kasia.natka
Fanka BB :)
u nas też pojawiły się prawdziwe łzy jakiś czas temu a co do zasypiania to nie ma reguły i wszystko zależy od dziecka, nasza Misia śpi bez przerw 9-11 godzin już około miesiąca ale liczę się z tym że to się może zmienić i będą pobudki np. w 5 m-cuZosia juz tez płacze łzami i potem ma takie biedne czerwone oczka:-(
A od kiedy maluchy przesypiaja całą noc?
a te problemy z karmieniem to widzę że prawie wszystkie przechodzimy dlatego co raz bardziej wierzę że to ten skok rozwojowy około 12 tygodnia
u nas na szczęście już lepiej 
dziewczyny odciągające pokarm mam pytanie - ja odciągam od niedawna, jakieś dwa tygodnie, kilka dziewczyn poleciło mi system 7-5-3 i tak robię ale wszystko co udaje mi się odciągnąć to w ciągu pierwszych 3-5 minut z każdej piersi, czuję napływ i to odciągam a potem to już tylko takie pompowanie
czy to tak jest zawsze? czy ja coś źle robię? a może to się zmienia z czasem?

no to sie dowiedzialas
wyjdzie na to ze w Polsce sie predzej dowiesz.chociaz ja tez mam taki problem od jakiegos tygodnia...chwile ssie i sie prezy i puszcza
i butelke tez...musi byc na maksa lodny zeby zjec i to w kilku podejsciach. w nocy nie ma problemu bo nie kuma co sie dzieje.a z kolei po kapieli wogole butli nie chce...ryk na sam widok, i wtedy ssie piers ale musze najpierw chwile chodzic jak je
ja slyszalam ze tak jak jest kryzys 3 tygodnia tak potem jest 3 miesiaca, u nas by tak wychodzilo...i to wlasnie kryzys z jedzeniem ale musze poszukac tego wieczorem jak maly zasnie. bo moze to wcale nie byc nic z Twoim mlekiem nie tak tylko znowu jakis skok . a inna sprawa ze dziecko kolo 3 miesiaca zaczyna rozrozniac dopiero smaki i tak jak wczesniej jadlysmy wszystko i dzieci pily mleko i nie bylo problemu tak teraz moze mu jakis smak przeszkadzac i nie bedzie chcial jesc(cebula, czosnek, przyprawy, wedliny wedzone itd) tylko u mnie to sie nie sprawdzi bo moj tez swiruje przy butelce i u siebie obstawiam na ten kryzys zywieniowy ale jak znajde to dam znac tu
wiec mleko jej nie podchodzi.
;-)