• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2012

Właśnie wróciłam z wizyty i niby wszystko w porządku, ale jest jedna taka niepewność. Opiszę na zakmniętym i w mamusiach u lekarza co by tu nie zaśmiecać.

Ostatnia edycja:
reklama
avo - tsh w normie, ft4 w normie, tylko te przeciwciała... ja na wyniku normę mam do 9, w necie gdzieniegdzie piszą ze do 35:baffled: czyli to co zapalenie tarczycy??? kurde do endokrynologa ide dopiero w styczniu... aha usg tez wszystko ok, tarczyca nie powiekszona..
ale to chyba niedoczynnosc co? a ja miałam rzekoma nadczynnosc:baffled: nic juz z tego nie rozumiem

co tu tak pusto??

Ostatnia edycja:
Buziak ja mam niedoczynność tarczycy i hormony w normie, przeciwciała też. Moja endokrynolog mówiła, że normy dla kobiet w ciąży są inne. Ale myślę, że jak masz tsh i ft4 w normie to najważniejsze i na wizycie endo tylko Cię uspokoi. A może warto zadzwonić i wyjaśnić jaka jest sytuacja to wcześniej Cie przyjmą?

Buziak ja mam niedoczynność tarczycy i hormony w normie, przeciwciała też. Moja endokrynolog mówiła, że normy dla kobiet w ciąży są inne. Ale myślę, że jak masz tsh i ft4 w normie to najważniejsze i na wizycie endo tylko Cię uspokoi. A może warto zadzwonić i wyjaśnić jaka jest sytuacja to wcześniej Cie przyjmą?

no właśnie jutro P wysyłam do szpitala na zwiady, chociaż kłóci sie zebym poszła prywatnie wiec opory będą, ale nie mysle zmieniac. Mam właśnie nadzieje ze to moze tylko normy... juz było ok:wściekła/y:

No jestemm :)

Buziak
A wiec tak, jesli chodzi o przeciwciala, to niewiele pomoge, u mnie jest w nimi ok. W skrocie wg. tego co sie orientuje, to wysoki (ale Twoj wysoki nie jest, osoby chorujace na Hashimoto maja go np. ponad 1000) poziom przeciwcial swiadczy o problemach z immunologia i to jest raczej rzecz do obserwacji i kontroli, anizeli do szybkiej reakcji, no chyba, ze profilaktycznie dadza letrox lub eutyrox.
No ale ja nie lekarz, wiem tyle, co sama sie dowiedzialam po czesci u lekarza, po czesci w szpitalu, po czesci od mamy, ktora jest osoba wyjatkowo dociekliwa i tez ma chora tarczyce)- a wiec to wszystko wiem tak ogolnie, a wiedziec cos ogolnie, znaczy nie wiedziec nic ;)

Teraz widze, tsh idzie w niedoczynnosc
yes2.gif

Moze Ci tabletki przepisza, tak profilaktycznie a masz wyniki porownawcze np z poczatku ciazy?
Mi w 10tygodniu normy mimo, iz nadal w normie, zaczely schodzic w dol i podwyzszyli dawki, ale trudno to oceniac, bo ja mam te co innego.

Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za informacje odnosnie roznej formy nosidel :tak: nie ma to jak wiadomosci z pierwszej reki :tak:
Takze zdecydowalam sie na kocyki plus rozek, ale chyba ten taki kokonowaty, bowiem tutaj nia maja zwyklych rozkow.
Co do nosidelka- to maz chce nosidelko na pozniej, jak male bedzie juz moglo z tatusiem sie tryknac bobofrutem w pubie ;-)
A ja dzis bede miec kolejna noc bez poduszki, tu takze nie maja takiej dlugiej jak chce :(
Oszalec mozna, a maz u tesciowej ze mna nie spi- sobie smacznie dzis chrapal do 11 :wściekła/y: a ja po scianach chodzilam :wściekła/y: nawet ofukac nie mozna :wściekła/y:

Bylismy dzis w sklepie szukac tych rogali i powiem Wam, ze co jak co, ale Ci co posiadaja we Wloszech sklepy dzieciece, to naprawde kokosy maja.
Kurczak, w Poznaniu jest wiele sklepow, super wybor, ale naprawde nie ma tylu niepotrzebnych gadzetow co tu...a Ci rodzice oslepieni biegaja i tylko machaja portfelami.
Tesciowa mi opowiadala, ze jak robila wyprawke dla pierwszego dziecka, pojechali do sklepu i wyprawka wg. listy sklepowej, niezbedne minimum kosztowala ich 3jej pensje :baffled:
Oczywiscie nie kupili, ale wyobrazcie sobie...

Dziewczyny , gratulacje z powodu udanych wizyt!

gkvip- tak trzymaj! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry