reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Uffff nie ma duzo wiec nadrobie :-p Pe pojechal.... a przed chwila do mnie dzwoni, ze w Radio 1 graja fajne kawalki i jak ja bede sluchac tego samego to bedzie mu sie milej prowadzilo :happy: :rolleyes:

U nas dzisiaj zimno, Monika ma katar, Szymek też, więc w domu siedzieliśmy ;)

zdroweczka dla szkrabow :-):tak:

Dziewczyny a wlasnie mialam pytac. Janek ma 7 zebow juz dluzsza chwile.... Na gorze 4 a na dole 3 i tego czwartego ani widu ani slychu:confused: czy to nie dziwne????? Juz tak chyba ze 2 miesiace zastoj....

A takpoza tym dzi bylam w kappahl bo mialam 20% na zakupy i obkupilismy sie we trojke okrutnie!!!! Malemu juz nic nie kupuje az do wyprzedazy....

moja ponad 2 m-ce chodzila z trzema a potem sie ruszylo wiec chyba to ok ;-)
a zakupami trzeba sie pochwalic :-p:tak:

małżonek szanowny zabrał rano dziecię z sypialni i się wyspałam:-D teraz dopijam herbatkę i trzeba psiury na dłuższy spacer zabrać, a po południu idziemy do D kolegi maleńką Martynkę zobaczyć- aż się boję czy się nie zakocham i czy jej nie porwę, mała ma niecałe 2 miesiące

cały czas zapominam wam się "pochwalić", że wypróbowałam sposób z piekarnikiem na pasteryzowanie słoików i działa!!! co więcej dla takiego lenia jak ja to idealny sposób;-)

takiej to dobrze :-p i super, ze sposob sie sprawdzil moze go podkradne ;-):-)

Byliśmy wczoraj w kinie ( nie napiszę na czym bo będziecie się śmiać:-p) ale zrezygnowaliśmy restauracji i imprezy i wróciliśmy do domku. Zrobiliśmy wspólnie kolacyjkę przy świecach:happy: a i reszta wieczoru była miła:-p

pochwal sie jaki film bo ciekawosc zzera :-) i najwazniejsze, ze milo i razem spedziliscie czas :tak::-D

a ja wczoraj upiekłam ciasto kruche bez cukru!!! ciacho ze śliwkami i malinami a osłodzone jedynie 2 łyżkami miodu lipowego i powiem wam, że niebo w gębie!:) no i pomroziłam sobie marchewkę, pietruchę, fasolkę i owoce:p

przez Ciebie popadne w depresje :cool2: wrzucaj przepis moze wyprobuje kruche to jedyne ktore umie zrobic :-p:-D

Mlodak- jak Grubcio?

Fota nowej mnie...... hmmmmm..... ja naucze sie ukladac te wlosy to co wkleje :-p:confused2:

Mam na imie Marta i jestem zakupoholiczka........
$(KGrHqFHJF!FIHns)5eHBSKckYm9y!~~60_12.JPG$(KGrHqVHJFQFIhlF0332BSK3JN1kyw~~60_12.JPG$(KGrHqZ,!rQFIoZCzGW7BSKckJP0+g~~60_12.JPG$T2eC16N,!ykFIdzZuN0EBSLifVjbww~~60_12.JPG$T2eC16RHJF0FFZ-i8hILBSJkEfkR7!~~60_12.JPG$T2eC16VHJHYFFkD42Y2KBSJi((SfC!~~60_12.JPG$T2eC16Z,!wsE9suwyRJ!BSL5ciKEzg~~60_12.JPG$T2eC16ZHJHMFH!ZBznZsBSJkErMO-w~~60_12.JPG

Załączniki

• $(KGrHqFHJF!FIHns)5eHBSKckYm9y!~~60_12.JPG
    $(KGrHqFHJF!FIHns)5eHBSKckYm9y!~~60_12.JPG
    32 KB · Wyświetleń: 49
  • $(KGrHqVHJFQFIhlF0332BSK3JN1kyw~~60_12.JPG
    $(KGrHqVHJFQFIhlF0332BSK3JN1kyw~~60_12.JPG
    29,5 KB · Wyświetleń: 48
  • $(KGrHqZ,!rQFIoZCzGW7BSKckJP0+g~~60_12.JPG
    $(KGrHqZ,!rQFIoZCzGW7BSKckJP0+g~~60_12.JPG
    35,1 KB · Wyświetleń: 43
  • $T2eC16N,!ykFIdzZuN0EBSLifVjbww~~60_12.JPG
    $T2eC16N,!ykFIdzZuN0EBSLifVjbww~~60_12.JPG
    57,3 KB · Wyświetleń: 45
  • $T2eC16RHJF0FFZ-i8hILBSJkEfkR7!~~60_12.JPG
    $T2eC16RHJF0FFZ-i8hILBSJkEfkR7!~~60_12.JPG
    29 KB · Wyświetleń: 47
  • $T2eC16VHJHYFFkD42Y2KBSJi((SfC!~~60_12.JPG
    $T2eC16VHJHYFFkD42Y2KBSJi((SfC!~~60_12.JPG
    86,3 KB · Wyświetleń: 44
  • $T2eC16Z,!wsE9suwyRJ!BSL5ciKEzg~~60_12.JPG
    $T2eC16Z,!wsE9suwyRJ!BSL5ciKEzg~~60_12.JPG
    23,2 KB · Wyświetleń: 47
  • $T2eC16ZHJHMFH!ZBznZsBSJkErMO-w~~60_12.JPG
    $T2eC16ZHJHMFH!ZBznZsBSJkErMO-w~~60_12.JPG
    32 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Josie - o to rozumiem bo czapke tez mam :) to chyba jedyne co mie sie w kappahl podoba :)
ty sie smiej - ja niedługo bede nogocjować co pannie mozna ubrac a co nie :)

Aylin i po co ty się martwisz, że spodnie nie pasują? ona ma figurę stworzoną dla legginsów:-p

a my po wizycie u małej Martynki -cudna!!!!!!!!! i jaka spokojna, grzeczna, spi sobie, trochę pomarudzi, jak do mamy chce się przytulić, cycusia dostanie i śpi znowu:-) chcem takie:-D

hehe to prawda ze ma - nawet z pampkiem wygląda szczupło. Ale na jesien/zime moze jej byc lekko zimno.

A Martynki tak mają - moja tez była aniołem. a teraz jej czasem różki i kopytka wyrastaja :)

Ogłaszam ze bedzie zimno. Moje dziecie jeść zaczeło. Zjadła 2 daniowy obiad o 17. Potem u mojej ciotki poprawiła ciasteczkami. A o 20 skonsumowała kaszę z malinami i popiła mlekiem.

Sunshine - boskie zakupy. Czapeczka i butki cudowne. Sukienunia u bluzeczk zresztą tez

Ostatnia edycja:
Uff, młody dopiero zasnął.
Powiem Wam, że fajnie jest móc podrzucić komuś dzieciaki ale z drugiej strony myślałam, że coś mnie trafi. Damian zajadał ciastka jedno za drugim a i Oliwia naskarżyła, że jedli wczoraj przed spaniem lizaki:no:
Kasiek chęci na jakieś ciacho mi narobiłaś, uwielbiam ciasta z owocami:tak:
Aylin to Ty nie wiesz, że szelki niewygodne i krępują ruchy;-) Co do łuszczycy niestety nie pomogę

fajno :-) a ja chcę w tym tygodniu pojechać do rodziców i nie będzie mnie na naszej rocznicy...:sorry: ciekawe co małż na to...
No ja zadowolona bym nie była..
MsMickey udanego urlopu
Zaza, Aronia raczej tytuł bajki:-D:-D:-D K. chciał jakąś strzelankę, ja komedię romantyczną i w żartach powiedziałam 'to idziemy na Smerfy'. No poszły staruchy na bajkę:-D:szok:
Josie aż tak mu się odwidziało spagethi??

Piszę już z łóżka. Zresztą większość dnia w nim spędziłam. Ubralam się przed 15 dopiero.
Weselicho było rewelacyjne. Nie lubię takich imprez ale na tym bawiłam się jak nigdy dotąd. Na prawej stopie mam 3 bable a na lewej 5!!! Ledwo chodzę.A wczoraj zupełnie nie czułam zmęczenia i bólu nóg. A praktycznie cały czas tańczyłam. Generalnie usłyszałam mnóstwo komplementów pod swoim adresem i mimo tej wtopy z butami jestem zadowolona.
Wróciliśmy o 5 a syn dał się zdrzemnąć i wstał o 9:20 dopiero. Poprzedniego wieczoru szalał s ciotką aż miło.
A teraz mówię wszystkim dobranoc bom padnieta.

Grubcio dzisiaj już ok - sika normalnie. Ale strasznie mam sobie za złe że nie dałam rady go utrzymać docewnikowania i musieli dac mu narkoze. A mi się mdlec zechciało akurat......

Sunshine super zakupy - buty mnie powalily.

No ja zadowolona bym nie była..

mężulek do nas dobije :-)

Dziś pomyśleliśmy jak tu zorganizować sobie tą 5-tą rocznicę i stanęło na tym, że S dojeżdża do nas w piątek, dziadkowie zostają z G, a my idziemy na kolację i może do kina, bo uwielbiamy chodzić, ale od porodu nie było okazji:-D myślę, że skoczymy do restauracji w pensjonacie, w którym robiliśmy wesele. Sie zobaczy.

MsMickey - fajno Wam! Ja bym pojechała raczej w góry, jakoś są dla nie przyjemniejsze w taką pogodę.

Sunshine - ciuszki bjuti !!!

zaza - no, to życzę Wam takiej cudnej córeczki!;-)

ooo produkcje odblokowało:-D

Zaza - dobrze wiedziec, ze sposob z piekarnikiem dziala. Slyszalam o nim ale nie wierzylam. Teraz sama mam ochote sie skusic? Co robilas i ile stalo to i w jakiej temperaturze? My powinnismy zrobic pomidory.
ja robiłam raz dynię gotowaną na zupkę, a raz ten "dżem" z dyni i jabłek, dynia na zupę w dużych słojach to najpierw było wg neta 130st ale potem podkręciłam na 150 i tak łącznie z 75-80 minut to trzymałam, potem do rana stygło w piekarniku
a dżemik w małych słoiczkach od razu dałam na 150st i 1h trzymałam, a jak warzywa trzeba to nie wiem, pewnie krócej, ale w necie mnóstwo porad na ten temat, na pewno coś znajdziesz
a i jak robiłam dynię na zupę, to mi się 3 słoiki nie zassały i je następnego wieczoru jeszcze raz wstawiłam i się zamknęły :yes:

tyle ze dzis przy obiedzie byla taka histeria na spaghetti ze 3 sztuki juz poplamione.. a spaghetti uwielbial do tej pory :szok::szok::szok: no wiec dzis dziecko na diecie owocowo-mleczno-kanapkowej... GRRRRR
no nie gadaj, że Jasiek spaghetti nie zjadł:szok::szok::szok:

:-D:-D:-D:-D:-D
cudeńka!!! chcę córę!!!!

Ogłaszam ze bedzie zimno. Moje dziecie jeść zaczeło. Zjadła 2 daniowy obiad o 17. Potem u mojej ciotki poprawiła ciasteczkami. A o 20 skonsumowała kaszę z malinami i popiła mlekiem.
może ona chce do tych ogrodniczek sie dopasować;-)

Piszę już z łóżka. Zresztą większość dnia w nim spędziłam. Ubralam się przed 15 dopiero.
Weselicho było rewelacyjne. Nie lubię takich imprez ale na tym bawiłam się jak nigdy dotąd. Na prawej stopie mam 3 bable a na lewej 5!!! Ledwo chodzę.A wczoraj zupełnie nie czułam zmęczenia i bólu nóg. A praktycznie cały czas tańczyłam. Generalnie usłyszałam mnóstwo komplementów pod swoim adresem i mimo tej wtopy z butami jestem zadowolona.
Wróciliśmy o 5 a syn dał się zdrzemnąć i wstał o 9:20 dopiero. Poprzedniego wieczoru szalał s ciotką aż miło.
A teraz mówię wszystkim dobranoc bom padnieta.
bo ta często jest, że niby wszystko się wali, impreza zapowiada się do bani, a jest super!!! teraz niech tylko bąble szybko zejdą ;-)

a w MBTM był zespół z Praszki - znaczy się z tego mojego zadupia - PAJUJO:tak: widziała któraś? jak wrażenia?

Munka no jak dojedzie i będzie wyjście bez dziecia to nie ma co narzekać ;-)

Ostatnia edycja:
Zaza - a nie przyszlo Ci do glowy, ze dzieci sie lubia kamuflowac? Twoj Serdzi nie bywa slodki w gosciach a w domu pokazuje rozki? ;-)

Sunshine - tekstu z radiem pozazdroscic! :-) w moim romantyzmu nie zostalo ani za krzyne :no:

asik - smerfy to tak nostalgicznie, powrot do dziecinswta ;-)

mlodak - fajnie, ze sie impreza udala :tak:A z kotem sobie nie zarzucaj - nie kazdy ma zapedy medyczne. Tez nie wiem, czy bym dala rade utrzymac cierpiacego zwierzaka :-( Najwazniejsze, ze jest juz lepiej :tak:

Cos dla smiechu: opowiedzialam mojej mamie, jak to bejbiszonek probowal pogryzc psowata -udalo mi sie go za wczasu od niej odciagnac, choc zdarzyl psu obslinic futro :sorry:Na to komentarz mojej mamy: "Jeśli on zaczął gryźć psa, to może też z powodu bólu dziąseł, nie dawaj mu, bo się jeszcze czymś zainfekuje." :szok::szok::szok::-D:-D:-D Poziom komentarza jak z z kawalu "nie bij pana, bo sie spocisz" :-) Nie sadzilam, ze takie teksty zdarzaja sie w realu :sorry::-)

reklama
jeszcze tylko post pod postem ( bo D śpi jak zabity i muszę sobie inaczej radzić:-p) i idę spać

ech a jutro poniedziałek:confused2:

Maćku łer ar ju???????????????? wi mising macz!

Do góry