reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Czapeczke zalozyłam raz - na wyjście ze szpitala. POtem juz nie. Moja jej nie lubi a poza tym jest ponad 20 stopni. Jeżeli teraz jej bede zakladać bawełniane to na jesieniu futrzane? a w zimie co? potrójna??
Więc czpeczki sa beeee. A jak wieje to w gondolce jest osłonieta.

A spi róznie - zapezy od temperatury. Przeważnie w spiochach. I czasem w rożku, czasem bez. A w dzień body + pieluszka tetrowa.

reklama
haha a ja sie ciesze że moge sobie ładnie spiłować i pomalowac paznokcie u stóp :-D

to tez ;))

mam kostki :happy:
pomalowane panokcie u nog:happy:
ładnie ogolone w majtkach:happy::happy:
nie latam siku co 15min:happy:
i odyskuje kondycje ;))

Same plusy chociaz czuje lekki zal ze to wszystko tak szybko jednak mieło i juz po wszystkim hehe /chociaz ciesze sie ze wracam do siebie!!

rzeczywiście pomyłka ;-) sorrki

no może tylko na młodsze i chudsze :-D

wyrośliśmy z większości ubranek już ,szok !!!!!!! a Wasze maluchy już z czegoś wyrosły ???

Hhe moja dopiero do 56 dorasta. A martwiłam się ze nie zdazy wszystkiego zalozyc :)

a w sprawie poługu - ja wizyte u gina mam 11 lipca. Czyli miesiąć i 3 dni po porodzie. I moze pozwoli się seksic :)

A co z tego ze widze stopy i moge sie w wiadomym miejscu ogolis skoro czasu na to nie mam???
Lece zupe otowac bo mała spi :)

Wyniki małego ok, wychodzimy :) Czekam jak na szpilkach na wypis, mezus szoruje chałupę na nasz powrót i po 14 ma po nas przyjechać z Kornelkiem :) A jeśli chodzi o golenie i te sprawy to mnie też najbardziej cieszy że odzyskałam swoje kosteczki i stopy :) I będę mogła sobie znowu malować paznokcie na krwista czerwień ;) Z drugiej strony tak jak buziak pisała, trochę mi żal że to już po. Ciąża miała swoje niepowtarzalne uroki, na przykład nie trzeba było stać w kolejce ;) wszyscy otaczali nas szczególną troską . .

Ostatnia edycja:
Troszke przysnelam nad ranem i nabralam sil. brzuch powoli maleje ale pancerz tluszczowo celulitowy jeszcze nie. Do tego sloniowe kostki i jak tu nie zapasc na depresje. Czas na odgruzowywanie jupi

cyce jak armaty witaja :) wczoraj mala mi tak na cycu wisiala ze myslal ze nerwicy dostane. Dzis przez to mam.nawal pokarmu...i ten glod. Jak wy sobie radzicie z głodem? chce zrzucać kolosy ale jestem taka główną non stóp.
Myślicie że mogę już wyjść na spacer z mała? to jej 5a doba

Też bym żarła jak dzika. Po szpitalnym wikcie byłam wygłodniała jak wilk, a niczym się nie dokarmiałam oprócz biszkoptów. Na szczęście D robi obiady i stara się być mistrzem dietetycznej kuchni :)

Wczorajsza pierwsza noc nie była łatwa, o 5 Boro wylądował w łóżku z rodzicami i spał do 10 :)

December nie rob tego chocby niewiem co. Msm znajomych co tak robili i teraz zaluja. Wiem ze to tak fajnie i porecznie ale potem to mega utrudnia zycie. Ja tez chce mala polozyc obok i moc zasnac jednak twardo sie nie poddaje.

u nas smoczek tylko ten z okragła główka przszedl probowalam kilku i nic a ten okrągły raz od czasu possie
mi doktorka i położna powiedziały że wdomu absolutnie czapeczki nie zakładac na pole jak jest chłodno albo mocno wieje
co do glukozy to w szpitalu mi powiedzieli że czasem glukoza powoduje bóle brzuszka dlatego nie należy dopajać chyba że dziecko nie dojada albo jest karmione mieszanie więc u nas tylko cyc
a co do karmienia na żadani to ja też szczerze to nawet nie wyobrażam sobie tego co 2-3 godziny bo u nas mała do południa śpi po 3 -4 godziny a popołudniu włącza się jej ssak i chce jeść co chwile jakbym jej nie dała to mamy płacz z zanoszeniem i ogólnie katastrofe jak jakaś mam stosuje ta metode to niech powie co robiła w takich chwilach

aha miałam jeszcze zapytać jakie kupki robią wasze maluchy na piersi bo moja takie całkiem wodniste nawet nie jajecznica tylko taka zawiesina i nie wiem czy coś przypadkiem nie jest nie tak i do tego mi się jeszcze odparzyła i nie mogę sobie z tym poradzić
polecam Linomag my tez mielismy odparzenia i po linomagu dwa-trzy dni i zeszło :)

Ja czepeczke ubieram na dwor za kazdym razem mi polozna mowila wlasnie ze ubierac zeby nie owialo i wgl. a co do spania to po kapieli ubieram mu body+pajacyk+skarpetki i do tego kolderka jest przykrywany. ale musze tak bo mimo iz na dworzu +30stopni to w domu mam zimno ja to w bluzie siedze wiec same rozumiecie. a jak mi zimo to ide na balkon posiedziec sie ogrzac

reklama
czyli pytanie żle zadane było :)
Powinno być "jaka macie temperature w domu i jak w związku z tym ubieracie dzieci do spania" Ja mam całą noc 25 stopni. Pomimo otwartego okna.
W dzień 28-30... Czekamy na założenie rolet jak na zbawienie

Do góry