reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Tak ogólnie :sorry2:: wszytskim potrzebujących zdrówka i powodzenia w nocnikowaniu

Asik wydaje mi sie ( i tu sie nie zgodze z Kasiek) ze to jednak moga byc bóle wzrostowe. Pamietam ze Adi w tym wieku narzekał na bóle nóżek, zwłaszcza w nocy.

Aronia to pewnie mały zna te wierszyki juz na pamieć :p U nas na tapecie ' zielony ogórek" śmiesznie to brzmi bo jeszcze nie wwszystkie wyrazy dobrze wymawia, ale melodie trzyma :)
Co do taśm do Ani to popytam brata, bo on namiętny zbieracz staroci :p

Josie - powodzenia dziś, dobrze,ze masz nianie. I pociesze cie lub nie, ale później z taka dwójka wcale nie musi byc lepiej :sorry2: Ja na przykład miałam o wiele lżej jak Mati był malusi.

Kasiek - a De Facto ??? tam raczej proste sukienki sa ( ale dawno byłam i o obecnej kolekcji nic nie wiem)

Dziewczyny czy ja na prawdę taka stara jestem???? :szok: mam wiecej dolegliwości niz nie jedna 60tka:confused:
Byłam wczoraj u endo ( a moze to ona jest nadgorliwa,a nie ja schorowana :-p) Oprócz tego ze źle wygladam to wyniki fatalne i mam skierownie do szpitala ( na jeden dzień), żeby porobić badania, w tym gastroskopię :-( aaaaaa nie chcę :no:

reklama
Przez wczorajszy cały dzień ani razu nie powiedział, że go nóżka boli. W nocy też ładnie spał, raz tylko się przebudził bo zaplątał się w kocyk. Mam nadzieję, że to było jednorazowe i więcej się nie powtórzy

Na 9 idę z Oliwcią na zakończenie roku.

Andzia wiadomo, że nie chcesz, ja też bym nie chciała ale to tylko jeden dzień. Porobią Ci chociaż wszystkie badania. Co do gastroskopii to mój K. miał i mówił, że przyjemne to to nie jest ale da sie przeżyc

Andzia - endo kieruje na gastroskopie? Pierwsze slysze :sorry2:No ale jak sie leczyc to sie leczyc ;-) Moj dziec nie umie jeszcze tak dobrze mowic, zeby recytowac wierszyki. Melodii zadnej tez nie powtorzy (choc ogorka bardzo lubi) :zawstydzona/y:Tresc (tj. sens) oczywiscie zna na pamiec. Czeka, kiedy nadme buzie (jak Bambo), kiedy para ("dym") buchnie (lokomotywa), kiedy grubasy beda jadly kielbasy ("kobaka") :-) Za to ja juz prawie na pamiec umiem :-p

A ma ktoras z Was jakies fajne wydanie "Rzepki" albo film animowany z rzepka (Tuwima)? W naszym wydaniu ilustracje nie sa zrozumiale dla dzieci :no: (tak to jest jak ilustratorami zostaja bezdzietne zoltodzioby :sorry2:)

hej :)

ja na chwilke bo zaraz do pracy uciekam :-)

andzia - oj tam odrazu stara i schorowana :-) lepiej miec wszystko pod kontrola , a dzień w szpitalu szybko minie :-)

macie jakąś rade na szczypanie ?
Wik przechodzi sam siebie , mam siniak na siniaku , przetrzymanie nie działa, ewidentnie sprawia mu to radoche , mam dziecko sadystę :-(

hej :)

ja na chwilke bo zaraz do pracy uciekam :-)

andzia - oj tam odrazu stara i schorowana :-) lepiej miec wszystko pod kontrola , a dzień w szpitalu szybko minie :-)

macie jakąś rade na szczypanie ?
Wik przechodzi sam siebie , mam siniak na siniaku , przetrzymanie nie działa, ewidentnie sprawia mu to radoche , mam dziecko sadystę :-(

ja pzrerabiałam szczypanie, gryzienie i bicie i szczerze powiem to nic nie działało, sam przestał,

Aronia - a no widzisz ja tez w szoku byłam, ale prawdopodobie przez stan zapalny żoładka leki sie nie wchłaniaja, więc chyba jakaś podstawę miała :happy2: Mało tego ma mnie przyjać na swój oddział i tam sama wykonać gastroskopię :shocked2:

Ja mam taka mała ksiązeczke jescze po mojej siostrze i nie jest zła, ale w tym momencie nie wiem jakie to wydawnictwo.

Asik jak zakończenie roku?? Mama dumna z córy???

Alijenka - udało Ci sie pójśc do lekarza?? Jak twoja noga??

Ostatnia edycja:
Hej dziołszki !!!

Wpadam na moment. Teściowa u nas, wiec nie mam kiedy posiedzieć na kompie, a poza tym załatwiam sprawy. Dziś jadę z G do lekarki, żeby popytać jeszcze o szczepienia i może od razu bilansik zrobi. Potem śmigam ostatni dzień do pracy, bo przed nami przerwa wakacyjna. Z tą nową robotą zamieszanie, bo jeszcze nie wiem nawet co będę robić w pierwszy dzień :) tia....w państwowej służbie zdrowia jak zawsze bałagan...

Alijenka - z piętą do lekarza. Jak to ostroga, to trza leczyć. Ultradźwięki pomagają.

Andzia ciesz sie, ze wezmie Cie na swoj oddzial przynajmniej porzadnie Cie przepada. Ja na endokrynologi lezalam dwa razy po prawie miesiacu, teraz pewnie tez by mnie skierowal :-\

Aronia no to hak Bejbiszon zacznie gadac to bedzie recytowal :p

Ja tylko napisze, ze wyszlam z gabinetu od dentysty, ze lzami w oczach :-( :-( :-(

A wczoraj czytalam Antkowi ksiazeczke o misiu i mis dostal czerwony rowerek :-) nagle A biega po domu i szuka swojego biegowego na ktory od 2 mies nawet nie chcial uscias i takim oto sposoben 2h na dworze z niego nie schodzil :-) teraz moze ksiazke o nocniku czas kupic :p

hejo

zdrowia dla chorowitków.... ja powoli zaczynam dochodzic do siebie. ale ciezko jest jak sie ma mega turbo wielki katar.

tyś uwielbia wierszyki brzechwy, każe sobie czytać przed snem. Lokomotywa za długa dla niej jak na razie. Musze przejechac sie do kolezanki - ma po synku cała kolekcje bajeczek więc nie musze kupiwac nowych bo jakims cudem młody nie zniszczył. A tyś niszczy namiętnie wszystko.
widzialam wlasnie ten artykul o golden. super. tylko nie daje juz rabatow :no:

uuuu stałym fanka z bb grupy tez nie? szkoda bo czaiłam sie na płaszczyk a tu d..a

Aga :-(podejrzewam, ze cena a nie ból doprowadziły Cie do łez?
No jak ksiązeczki maja taki wpływ na A to koniecznie musisz kupić :-D

Munka no tak szukasz uprawiedliwienia, a my tu czekamy i czekamy :-)

reklama
andzia - a endo moze wykonywac gastroskopie????? ja bym sie nie dala :no: lepiej isc do gastrologa. Z reszta... jesli wiesz, ze masz stan zapalny zoladka to trzeba go leczyc, nie zawsze trzeba robic gastro. Gastro jest po to, zeby sprawdzic, na ile powazny jest stan, czy nie zrobily sie wrzody. Lepiej zeby koniecznosc badania ocenil i (jesli trzeba) przeprowadzil je moim zdaniem fachowiec w swojej dziedzinie. Trzeba miec doswiadczenie, zeby badanie nie bylo zbyt uciazliwe i profesjonalnie ocenic wyniki.

agaundpestka - no co tam sie stalo u dentysty? Ja po kanalowkach tez mam zleg doswiadczenie :-(U nas ksiazeczka o nocniku nie pomaga. Ale pewnie, ze warto sprobowac ;-)

Do góry