reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczynki

Ja nie wiem ale dla mnie urlop z dzieckiem to żadna odskocznia bo jest to samo co w domu, nie stać mnie na wczasy takie, że ktoś mi tam będzie gotować. Jestem jakaś inna bo mam całkiem inne zdanie niż Wy

Sto lat Tomcio :-)
SYUK-MM005.jpg

aronia Ty to się masz z tymi tłumaczeniami :-), ale dobrze znać języki, ja niestety nie znam żadnego dobrze nawet chyba polskiego :-p.
Myśmy chcieli wczoraj jechać na festyn lotniczy ale mała nam zasnęła po drodze więc pojechaliśmy do domu.
Dzień dziecka zrobiliśmy sobie później z moją siostrą na ogrodzie i przy grilu.
A jak ja mogę zorganizować wczasy jak ja za nie nie płacę, K musi na nie wywalić kasę, a teraz jej niestety nie mamy, wszystkie oszczędności już zostały wydane, może w sierpniu uda się na jakiś weekend gdzieś wybyć ale teraz to mogę zapomnieć.

josie moja też mi pomaga w myciu naczyń i tak samo jak Twój wyjada pomyje, biedne głodne niedożywione dziecko !!!!!! :-p

mlodak fajnie ze impreza się udała, super ten tort, ja jakoś nie mam ochoty na robienie urodzin małej ale to jeszcze trochę czasu więc może mi się odwidzi, chyba że pojedziemy na łatwiznę i zrobimy urodziny małej u jej babci :-D:-D

Aga mała nawet jak K nie ma i się nie kłócimy to taka jest, wydaje mi się że ma spóźniony skok rozwojowy :-D:-D:-D, a i nie zastanawiaj się nad niczym tylko jedź do koleżanki !!!!

polaa jak głowa ???

andzia oj to mieliście pogodę, ale od środy zapowiadają upały !!!!!!! :-D:-D:-D:-D z czego się bardzo cieszę

Aga no to zarąbiście wysoki cukier !!!!!!! ale spokojnie najważniejsze że jest pod opieką lekarzy

A moja od 4 dni ma jakąś dziwną biegunkę w pierwszy dzień chyba z 20 pieluch zużyłyśmy, na drugi dzień były tylko 3 kupy, wczoraj nie było nic, a dziś już dwie jedna taka w miarę a druga ze śluzem już nie wiem co jej podawać ???? !!!!
aronia co na biegunkę nu dziecka ????? jagody i ciemna czekolada już była

reklama
Alijenka :D to widze ze wiecej dzieci m takie zapedy haha a moze ta biegunka u was odnpomyjow ;) a tak serio to Marchewka gotowana, ryz, banan zatwardzaja. A brzuch ja boli?

Dzień doberek

Alijenka - marchwianka na biegunkę.

Taaa, powysylam wszystkie na urlopy a potem bede biadolic, ze na bb pusto ;-)

tja tylko ze jedna na urlop w twe rejony prawie ze jedzie :p

Ale fajnie :) Pomysł z biedronką fajny. A ja nadal nic :(
Hej

U nas wczoraj wiało, padało, 10 st, i do tego M po anty, wiec dzień speziliśmy w domu. Przyjechali teściowie, to przynajmniej dzieci zadowolone :)
u nas dziś 10. Brrrrr

Ja juz nie spie od 6tej czyli od telefonu dziadka, ze babcie pogotowie zabralo :-( mamuska juz w szpitalu wiec czekamy na jakiea wiesci.

kciuki za babcie.

U nas sie poprawiło do niedzieli. Rano sie wydarłam na młodą. Miała zakaz oglądania bajek. Bo nie bedzie jadła. Nic, tylko piła. A ze od soboty od obiadu nie jadła to mi nerwy puściły. (a u niej nic oznacza dosłownie nic). Potem pojechalismy na maraton galeryjny (atrakcje z okazji dnia dziecka) i przed auchan młoda zwymiotowała na siebie i tate. Wiec doastała bluzeczke na dzien dziecia :) Najwidoczniej cos jej siedziało na żołądku bo po zwymiotowaniu zażdała loda, potem w domu wciągneła miske rosołu a na kolacje zjadła pajde chcleba z serem i pomidorem.

Help - natchnijcie mnie pomysłem na jakiś tort urodzinowy.....zalązek jakis mam ale strasznie wolno kiełkuje.

Josie, Aylin no tylko że z marchewką, bananem mam problem bo nie zje u tyle muszę spróbować jej ryż dać choć też nie bardzo lubi tylko z czym jej to podać ??????????????? A dziś rano jak się obudziła mówiła że ją brzuch boli i zrobiła kupę wtedy

alijenka u nas też jabłko powoduje zatwardzenie, wystarczy sam sok jabłkowy. A może to wszystko właśnie na te górne piątki?

aga oby babci się poprawiło!!!

aylin dołączam, bo ja też nie mam żadnego pomysłu:/ I sukienki na ślub też brak, ani weny chodzenia za nią:/

kasiek jej już wyszły te piątki, a u nas jabłko powoduje rozwolnienie :-D, przecież jabłka daje się na zaparcia

właśnie mówi że ją brzuch boli :-(

Ostatnia edycja:
Spaaaaacc :confused2::confused2::confused2:

Mloda w nocy wyladowala u nas w lozko, bo obudzila sie na siusiu i zasnac nie mogla, do tego narzekala, ze ja cipcia swedzi/boli i sie za nia lapala ale nie widac, zadnej infekcji, jest czysciutka jak nigdy, bez krostek itp :confused: wiec nie wiem o co chodzi, ale uspokajala sie jak jej czyscilam chusteczka i krem nakladalam :dry::dry::dry:

U nas sie akcje zazdrosci zaczynaja... Dzis rano w lozku zaczal kopac w kierunku franka a jak mu nie pozwolilam to walil glowa w sciane. A pozniej zlosliwie wylal wode na lozko...

Od wczoraj od poludnia karmie tylko cyckiem:) nocka be z dokarmiania, co 2h pobudka ale co tam... Licze ze nabierzemy wprawy i bedzie coraz lepiej

&&&&&&& teraz juz z gorki :tak::-) a zazdrosc przejdzie

Dziewczyny ja tak na szybko, żyjemy ale ja ledwo chodzę, mała od poniedziałku zbuntowała się na swoje łóżeczko i nie chce w nim spać co chwilę ląduje u nas w łóżku i kończy się to tym że mój K idzie na dół spać, ja od 3 nocy ledwo żyję, Niuśka tak się przewracała i gadała przez sen, że ja nie wyrabiam z nią już, dziś w nocy dostałam białej gorączki z nerwów. Do tego mała dostała wczoraj takiej biegunki, że chyba w dzień zużyłyśmy z 20 pieluch, na szczęście dupka oki. Nafaszerowałam ją sokiem swonskim z jagód, i pani w aptece dała mi coś takiego jak ENTEROL 250 2x dziennie po 1 saszetce do picia czy mleka. Dziś już lepiej były 2 kupy jedna w miarę normalna druga troszkę gorsza. Mam nadzieję że się to uspokoi już.

później może uda mi się trochę Was nadrobić :-:)-:)-(

tak jak juz dziewczyny pisala marchewka u nas chyba najlepiej zadzialala, nawet surowa :-p moze sprobuj podac w innej postaci niz zawsze, np zmiksowana w zupie albo starta na drobnych oczkach.
A klotnie z K moga byc spowodowane Twoim nie wyspaniem, i brakiem ciepliwosci do malej, albo Twoja zlos na K przenosi sie na mloda i tak w kolko, ale spoko u nas tez tak czasem bywa, przejdzie jak wrzucisz na luz i bedziesz miala wszystko i wszytskich w dupce:-p;-)

Wróciłam;-) W pn postaram się was poczytać, bo póki co wyjazd po psa, pranie, sprzątanie itp.

Pola pojechała zakatarzona, a rano w Turcji obudziła się zdrowa jakby nigdy nic. Zero rewolucji żołądkowych, jedliśmy wszystko, nawet na mieście podczas zwiedzania. Kąpała się codziennie w wannie pełnej wody, zęby też myła kranówą więc chyba coś się pozmieniało tam, bo nie słyszałam, żeby ktoś miał jakieś problemy;). Dziecko anioł, idealny na wycieczki:p Słoiki przydały się na zwiedzanie, bo wynajmowaliśmy auto i od rana do wieczora kursowaliśmy po Turcji, a ona cały dzień w tym słońcu dzielnie wszystko zwiedzała, podziwiała i szalała zadowolona;) Hotel polecam dla rodzin z dziećmi. Plaża należąca do hotelu liczy sobie 1km i wzdłuż ciągnie się nowo otwarty aquapark, tyle zjeżdżalni gigantów i baseników dla dzieci z wodnymi placami zabaw że wszystkich nie zaliczyliśmy (na necie nie mają jeszcze w ogóle z tego zdjęć). Plaża piaszczysta, przy zejściu do wody kamyki, ale kilka miejsc, że sam piasek również w wodzie. Dyskoteki, przestawienia codziennie coś wieczorem dla dzieci. Mini klub świetny, Pola chodziła malować rękoma i stopami na wielkim prześcieradle, czy tworzyć z dziećmi rzeźby z piasku na plaży. Ogólnie żadnych wad, jedziemy tam za rok;-) A i co ważne mimo dużej liczby ludzi zawsze są wolne leżaki czy to koło basenu czy na plaży. Nie leży się jeden na drugim (raz tak trafiliśmy) tylko każdy gdzie chce i w większości wokół nas nikogo nie było. Pewnie wynika to z ogromnej rozciągłości terenu. To tak w skrócie:p

Gratki dla Josie!

Od jutro wieczora zacznę was nadrabiać bo się stęskniłam, a tam nie miałam czasu na neta:D

podeslij linka do tego wypasionego hotelu! My bylismy w Turcji jak bylam w 3 miesiacu ciazy i potwierdzam, ze jedzenie bomba, wejscie do morza kamieniste, i brak rewolucji zolatkowych, wrecz przeciwnie tyle sie nazarlam ze sie wyproznic nie moglam :-D A nie wiem czy wiesz, ze jak przy hotelu jest duzo kotow to jedzenie jest SUPER!!!! a jak psy to lepiej tam nie chodzic ;-) bo kot wybredny a pies zje wszystko :-D

Ja caly dzien w domu, maz janka wzial na jakis event dla dzieci w poludnie, i cale szczescie bo franek wisial na mnie od rana do 14:/ za to pozniej pieknie spal z krotkimi przerwami na karmienie az do teraz:) wiec z jasiem sie pobawilam, nalesniki zrobilismy, acha no i najlepsze: puscilam mu troche wody do zlewu w kuchni i sie bawil w mycie naczyn. Po jakims czasie patrze a ten z brudnego gara po obiedzie wyjada lyzka pomyje!!!! O.O i jeszcze mi mowi mniam mniam!!!!!

Nalesniki dzis o dziwo zjadl pierwszy raz w zyciu ale musialy byc bez niczego, serem i owocami plul... No i na wstepie obejrzelismy wychowawczo odcinek o tym jak peppa je nalesniki :D

A karmienie w miare idzie ale jeden sutek mnie tak boli ze umieram jak mam nim karmic... Drugi sie juz wygoil i jest luz ale ten jeden to koszmar

U nas Peppa tez dziala edukacyjnie, jak nie chce jesc to mowi ze Peppa i George ladnie zjedli swoj obiadek/nalesniki itp :tak: Ja z sutkami walczylam tez dluuuugoooooo smarowalam non stop Lansinoh krem i pomagalo :tak:
Jasiek dobry z tymi pomyjami :-D moja jak posadze na blacie to wazuwka zupe z gara wyjada bo przeciez na talerzu byla inna :confused2::-D

Witam :) my wczoraj cały dzień na działce, a dziś pojechaliśmy na miasto, bo koleżanka powiedziała, ze mają być atrakcje z okazji dnia dziecka i d... poza tłumem ludzi nic nie było, więc poszliśmy do ogrodu teatru lalek tam marnie, ale zawsze coś, ale najważniejsze było karuzela :D prezenty też dziś były, więc dziecko szczęśliwe :)
Kurcze nie wiem co zrobić :eek:moja przyjaciółka chce nam kupić bilety, żebyśmy do niej przyjechali na trochę, ale nie wiem czy powinnam się zgodzić, bo bardzo głupio mi z tym. Ona argumentuje, ze kasa dla niej nie problem, a jest sama z dala od Polski i byłaby szczęścliwa gdybyśmy z nia trochę pobyli.

Jechac! :-) zawieziesz jej cos swojskiego/polskiego i bedziecie kwita, a na pewno razem super bedziecie sie bawic :tak:
Ja juz nie spie od 6tej czyli od telefonu dziadka, ze babcie pogotowie zabralo :-( mamuska juz w szpitalu wiec czekamy na jakiea wiesci.

&&&&& za babcie, oby cukier zlecial!

U nas sie poprawiło do niedzieli. Rano sie wydarłam na młodą. Miała zakaz oglądania bajek. Bo nie bedzie jadła. Nic, tylko piła. A ze od soboty od obiadu nie jadła to mi nerwy puściły. (a u niej nic oznacza dosłownie nic). Potem pojechalismy na maraton galeryjny (atrakcje z okazji dnia dziecka) i przed auchan młoda zwymiotowała na siebie i tate. Wiec doastała bluzeczke na dzien dziecia :) Najwidoczniej cos jej siedziało na żołądku bo po zwymiotowaniu zażdała loda, potem w domu wciągneła miske rosołu a na kolacje zjadła pajde chcleba z serem i pomidorem.

Help - natchnijcie mnie pomysłem na jakiś tort urodzinowy.....zalązek jakis mam ale strasznie wolno kiełkuje.

Widzisz dziec wie lepiej jak sie leczyc, juz sie nie raz o tym przekonalam :tak: jak nie chce jesc to sie wkurzam - dalej -ale nie naciskam bo wiem, ze jak zglodnieje to zawola :tak::-D W sobote bylismy u kolegi na 40tych urodzinach i byl grill, mloda chyba podsluchala bo nic nie jadla caly dzien a na grilu 2 kielbasy spalaszowala:-D:-D:-D

Ja robie z motywem Peppa Pig, kolezanka zrobi mi torta ja kupilam jednorazowki z Peppa i dekoracje do muffinek. Perla za nia zaszeje, wszedzie widzi Peppe i naciaga :-D

Niespodzianka- Najslodsze zyczonka dla Tomcia!!! moc buziakow :tak::-) pewnie juz sie fajnie razem bawicie :tak:

Wzielam sie za szukanie menu na urodzinki i na razie lipa, szukam dalej, musi byc cos malo czasochlonnegi i zdrowe ;-) ale takie, zeby dziecie zjadlo :tak::-D

reklama
Aylin- u nas tez tort, muffinki, i przekaski cos w tym stylu, myslalam o malych pizzach wlasnej roboty ;-)
menu-na-rzyjecie-dziecka-11-150x150.pngmenu-na-rzyjecie-dziecka-111-150x150.jpgmenu-na-rzyjecie-dziecka-121.jpgowoce.jpgowocowe-roc5bcki1.jpgsmakoc582yki.jpgwarzywa.jpg

Załączniki

• menu-na-rzyjecie-dziecka-11-150x150.png
    menu-na-rzyjecie-dziecka-11-150x150.png
    9,7 KB · Wyświetleń: 81
  • menu-na-rzyjecie-dziecka-111-150x150.jpg
    menu-na-rzyjecie-dziecka-111-150x150.jpg
    7 KB · Wyświetleń: 78
  • menu-na-rzyjecie-dziecka-121.jpg
    menu-na-rzyjecie-dziecka-121.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 52
  • owoce.jpg
    owoce.jpg