też jest.
No i Szymek brał też lek antywirusowy który też pomaga leczyć i zapobiegać opryszczce. Lekarz nic Wam nie przepisał?

reklama
Mlodak- nic nie przepisał... Tylko na zbijanie tempki,bo nie wiadomo co to za wirus...

Ja chyba zarwe kolejną noc. G miała temp. 37,7 i po chwili już 38.9. Od czasu do czasu pokasłuje...przy trzydniówce kaszel też moze byc???? Kurcze martwie sie...

Zaza- a za pierwszym razem jakie S miał objawy?? Od razu pojawila sie opryszczka?

Muńka - Monika przy trzydniówce delikatnie pokasływała, jakby coś się miało rozwinąć i nie mogło, Szymek miał identyko, i po przeciwgorączkowych obydwoje dostali lekkiej biegunki. Ale o ile na Szymka działały i paracetamol i Nurofen, tak na Monikę nic, albo temp dalej rosła, albo spadała o 2-3 kreski. Co chwila gorące kąpiele i okłady, pomagało ale nie na długo, dopiero jak ostatnio była chora, i znów nie można było niczym zbić gorączki to podałam pyralgini bardzo szybko i na długo pomógł.

Dzięki dziewczyny...ja raczkuje w temacie,więc z deczka drżę... Dałam ibufen godzinę temu i tempka niewiele spadła,nadal jest ponad 38 :-/

Munka u nas goraczk byla do 39 i niewiele dawala sie zbic. Zimne oklady mu robilam i nie spalam dwie noce....Lekki kaszel mial tez

Rysica gorace kapiele na goraczke?

Oj laski bo te kredki z ikei to takie grube sa hahahhahaha

Rysica- pyralginy jej nie podam,bo jest p/wskazana do stosowania dzieciom do 12 roku życia ze wzgldu na jej toksyczność.

A jak często powinno się podawać ibuprofen i paracetamol stosując je na zmianę?wiem,że tak się praktykuje.

Josie- to bedzie moja druga nieprzespana... No może 3 godzinki wczoraj spałam..

Ostatnia edycja:
Munka ja co 3h podawalam, policz sobie ile ktorego mozna dac na dobe i rozplanuj tak zeby byly odstepy pomiedzy nimi. A dawka tez zalezy od wagi dziecka i mi kazala lekarka dawac np wiecej ibupromu niz na ulotce...

reklama
Josie- oki,tak zrobie,dzięki!!! Póki co spadła jeszcze troche,już nawet G nie oddycha tak szybko jak podczas wysokiej temp. Ehh...wiedziałam,że w końcu i na nas przyjdzie pora.

Do góry