reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

w szpitalu MUSI być anestezjolog!!!!innej opcji nie ma!!!
pytanie tylko ilu jest ich na dyżurze w danym dniu i jakie jest rozplanowanie operacji + nagłe przypadki.
Niestety w PL jest tak,że wszystko zależy od kontraktu z nfz i liczby przydzielonych punktów.
Tyle napisała mi kuzynka - lekarka,którą o to właśnie pytałam.

no i super buziak,że nie musisz iść do szpitala!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Lena, Ruda, Muńka - kciuki za wizyty, USG &&&&&&&&&&&&&&&&&&.

Mnie od rana swędzi prawa stopa. Okropne uczucie bo mam łaskotki niemiłosierne i się nawet sama podrapać nie mogę. Chyba te wieści od Buziaka tak na mnie podziałały. Oby to jednak nie było to. Wizyta 22 maja, więc powiem gince o co chodzi.
Oprócz tego stopy mam spuchnięte i już mnie to wkurza. Nic nie solę, nie mam wpływu jedynie na pieczywo bo je kupuję, a nie piekę. A ewidentnie puchnę. Ciśnienie mam ok. 112/83 dzisiaj rano. Białka w moczu ostatnio nie było, więc liczę, że to puchnięcie to po prostu urok ciąży i szybko sobie pójdzie w niepamięć po porodzie.

dzień dobry wszystkim :) My dzisiaj 3 dzień malowania, ja nareszcie biorę się za ściany. Mieszkamy sobie w warunkach budowlanych, ale przynajmniej nie muszę gotować obiadów :)

Nie mam żadnych objawów porodowych, nic nie boli, jest cudnie - czego i Wam życzę :) Aa, i dzisiaj ma przyjść laktator. Czy ja dobrze rozumiem, że jego praktyczność i działanie można sprawdzić dopiero przy mleku sikającym na boki? Czy jak siara cieknie to też?

nie no oczywiście jest anestezjolog w szpitalu ale tylko jeden i mi już powiedzieli że tam gdzie chcę rodzić nie mam szans na znieczulenie zewnątrzoponowe jedynie co robią to do cc.
jeżeli chodzi o sól ja od wielu lat używam tylko takiej dla diabetyków z obniżoną zawartością sodu i jestem zadowolona też nie puchnę po niej.
aaaaaaaaaa właśnie pisała do mnie PaulinaMaria że po wizycie u położnej jest w szpitalu, jej mały jest obrócony miednicowo i już miała 3 usg, chcą go odwrócić główkowo hmmmmmmmmmm współczuję jej !!!!!

Witam :biggrin2:

u mnie za oknem próbuje się słoneczko przedrzeć , więc może dziś będzie cieplej bo przez ostatnie dni strasznie mi zimno :-(

Ja miałam przygotować do szpitala plan porodu , nawet wypełniłam taki ze stronki "rodzić po ludzku" , wydrukowałam i ..... poczytałam opinie
W pl nie jest on raczej popularny ,ponoć z reguły wszystko toczy się własnym torem a taki plan często może ograniczać działania położnych czy lekarzy, więc planik leży sobie a ja jeszcze myślę :biggrin2:

Iwon - gratuluje pierwszego dnia na L4 , nic tylko leżeć i pachnieć :biggrin2:
u mnie wczoraj na szybkiej wizycie po ktg wyszło że w ciągu tygodnia przytyłam 2 kg :szok:, i nie wiem skąd się to wzięło :biggrin2: w każdym razie zero soli, słodyczy i pić dużo wody niegazowanej , takie wytyczne ginka przykazała grożąc palcem

alienka - zdrówka !!!!

za wszystkie wizytujące &&&&&&&&

zazdroszczę tego sexu , ba nawet snów (tego też nie mam) :no: u nas zakaz pewnie do końca bedzie bo mały nisko i jak to dr mówi nie bedziemy go przecież w główke stukać :-D:-D:-D

No cóż trzeba teraz ogarnąć trochę 4 kąty i wyruszyć na pocztę bo paczuszka z resztą wyprawki szpitalnej przyszła :biggrin2:

miłego dnia :biggrin2:

December - podziwiam, że chce Ci się malować! My ylko jeden pokój malowaliśmy, i to nie ja a mąż i mój tata, a tego dnia wysiadłam kompletnie!
Jeszcze mi się marzą jakieś dekoracje na ściany, i lampka-kwiatek z Ikea, różowy :) No i muszę uprać resztę rzeczy dla Moniki - pieluszki tetrowe i flanelowe, kocyki, prześcieradełka, pościel... Jeszcze ubranka te co wcześniej nie uprałam. I mam jeszcze zagwozdkę - ja co mogę to rozwieszam tak, że nie trzeba prasować, a czytałam, że dla dziecka trzeba wyprasować wszystko na pierwsze miesiące... A mi się nie chce stać przy tej desce, jak wszystko jest uprane i ani trochę nie pogniecione...

Alijenka - szok! Jak oni chcą go przekręcić?!?!?!

December nie probuj laktatora na sobie:) zobacz na rece czy na mezu czy ciagnie i tyle. a cyckow nie ruszamy no chyba ze chcesz juz rodzic.no i siary bym nie ruszala, bo jednak bardzo wazna jest dla dziecka. a jeszcze Ci laktacja ruszy miesiac przed porodem i beda jaja.
ja jak dostalam moj laktator od tej sasiadki to na rece sprowowalam czy jest cisnienie i po tym zauwazylam ze wlansie tej uszczelki brakuje bo dopiero jak sie palec przylozy z drugiej strony tam gdzie ta uszczelka ma bbyc to wtedy ciagnie dopiero. a przypomnij jaki Ty kupilas?

reklama
aaaaaaaaaa właśnie pisała do mnie PaulinaMaria że po wizycie u położnej jest w szpitalu, jej mały jest obrócony miednicowo i już miała 3 usg, chcą go odwrócić główkowo hmmmmmmmmmm współczuję jej !!!!!

współczuję jej...ja bym się nie zgodziła. Z tego co wiem, to teraz odchodzi się od odwracania maluszków, po prostu robią cc. Po co stresować biednego dzieciaczka...

Do góry