reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Hej!

W tym tygodniu znów mają przyjść upały...:szok:

Hej,

Avo Kuba czasami też ma gorączkę bez niczego, dwa dni i po gorączce.

Klusia, Munka u nas to samo z tym ulewaniem ale ja juz sama nie wiem czy to refluks czy nie bo Kuba miał to samo jak wspomnialam i do roku. Bylam z tym u lekarza i nam powiedzial, ze powinno przejśc do 6 msc zycia a nam nie przechodziło, poszłam jeszcze raz i tutaj i w Polsce i wszedzie powiedzieli, ze jak do roku nie przejdzie to bedzie można sie martwić. Na szczęście jak skonczyl 11 miesięcy to samo przeszło. Ale była to udręka, przebieranie po kilka/kilkanaście razy na dobę. Po prostu mial niewykształcony układ pokarmowy i trzeba było przeczekać:tak:
Wojtkowi też ulewa się nawet 2, 3 godz. po jedzonku:-( w nocy prawie w ogole ale w dzien masakra!

Moja też raczej w nocy nie ulewa, ale przyjdzie poranek, nie uśnie od razu i się zaczyna... A czy Twójego malucha też potrafi to wybudzić w ciągu dnia ze snu i widać, że się męczy, postękuje itp.?? Jak czytam na necie o ulewaniach, to przedstawiają to tak, że ulewanie jest wtedy jak ulewa się do pół godziny po jedzeniu, nie chlusta, nie widać, żeby dziecko odczuwało w związku z tym dyskomfort. A jeśli tak się dzieje, to może oznaczać refluks, który powinno się leczyć, żeby nie doszło do zapalenia krtani i takie tam blablabla....

Chciałam pójść dziś do lekarki i pogadać o tym, ale skoro młoda jest zdrowa to nie ma szansy na wizytę, ewentualnie mogę zadzwonić i przez telefon się skonsultować....ehh...to NFZ. My już od dawna nie korzystaliśmy z państwowej służby zdrowia i córcie też mamy w prywatnym pakiecie, ale tą przychodnię na NFZ mam blisko, lekarka fajna, więc myślałam, że podejdę, a tu dooopa.

Kciuki za Kamilę i Milana i ich pobyt w szpitalu &&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witam dziewczyny :-)

Muszę sie wam pochwalic. Jestem dzisiaj wyspana! :-D
Mój mały poszedł wczoraj o 20-stej spać, a najedzenie obudził się dopiero o 3.20 :szok: zjadł i spał do 6.40 :szok: Szok. Mógłby tak codziennie :-D:-D

Chciałam pójść dziś do lekarki i pogadać o tym, ale skoro młoda jest zdrowa to nie ma szansy na wizytę, ewentualnie mogę zadzwonić i przez telefon się skonsultować....ehh...to NFZ. My już od dawna nie korzystaliśmy z państwowej służby zdrowia i córcie też mamy w prywatnym pakiecie, ale tą przychodnię na NFZ mam blisko, lekarka fajna, więc myślałam, że podejdę, a tu dooopa.

:szok: co Ty????
Przeciez w kazdej przychodni jest czas dla dzieci zdrowch - wtedy np szczepia. robia bilansy albo łatwi sie jakies kontrle czy w lato karty na kolonie ... u Was tez musi byc cos takiego :confused:

Hejka:-)

My się wysypiamy, prawie zawsze chyba że M jest do wstajemy w niedzielę do malej na zmianę bo do 3 zawsze siedzimy:-D:-D Oliwka jak ma dobry humor usypia o 21 a jak zły to o 23... najwczesniej wstaje mi o 4 a przy najleprzych wiatrach co się zdarzyło już ze 2 razy o 6:-D

ja dalej u mamuśki na biwaku...:zawstydzona/y: pod koniec sierpnia podobno do nas będziemy mogli się wprowadzić:-p już mam dość tego remonty:-:)-(

:szok: co Ty????
Przeciez w kazdej przychodni jest czas dla dzieci zdrowch - wtedy np szczepia. robia bilansy albo łatwi sie jakies kontrle czy w lato karty na kolonie ... u Was tez musi byc cos takiego :confused:

No to muszę zapytać. Totalnie nie wiem jak to wygląda na NFZ...

Ja mam jednak aNginE w domu i potwornie sie boje , ze mala sie zarazi- trzymajcie mocno kciuki zeby nie......

&&&&&&&&&

Hej!

W tym tygodniu znów mają przyjść upały...:szok:

Moja też raczej w nocy nie ulewa, ale przyjdzie poranek, nie uśnie od razu i się zaczyna... A czy Twójego malucha też potrafi to wybudzić w ciągu dnia ze snu i widać, że się męczy, postękuje itp.?? Jak czytam na necie o ulewaniach, to przedstawiają to tak, że ulewanie jest wtedy jak ulewa się do pół godziny po jedzeniu, nie chlusta, nie widać, żeby dziecko odczuwało w związku z tym dyskomfort. A jeśli tak się dzieje, to może oznaczać refluks, który powinno się leczyć, żeby nie doszło do zapalenia krtani i takie tam blablabla....

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Muńka Buziak ma rację - u mnie w przychodni tez jest czas dla dzieci zdrowych. Z regoły godz przed lub po przyjeciu dzieci chorych - tak aby sie nie zarażały.

A w sprawie ulewania - mam tak jak ty. I refluks potwierdzony - a dokladnie znamiona refluksu. Pan doktor od USG powiedział ze u takich malot jak jest stwierdzony a mimo wszystko przybierają na wadze prawidłowo, to nic się z tym nie robi. Jeżeli max do roku nie minie - wtedy tak. A na razie - cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości.
Nasza pani pediatra tez tak mówi - z tym ze ona jeszcze ew dopuszcza zastosowanie lekarstwa. Może sprubuj podac - ja czekam bo w aptece nie mieli i ma przyjśc dopiero. GASTROtUSS baby. To dla niemowląt jest.

reklama
Szymek polozony wczoraj ok 22 obudzil sie o 4:40 zjadl, troche polezal w lozeczku i zasnal. Wstal o 7:40. Normalnie jestem wyspana!!! Mogloby tak byc codziennie juz.

Zastanawiam sie czy i my nie bedziemy mieli problemu z ulewaniem bo plesniawek juz praktycznie nie ma, moze lekko na policzku a on potrafi chlusnac nawet 2-3 godziny po jedzeniu. Tylko fakt ze bardzo sie przy tym rusza najpierw. Jak lezy spokojnie to jest ok.

Czy Wasze pociechy tez sie tak rozkopuja? No dzisiaj to zrobilam rozek z kocyka i tez sie jakos wyplatal.

Moja wlasnie zaczela wykopywac sie z kocyka wiec od wczoraj spi w spiworku, przynajmniej wiem ze nie zmarznie :tak:

Witam dziewczyny :-)

Muszę sie wam pochwalic. Jestem dzisiaj wyspana! :-D
Mój mały poszedł wczoraj o 20-stej spać, a najedzenie obudził się dopiero o 3.20 :szok: zjadł i spał do 6.40 :szok: Szok. Mógłby tak codziennie :-D:-D

My juz 3 noc tak mamy zasypia po 20 budzi sie o 2 na jedzonko i spi do 6 znowu zje i spi do po 9 :-)
Wiec sa szanse ze juz tak zostanie :tak:

Ja mam jednak aNginE w domu i potwornie sie boje , ze mala sie zarazi- trzymajcie mocno kciuki zeby nie......

&&&&&&&&&&&&&&& bedzie dobrze

Kamila i Milanek &&&&&&&&&&&&&

Do góry