reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
delwer to dawaj mi tu porady plis jak ogarnac to wszystko zeby miec czas dla siebie ( udalo mi sie dzis pomalowac jeden powtarzam jedeb paznokiec tylko) moj maz jest przerazony wizja ulewajacego sie dziecka :) musze byc obok na wrazie co. np siedze na klopie a on krzyczy chodz juz szybko ona dziwnie oddycha albo przyjdz tu cos jest nie tak. Biedny tak sie przejmuje swoja rola a jak wasi faceci?
Przy pierwszym dziecku T wariował z zakupami, duzo robił, przejmował się wszystkim, budził się w nocy... A teraz? Kąpiel czy cokolwiek to pryszcz. Jak mała ma atak brzuszka to weźmie na ręce, jak po kilku minutach sie nie uspokaja to słyszę: no córa, daj spokój, ogarnij się, bo jak rączki Ci moje nie pasują, to zaraz będziesz lezała...i odkłada do łóżeczka, ta się drze, a on nic. Oj jak wszystko jest inaczej....

Addiena ja przy Ali nie miałąm siły walczyc o smoczka, miałam 7 różych rodzajów i mała na każdy miała odróch wymotny. Wojtek teraz czasem zassie smoczka, ale zdarza się to raz na 2 dni przez 3 minuty :)

Addiena ja przy Ali nie miałąm siły walczyc o smoczka, miałam 7 różych rodzajów i mała na każdy miała odróch wymotny. Wojtek teraz czasem zassie smoczka, ale zdarza się to raz na 2 dni przez 3 minuty :)
Czyli, co? Jestem skazana na chodzenie przez cały dzien z cycem na wierzchu?:szok::baffled:
Po kapieli cycala 4 razy zanim zasnęła :(
Wczoraj miala pierwsza kolke i non stop chciala ssac, dzis mnie juz suty bola ;(

Własnie wróciłam od lekarza i z banku. Nie było mnie 2,5 godz a mała cały czas spała w łóżeczku:-)Fajnie sie na chwile wyrwać z domu. Niestety zmartwiła mnie trochę moja lekarka. Krocze się ładnie goi, infekcji nie ma, upławy ok ale macica za wolno mi się obkurcza:-( Dostalam lekarstwa i za tydzień na kontrole. Jak nadal bedzie bez zmian to mam miec USG. Trochę się boje co może być powodem... Ma któraś z Was podobnie? Fakt, że podczas karmienia nie czuje specjanych skurczy w podbrzuszu......

esperanza, hmm.. ja skurcze świadczące o obkurczaniu macicy jako takie tu czułam właściwie tylko w szpitalu, potem już nie.

mamina, mój mąż przy Ali był niepewny ta jak i ja, ale aż tak jak twój się swoją rolą nie przejmował. Teraz jest bardziej zaangażowany ale te obydwoje jesteśmy bardziej wyluzowani i np. nie lecimy na złamanie karmu jak Wojtek zapłacze.

Bąblik, no to macie przygodę z tą ospą.. Ja włąśnie Alę zaszczepiłam pierwszą dawką przed porodem Wojtka jeszcze, jutro idziemy an drugą dawkę, a w miedzy czasie w żłobku był epizod z ospą, dwoje dzieci zachorowało, le minęło już 10 dni i Ali nic inie ejst więc raczej si e ie zaraziła.

jeju rysica
współczuję ci bardzo biedaczku
gkvip
moi obaj chłopcy to też takie uparciuchy, widocznie mamy w brzuchach apartamenty de lux i dzieci nie chcą ich opuszczać:-D

Ja przechodzę chyba baby blues bo depresja poporodowa to chyba nie jest ale ryczę bezustannie, czuję, że ja i moje potrzeby jesteśmy na szarym końcu, wszystko i wszyscy są ważniejsi...
Na szczęście mogę sobie wypić piwo bo najstarsze i najbardziej doświadczone położne nie dały rady przyczepić mojego synka do piersi.

Czyli, co? Jestem skazana na chodzenie przez cały dzien z cycem na wierzchu?:szok::baffled:
Po kapieli cycala 4 razy zanim zasnęła :(
Wczoraj miala pierwsza kolke i non stop chciala ssac, dzis mnie juz suty bola ;(

Addiena nie chcę scię straszyć ale ja tak włąsnie spedziłam pierwsze miesiace z Alą.. No łatwo nie było. Dlatego teraz miałam nadzieję, ze Wojtek inny bedzie, jakas róznica jest bo on czasami pokazuje, zęcycka nie chce, ale nie chce też smoczka i wyje ://///
Generalnie przy Ali miałąm jakos dużo wiecej cierpliwości do karmienia i bardzo nie chciałam butelki. Teraz szczerze mówiąc, chętnie dawałabym butlę MM na noc albo w sytuacjach gdy będ chciała wyjść... A odciągać tyle nie dam rady. Musze pogadac z pediatrą o karmieniu mieszanym, bo na razie ostatani tydzień jest przez to szarpanie małego naprawdę cieżki. On się złości i płacze, ja się denerwuję bo nie wiem o co chodzi, Ala się denerwuje bo mały płacze i ja nic zrobić nie mogę.. :(

a ja mam inną radę dla dziewczyn których maluszki nie chcą spać w łóżeczkach - włóżcie do środka coś pachnącego waszym ciałem (koszula nocna, czy pieluszka którą trzymałyście na sobie) tak żeby maleństwo mogło czuć wasz zapach :tak:

kochane dziś dzięki wam dowiedziałam się że smoczki mają różne kształty :zawstydzona/y: i już sprawdziłam - moja Misia też woli ten symetryczny (innych wcale nie chce) tylko teraz proszę o wskazówki jak używacie smoczka - jak długo, czy na noc, czy tylko jak płacze itp.

jak płacze, albo chce jeszcze cyca - a musze jej troszke dawkowac bo strasznie ulewa. I to z rozbryzgiem. Wiec karmie tak ze daje cyca, smoczek na 5 minut, i znów cycek. 2 dzień tak i ulewania zdecydowanie mniej = mniej prania. Bo jeszcze ciuszki prac moge, ale tetrówek i rozków zaczynało mi powoli brakowac.

aylin- mam tez ten smoczek, w sumie juz czwarty w kolekcji i....niestety moja mala tez go nie chce. Rety, czy istnieje jakis smoczek w ksztalcie kobiecego suta ? hahaha...bo jak tak dalej bedzie , to mi cyce do podlogi wyciągnie:-D

Lovi ma podobno smoczek "aktywne ssanie" - wydluża sie jak brodawka. Ale nie testowalam. Aczkolwiek mam zamiar bo moja tego canpola czasem jak cyca traktuje i widze jak go zawziecie pompuje :)
*A* +SMOCZEK LOVI TRENDY DYNAMICZNY 2 szt 3-6 M (2388972229) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W sprawie spania - w szpitalu na na SR kazali na boczku kłaść. Zreszta nasza nunka innej pozycji nie uznaje. Sama kombinuje tak zeby się przekręcić na boczek.

Ten smoczek z mam - tomme tippee też ma takie malutkie cieniutkie. Moja nawet nie próbuje ssac. Od razu nimi pluje.

reklama
Witajcie,

Rysica, gkvip trzymam za Was kciuki :-):-)
Mam nadzieję, że lada chwila będą super wiadomości od Was:tak:
Powodzenia;-)

Kurcze jeszcze tylko całe dwa dni i w niedzielę rano mama leci do Polski.
Jakoś dziwnie sie czuje, bardzo duzo nam pomogła:tak: i bedę jej za to wdzięczna. Teraz zostajemy sami. Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieje, ze dam radę z dwojką:tak: no i w sumie chce zostać sama ale jak poleci to bedzie na początku jakoś dziwnie, Kuba już ją prosi, zeby nie leciała:szok:

Strasznie się wkurzylam bo termin na wyrobienie tymczasowego paszportu dla Wojtka mamy na 6 września alle jak się okazało mozemy starać się o angielski paszport, cieszę się jak nie wiem bo chce pod koniec sierpnia lecieć do Polski:tak: a ten paszport szybciej będzie, nie mogę się doczekać.

karamija wiem co czujesz, mi też chce sie beczec co po chwilę bez powodu:-:)zawstydzona/y: rozkojarzona jestem strasznie. oby szybko minęło.

Do góry