reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

witam :-)

widzę że tu ospa panuje (asik, katrina) czyżby jakiś sezon :sorry2: zdrówka dla piegusów &&&

my się właśnie wczoraj zaszczepiłyśmy przy okazji bilansu no i ...
Misia ma 94 cm i waży 14,5 kg :cool2: a no tak sobie rośnie :-D

Sun współczuję powrotu do pracy :tak: ale przynajmniej wypoczęłaś
andzia życzę słońca i zdrówka :tak:

reklama
Pannica poszła spać dopiero o 22.30 i wstała dziś o 10.15! No cały dzień mi rozmyła. Rano do laboratorium musiałam zrobić zaległe badania, potem do sklepu kupić teściowej prezent i jeszcze z P zaliczyłam plac zabaw. Padam, idziemy razem na późną drzemkę.

kasia.natka
jaka wysoka! Moja miała na bilansie tylko 88cm;-) Super;)

andzia pozostaje życzyć zdrówka i sił!

katrina
mi kolega lekarz powiedział, żeby ibuprofenu do 6rż jak najmniej używać i tylko w nagłych przypadkach. Ja używam tylko i wyłącznie paracetamolu. Kurde, tłumaczył o co chodzi, ale to było długie i teraz nie kojarzę. Wiem tylko, że gorzej oddziałowuje na brzuszek maluchów, jest bardziej toksyczny czy jakoś tak, ogólnie mocniejszy.

Ostatnia edycja:
Kasiek - widzisz co lekarz to inna teoria. Jak Alinka miala 6 mcy to pediatra w Polsce wlasnie zalecala mi Nurofen w syropie bo ma potrojne dzialanie - p/bolowe, p/goraczkowe I p/infekcyjne. I badz tu madry!!!

Nie mogę spać:D Wstawiłam drugie pranie a w między czasie starłam zmieniki i idę smażyć placki;) Wyjeżdżam dziś do teściów;/ Fajnie, bo zmiana klimatu dla P i pobawi się z M siostrzeńcami, ale wolę w domu być:p

katrina
może to był właśnie nagły przypadek i tylko nurofen mógł pomóc. Nie znam się. Na pewno zakazał podawać na ból przy zębach czy lekką gorączkę, bo mocne świństwo.

kasiek - miała tylko lekki stan podgorączkowy i trochę katar, a pani doktor stwierdziła, że Nurofen jest p/infekcyjny i żeby podać, to jest szansa, że nic się nie rozwinie - ot nagły przypadek. Po prostu każdy lekarz mówi co innego - a my rodzice mamy wybrać najlepsza opcję.

katrina - ja bym taka pediatre poslala... :-p Na lekka infekcje nie powinno sie podawac nic. I to zdanie podziela nawet nasza wierzaca slepo koncernom farmaceutycznym pediatra. Zaden lek nie jest obojetny a organizm musi nauczyc bronic sie sam. Warto go wspomagac owocami (witamina C), selenem czy cynkiem (w jajkach) ale od razu siegac po leki to moim zdaniem gruba przesada. Wg. znajomej pielegniarki dzieciej paracetamol obciaza watrobe. Ale ibuprofen jest jeszcze gorszy, bo przyczynia sie m.in. do bezplodnosci w wieku doroslym, wiec wielu lekarzy odradza go konsekwentnie, robiac wyjatki tylko w razie wyzszej koniecznosci. A lekki przebieg ospy czy banalna infekcja to nie sa stany wyzszej koniecznosci ;-)

Katrina dzięki za odp. Hehe Oliwka miała chorę gardło, brała syrop a w szkole lody sobie kupowała a ja się dziwiłam, że nic nie przechodzi..

Andzia dużo sił Ci życzę! A deserkiem mogłabyś się podzielić bo mam ochotę na cosik słodkiego a nie chce mi się nic robić;-)

Sunshine witaj po urlopiku:-)

Kasia.natka ale dużą dziewczynkę masz w domu

pomimo wymyślania różnych zabaw młody się nudzi i chce na dwór...

Plakac mi sie chce. Mam znajomych z tych miast Donbassu, w ktorych teraz ida najciezsze walki. Ich tam bombarduja od kilku dni bez przerwy a nasze zaklamane media ani slowa o tym nie powiedza

Jestem w szputalu. Wg lekarki spedze tu 1-2tygodnie. Pola zaplacze sie za mna a ja za nia:/ Wieczorem zaczelam plamic a potem krwawic. Okazalo sie ze mam krwiaka ktory zrobil sie w ciagu kilku ostatnich dni. Na dodatek otworzyla mi sie szyjka. Dostaje leki i mam lezec-wstawac moge tylko i wylacznie za potrzeba. Z dzidzia OK.

reklama
Kasiek. Mialam to samo. Lezalam tydzień - i przestalam krwawić po dniu. Spokojnie dasz radę. A kto z pola zostanie? Przecież moga cię odwiedzac
Sent from my RM-821_eu_poland_493 using Tapatalk

Do góry