reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ale naskrobalyscie :-D

Moja tylko skaczyla miesiac i dala nam popalic. Caly poniedzialek placz i marudzenie a noc calutka nie przespana:-( Mloda dostala jakies odparzenia na dupce i co zrobila kupke lub prykla to zanosila sie placzem biedulka. Wtorek ciut lepiej ale tez placz i nie wiadomo dlaczego :-( Chyba kolki ale herbatka nie pomogla i nie wiem czasem czy od tej herbatki nie podraznila dupki.:zawstydzona/y:

Cale szczescie dzisiejsza nocka juz super jak zasnela o 23:30 tak obodzila sie przed 5 :-) i teraz tez juz spi. Staram sie uczyc ja zasypianai wieczorem w lozeczku a w dzien na kanapie. Bez cyca mamy i noszenia przez tatusia czy mamusie bo mi juz kregoslup peka a ona dopiero nie cale 4kg ma to co bedzie pozniej :-(

Nadrobie pozniej teraz lece szukac biletow do PL na wrzesnia, mam nadzieje, ze paszport do tego czasu bedzie.

reklama
Gkvip wow :-):-):-)
kupa kasy że też ja nie wpadłam na ten pomysł gdy rzuciła faje jakieś 4 lata temu...;-)

Ale beznadziejna pogodą już stalam z wózkiem na podwórku a tu deszcz znów zaczął padać:-( szlag mnie trafi zaraz. No ale Gocha usnęla więc może trochę ogarnę... ale nie chce mi się szczerze mówiąc. Najchętniej lezalabym i patrzyła na Gosiaczka :-) taki dzień:-) ale podłogę trzeba umyć bo jeszcze Gocha się kurzu nalyka.

A ja ciągle siedzę z nią na ręku i piszę na komórce na forum... no dobra lecę.

Iwon trzymam kciuki za nerwy i za to, żeby się wyjaśniło i ułożyło.
No i Gocha ma miesiąc!!! Yeah !!!

Ostatnia edycja:
polaa, gkvip - trzymamy zatem się niepalenia :) a pomysł z wrzucaniem kasy do skarbonki super :)

Jeszcze o peselu - zauważyliście, że to już inne pesele są? Mój Boro ma na początku niby datę urodzenia, jednak jedna cyfra jest zmieniona. Pani w urzędzie zwróciła mi na to uwagę, że to nie jest błąd.

jesli chodzi o fajki to chce mi sie baaaaardzo palic, nie karmie cycem i teoretycznie bym mogla, takie 5 min tylko dla mnie , ach marzy mi sie... ale poki co daje rade, nie chce pozniej tulić miśka taka ofajczona :(
za to piwko wieczorem sobie spiję :)

a tak na marginesie to mam wyrzuty sumienia ze nie karmię ......

december ok, trzymamy się tego:tak:;-)

gkvip to niezła sumka odłożona:szok: ja paliłam ale 4-5 papierosów dziennie:tak: paczkę miałam spokojnie na 4 dni ale wiadomo lepiej w ogóle nie palić, zwłaszcza jak trzeba kryć się przed mężem:zawstydzona/y: tzn. wiedział, że popalam ale nie robiłam tego przy Nim.

Aylin wiem, ze wystarczy pisać o czymś do jedzenia i od razu się chce człowiekowi:-D

Gkvip,Iwon - za facetami nie trafisz,oni po prostu są ten niedoskonały prototyp...nie podejmujcie decyzji pochopnie....

ja paliłam paczkę dziennie i niestety wróciłam do fajek:zawstydzona/y:teraz co prawda nie tyle,ale...

wczoraj miałam ciężki dzień - Jachu od 2.30 w nocy do 22.30 przedrzemał może ze dwie godziny,nie bardzo chciał jeść,jakiś taki niespokojny i rozbity był.Do tego Mat zaczął wymiotować i miał biegunkę.A do kompletu zepsuł się ogrzewacz wody,więc wezwałam pana właściciela i tyle tylko,że odłączyli dopływ gazu i od wczoraj nie mam ciepłej wody:wściekła/y:A naprawią może dziś:angry:Nawet nie chcę wiedzieć,ile mnie ta przyjemność będzie kosztować:no:M. mnie uspokaja,że damy radę ale ja i tak mam lekkiego doła,bo ciągle coś się psuje a kasa leci...a chcieliśmy jechać do PL na urlop:-(
ehhh pożaliłam się:zawstydzona/y:

Dzieczyny ile czekałyscie na pesel ????
Do mnie przyszedł pocztą tydzień po zarejestrowaniu w urzędzie.

Moje dziecko od wczoraj jakieś odmienione :)tylko raz na noc odciągałam mleko, a tak od wczoraj cały czas na cycu :) i nie wisi na nim całą dobę tylko je i mogę go odłożyć :)
A ja mam jakoś anemie, albo osłabienie organizmu cały czas mi słabo, mam zawroty głowy i totalny brak siły, w domu okna pozamykane wszyscy porozbierani, a ja zasypiam pod kołdrą i kocem ciepło ubrana bo mnie telepie :/
No nic już nie marudzę jutro przyjezdza do mnie koleżanka 700km :) no i dziś synek miesiąc skończył juz :)

A Tym co mają problemy z facetami życzę cierpliwości :) to jest jedyny problem który mnie nie dotyczy.

Dziewczyny, orientujecie się jak to jest - jeśli chcę Małą karmić co 2-3 godziny to od kiedy mam zacząć liczyć czas?? od początku karmienia czy końca??

jesli chodzi o fajki to chce mi sie baaaaardzo palic, nie karmie cycem i teoretycznie bym mogla, takie 5 min tylko dla mnie , ach marzy mi sie... ale poki co daje rade, nie chce pozniej tulić miśka taka ofajczona :(

ja też mam wyrzuty,ż enie walczyłam bardziej, po tych 3 dniach:( :(:( aż płakać mi się chce:( i niestety palę i to więcej niż przed ciążą:( to jedyna moja odskocznia w ciągu dnia....i winko popijam wieczorami:(

reklama

Ja ostatnio dorwałam się do e-papierosa mojej kumpeli i było całakiem miło. A do zwykłych fajek troche mnie ciagnie ale do wytrzymania. Więc te kilka miesięcy jeszcze wytrzymam.

Byłam własnie u mojej babci w odwiedzinach i mała jak aniołek przez cały czas. A teraz znowu spi. Taki dzien to rozumiem.

W weekend robimy sobie z mężem wychodne. Kino, spacer, jakas miła kolacja. Mała zostanie kilka godzin u dziadków. Naprawdę P. jest wzorowym tata i mężem. Lepiej się zachowywac nie może. Muszę mu to wynagrodzić :-DDziś sobie uświadomiłam sierpniu zaczynaja się wsród moich znajomych 30-tki więc kroja się dobre imprezy. Moja za rok i planuję coś grubego:-) Ale w tym roku tez będę świetowac ale skromniej:-pMuńka - liczy się od poczatku karmienia

Do góry