Witam Was wszystkie serdecznie
trzymam kciuki za te prawie rodzące i wciąż czekające na poród.
Nadal walczymy z żółtaczką :-(. W piątek robiliśmy badanie na poziom bilirubiny i niestety poziom wzrósł do ponad 14 (na wyjściu ze szpitala było niecałe 10). Jesteśmy po konsultacjach ze Szpitalem Bielańskim i 2 pediatrami. Opinie są zgodne: w poniedziałek robimy ponownie badanie z krwi oraz kontrolujemy przyrost wagi. Jeżeli badanie wykaże wzrost do poziomu 20 to wtedy mamy zgłosić się do szpitala (od 20 dopiero robi się naświetlania). Mam nadzieję, że nie zobaczymy takiego wyniku...
Moja mała była "żółta" i bez badania poziomu bililurbiny została od razu naświetlana. Na drugi dzień pobrali jej krew gdzie poziom bililurbiny wynosił 14,4 i zatrzymali nas jeszcze jeden dzień w szpitalu aby się jeszcze ponaświetlała. U was w szpitalu strasznie duży musi być ten poziom aby zacząć naświetlanie
Bolą piersi jeden sutek pęknoł więc zmieniliśmy pozycje karmiącą z krzyżowej na footbolową i pomaga...sam szuka cyca ...2 dni a zaskakuje bardzo nas
No właśnie, NAKŁADKI NA SUTKI. Mnie już w szpitalu zaczęły boleć i położna mi pokazała jak ma chwytać je mała ( sama próbowałam i mi nie wychodziło) natomiast inna położna z przychodni jak przyszła do domu na wizytę kazała mi je wyrzucić. Oczywiście tego nie zrobiłam bo uważam że jak bolą suty są rewelacyjne. Ja mam te Tommee Tippee ale z tego co wiem to Aventu są lepsze dla bejbika bo mają wycięcie na nosek tak aby mogło swobodnie oddychać, przy TT trzeba przytrzymywać pierś od góry.
Też dużo " wietrz" i po karmieniu smaruj swoim mlekiem. Pisałam Ci też o tej maści Maltan ale chyba u siebie jej nie kupisz?
A u nas dużo, dużo cyca. Non stop otwiera buziunię i szuka go, nie wspomnę o ssaniu - jak się dorwie to nie wypuści i tak jak jej wyjmę to znowu płakusia, to znowu cyc i tak nawet przez 3 godz. mam a później śpi około 3-5 godz. ( a ja staram się razem z nią jak nie muszę czegoś zrobić) i na nowo.
Niby jeden dzidziuś a roboty co nie miara. Przebieram ją średnio 3-4 razy na dobę bo jak się usra to dosłownie całe plecy w kupie

.
Ja jestem na diecie raczej lekkostrawnej ale to po to aby nie przybyło mi więcej kg. W ciąży miałam +18 z czego pozostało jeszcze jakieś 7 do "zgubienia".