reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

msyckey - kładz duzo na brzuszku a przejdzie;-)

aljenka - czas szybk leci i za moment bedzie lzej.
Najgorsze sa 3miesiace z zycia dziecka. Potem drugi taki moment przełomowy to 6miesiecy - i z górki;-)
To zrozmiałe, ze jestesmy przemeczone i czsem mamy wszystkiego dosc, ale za moment bedziemy dmuchac pierwsze swieczki na tortach dziecakow i bedziemy wtedy miło wspominac ten czas i jeszcze zatesknimy za czasami kiedy nasze maluszki były takie słodkie:-)

A teraz z innej beczki troche. Zastanawiam sie nad zmiana podkładu do twarzy i nie chce kupowac w ciemno bo nie chce dziadostwa.. Co mozcie polecic? Chodzi mi o bogata kolorystyke i cos matujaco/kryjacego:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
........była zupełnie zalezna od ciebie prawda??? teraz tez jest:sorry2: placze bo ja cos boli, bo kupol piecze, bo pusto w brzuszku, bo nie ma Ciebie w poblizu a teskni bo chce sie przytulic i usłyszec znowu Twoje serduszko i poczuc sie znowu tak bezpiecznie jak wtedy kiedy byłyscie razem... a nie umie inaczej Ci tego powiedziec, zawolac..
wiesz co mi pomogło jak czasem brakowało cierpliwosci a mały płakał i płakał i nie przesawał? taka inf ze jak malenstwo długo płcze i mama nie przychodzi i nieprzychodzi to boi sie ze umrze. wie ze samo sobie ni da rady i ze nie przezyje... Dlatego czasem ten płacz jesttak przerazliwy:-(
Ja jak mojemu krolowi chce pokazac ze czasem trzeba polezec samemu to co jakis czas pokazuje sie ze jestem, całuje, mowie ze kocham i tak w kólko.
Pomysl że to malenstwo do ktorego juz czasem brak Ci sił i cierpliwosci to w przyszłosci bedzie Twoja najlepsza przyjaciólka przeciez;-):tak: Ze ona juzteraz Tobie ufa ajbrdziej na swiecie, Ciebie najmocniej kocha i na Ciebie liczy i jak macie płakac razem z bezsilnosci awet to róbcie to u siebie w ramionach;-)[/QUOTE]
az sie łezka zakrecila.....dziekuje
Jestesmy po imigracyjnym uff przeszly aplikacje imusimy czekac na odpowiedz....zobaczyli Ethanka i sie jakos tak milej zrobiło kto by udawał z takim słodziakiem rodzinę....
U lekarza pobrali kupkę do analizy i czekamy na wynik...szczepienie mały tak wył ze az ja chciałam boze mój malutek ale twarda niezapłakałam zeby nieczuł mojego stresu.....potem zasnąl w drodze do domu i jadł i znów śpi aniołek

A ja właśnie wyczytałam na fb że dziś Święto Karmienia Piersią :) Karmiącym wszystkiego najlepszego z tej okazji :)

My byliśmy na bioderkach i wszystko OK :) Jestem jednak jeszcze bardziej przekonana do tego, by namawiać syna ma medycynę :) Pan doktor za napisanie 3 zdań i przyłożenie usg do dwóch stawów zaśpiewał 100 zł. Dłużej trwało rozbieranie brzdąca :)

Buziak ja mialam Maybelline, Dream Matte Mousse kryl super, niestety ja mam sucha cere i nie za bardzo moglam uzywac (chyba, ze wysmarowalam wczesniej twarz kremem nivea, a raczej nie o to chodzi ;) )

Teraz mam probke avonowskiego ideal flawless i tez jestem zachwycona efektem, ale znow odpada ze wzgledu na sucha skore.

Moze przejdz sie do rossmana i sprawdz co Ci pasuje, a w przypadku avonu popros o probki.

Dziewczyny współczuję Wam kłopotów z mężami-facetami, ale samej też nie jest łatwo (wiem coś o tym). Ja jak patrze na małego to jestem szczęśliwa, ze mogę być jego mamą, ale nie załamałam się i nie wpadłam w depresje tylko dzięki mojej ukochanej MAMUŚCE- która mi na to nie pozwala- czasami az mi głupio bo traktuje mnie jak księżniczkę :) i każde skupiać na sobie i małym.
Życzę Wam siły i cierpliwości, aby przetrwać ten trudny okres, choć pewnie z dziećmi już nigdy już nam nie będzie łatwo :)

Co do smoka to moja nie potrafi go ssać. Robi to zbyt zachłannie i cały czas jej wypada a wtedy sie wkurza. Ja to niestety glownie usypiam cycem.:zawstydzona/y: Po zabawie to chce byc noszona a jak ja odkładam do spania to płacze. Wiec cały czas do nastepnego karmienia trezba jakos jej uwagę poswięcać. W ogóle z nia to jest jakas dziwna sprawa - w nocy bez problemu śpi w swoim łozeczku. Sama w nim usypia i tak jest przez cala noc. Karmie i odkładam. A jak robie tak w ciągu dnia to jest płacz. O co w tym chodzi??!!
:no: Natomiast zaczyna reagowac na kołysanki. Spiewam jej albo puszczam z kompa i od razu się uspokaja. Strasznie na nia muzyka działa.

Komuś juz wypadają włosy??? Moje cały czas gęste i zastanawiam się kiedy się zacznie:-(

hejo :)

Dziewczyny wspolczoje mezow i mam nadzieje, ze jakos sie to wszystko ulozy i rozwod nie bedzie potrzebny. Ale jesli nic sie nie zmieni to ja jestem zdania ze lepiej sie rozwiesc dla dobra dziecka bo po co ma dorastac w atmosferze klotni i czuc sie nie chcianym a po rozwodzie widzi kazdego z rodzicow na spokojnie.

A ja potrzebuje pomocy!!! w czwartek o 14 musze sie stawic w szpitalu na operacje kolana. Bedzie narkoza wiec sciagam i zamrazam mleko zeby maz mial czym karmic.

I tu pytanie ile tego mleka musze sciagnac??? ze szpitala pewnie wyjde nastepnego dnia popoludniu(tutaj dlugo nie trzymaja).

Karmie piersia i nie wiem ile mloda je. Moze mamy karmiace butelka doradza?

współczuję Ci z tą operacją, na pewno nie będzie Ci na początku łatwo wszystko ogarnąć. Będzie CI ktoś pomagał??

sunshine - dziecko powinno zjadać 100 ml + dodatkowo tyle ile ma msc x 10. Czyli twoja około 110-120 ml. Tyle teorii. Ja ściągam aby mamie zostawić jak na wesel pójdziemy w sierpniu. I też nas calą dobę nie bedzie.
Z jednego cycka sciągam okolo 60 ml. I moja niunia zjada tylko z jednego zawsze i spi róznie - od 1,5 do 4 h. Zakladam wiec ze sama zjada około 80 ml. I mamie zamierzam zamrozić na wszelki wypadek 12 porcji po 120 ml.

Dziewczyny mam gule taka twarda w piersi - pewnie zastój jednego z kanalików. Poradzcie co z tym mozna zrobić oprócz okladów z kapuchy ktore wlasnie uskuteczniam???

ja takie gule rozmasowuję w kierunku sutka i pomaga.
msyckey - kładz duzo na brzuszku a przejdzie;-)

aljenka - czas szybk leci i za moment bedzie lzej.
Najgorsze sa 3miesiace z zycia dziecka. Potem drugi taki moment przełomowy to 6miesiecy - i z górki;-)
To zrozmiałe, ze jestesmy przemeczone i czsem mamy wszystkiego dosc, ale za moment bedziemy dmuchac pierwsze swieczki na tortach dziecakow i bedziemy wtedy miło wspominac ten czas i jeszcze zatesknimy za czasami kiedy nasze maluszki były takie słodkie:-)

A teraz z innej beczki troche. Zastanawiam sie nad zmiana podkładu do twarzy i nie chce kupowac w ciemno bo nie chce dziadostwa.. Co mozcie polecic? Chodzi mi o bogata kolorystyke i cos matujaco/kryjacego:confused:

Polecam z VICHY - normaderm teint, albo LA ROCHE-POSAY toleriane teint

o matko a tu co sie porobilo:(glowy do gory!!u nas tez co chwile kryzys ale pozniej wraca humor i znow to samo. musimy przeczekac!

Buziak ja Ci polecam ten co Munka - Toleriane z la roche posay.jest naprawde swietny, tylko cena juz mniej swietna bo 72 zl, ale u mnie babka polecila polski podklad firmy Ingrid Ideal Face, trzyma sie 16 godzin niby, nie wiem bo spie hehe la ejuz 2 lata go kupuje i nawet moja mama z Toleriane na Ingrid sie przerzucila :)))u mnie w drogerii 20 zl kosztuje a na allegro 12-15 nawet:)))mama normalnie by nie uwierzyla jakby sie sie u mnie nie posmarowala ale jak gdzies zobaczysz go to sie maznij bo moze tez Ci tak podpasuje:)bo mi zalezalo zeby dobrze kryl no i ten wlasnie super kryje.

munka - własnie vichy uzywałam kilka lat z tym ze dermablend, chciałam zmienic bo 15jest za jasna a 25 juz robi mi granice :baffled:
la rosche chyba kolorw ma wiecej co?miałam probke ale byłam a bardzo świecąca:dry:
...a revlon hmm ciekawe czy dostane probke ??? wie ktoras z Was jak tu z kolorystyka ???
niespodzianka - a ten Dream Matte Mousse ??? mowisz ze krył ok a jaka ma konsystencje? rzadki czy gesty?

edek

blond - cena mowisz.. te drozsze sa wydajniejsze wiec wychodzi na to samo ;-)

przydałyby sie probki :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry