reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
No hej :-)

Byliśmy po południu na zakupach i jestem zadowolona, bo sobie sprawiliśmy porządne słuchawki, a małemu kupiliśmy sławetny garnuszek na klocuszek - jednym słowem uległam Waszym namowom :sorry: Ale M. też był za, więc długo się nie zastanawialiśmy. Mam nadzieję, że okaże się wart swej ceny (90 zł :szok:).

Rysica, aylin mój wózek też sobie świetnie daje radę, ale na śniegu a nie w zaspach :tak: Po prostu nie widziałyście naszych chodników - tutaj nie leży zwykły śnieg, tylko pagórki śniegu po kostki, do tego to, co "zgarnięte" leży na obrzeżach i przy każdym zejściu z chodnika musiałam ciągnąć wózek za sobą. Po prostu porażka :baffled:.

Sunshine bravo za wytrwałość w nauce zasypiania :-) Ja też stosuję tracy :tak: Ja też bym chciała jeszcze nauczyć małego zasypiania w obcych kątach, bo na razie nie bardzo chce - tylko swoje łóżeczko i wózek na spacerze :rolleyes2:

Zaza długo Ci schnął ten kombinezon :-D;-) Ładniutki - no to tej zimy nasze chłopaki będą cali in blue ;)

Kasienka chyba widzę nowe zdjęcie Nikosia w sygnaturze? Fajne :-)

Muńka
może mała w końcu zacznie tak częściej sama zasypiać? Kiedyś musi ;)
A jeśli chodzi o światek artystyczny, to mnie to też odstręcza i wiem, że to kompletnie nie dla mnie. Kiedyś, za małolata i owszem, marzyła mi się scena, nawet wystąpiłam kilka razy w młodzieżowym programie, który nadawali w TVP :-p, ale teraz - nie mam parcia na szkło :-D

A co do pozostania na BB - ja tam nie zamierzam nigdzie uciekać ;) Zresztą nadal udzielam się na lipcówkach 2005, więc gołosłowna nie jestem :) Może na początku będzie mnie trochę mniej, ale jak już się wkręcę w nowe biorytmy, to all nadrobię :-)

Aylin wiesz jak to jest - teraz mamy już wypoczynkowy, a nie macierzyński, więc pracodawca i koledzy mają pewnie większą śmiałość, żeby nas nękać ;) Ba, mogą nas nawet odwołac z urlopu :sorry:

Josie jak znam Ciebie, to sobie świetnie poradzisz z oduczaniem małego zasypiania przy butli :tak:

Rysica fajniutko Monia wygląda z obciętą grzywką - taka "dorosła" dziewczynka się zrobiła :-)

Ostatnia edycja:
Iwon - chciałabym:-D Do 4-tego miesiąca zawsze tak zasypiała, a potem się odmieniło...może pora na powrót do starych przyzwyczajeń :-D:-D

W jakim programie??

A właściwie Muńka to kiedy Ty wracasz do pracy? Bierzesz wychowawczy? :) I która na forum jest jeszcze taką szczęściarą?

Iwon - chciałabym:-D Do 4-tego miesiąca zawsze tak zasypiała, a potem się odmieniło...może pora na powrót do starych przyzwyczajeń :-D:-D
Mój tez do 3,5mies zasypiał sam w łóżeczku wystarczyło wyjechać i się dziecko "zepsuło" czasami się zastanawiam po co mi to łóżeczko tylko miejsce zajmuje, a on w nim spał ostatni raz 2mies temu. No i co zrobię jak on na dobre zacznie się przemieszczać :/
Dziś zasyianie trwało nie więcej niż dwie min i zero płaczu.

Ja do pracy od 1 marca wiec jeszcze mam czas i napewno tu posiedze a i w pracy tez sie cos wyskrobie :-D

Rysica- slicznie Monia sie prezentuje na tym kocu,, normalnie wszystko wspolgra :tak: A z tym sadzaniem to ja mam coraz wiekszy problem ja utrzymac w pozycji pollezacej przy karmieniu, podnosi glowe i chce siedziec uparciuch maly ;-)
Josie- powodzenia w oduczaniu, pamietam, ze tez juz probowalas a bynajmniej rozmawialysmy na ten temat wiec wytrwalosci bo nagroda jest SEN!!!
Aylin- gramowo to malutka ale dluga bo moja ostanio zaszalala i juz 6750 i 66cm :szok::-D ale widzialm ja tylko na jednym zdjeciu w lozeczku jak lezy w kamizelce i w porownaniu do tego to juz duzo wieksza :tak::-)
Munka- a moze jednak UK?:dry::cool2:

Mialam cos jeszcze komus i przepraszam jak pominelam ale oczy same mi sie zamykaja, jak co dzien, a tylko wyladuje w lozku i 1000 mysli........... ehhhh........... uciekam.

Wytrwalosci w oduczaniu budzenia sie w nocy wszystkim odwaznym!!!!!!!!!!

Dobranoc

A właściwie Muńka to kiedy Ty wracasz do pracy? Bierzesz wychowawczy? :) I która na forum jest jeszcze taką szczęściarą?

ja nie mam stałej pracy w tej chwili, bo tak się potoczyło, że na miesiąc przed zajściem w ciążę kończyła mi się umowa po 2 latach pracy i mi jej dyrek nie przedłużył. A stało się tak, ponieważ musiałam zoperować biodra po wypadku samochodowym, byłam długo na L4 i chyba przestraszył się, że ja to już kaleką będę :-DPo wielkiej walce stanęłam na nogi i jestem sprawniejsza niż przed wypadkiem,no może z niewielkimi ograniczeniami:-D w każdym razie zachował się jak dupek (zawsze nim był), bo nawet nie miał odwagi ze mną o tym pogadać.
W dniu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży szłam do nowej pracy w prywatnym gabinecie, ale takiej dorywczej. Miałam łącznie 11 godzin w tygodniu i pracowałam z dziećmi, ale nie była to umowa o pracę. Teraz mogę tam wrócić i w zasadzie bym chciała, bo super mi się pracowało, zarabiałam tyle co w szpitalu na całym etacie, ale nie mam z kim zostawić G. Na szczęście mój S jest w stanie nas utrzymać, więc nie mam ciśnienia do powrotu. Chciałabym minimum rok być w domu, zrobić kolejne kursy i wtedy poszukać czegoś konkretnego.

J
Munka- a moze jednak UK?:dry::cool2:

uschłabym z tęsknoty za rodziną, a przede wszystkim za siostrą i chrześniakiem!

Mój tez do 3,5mies zasypiał sam w łóżeczku wystarczyło wyjechać i się dziecko "zepsuło" czasami się zastanawiam po co mi to łóżeczko tylko miejsce zajmuje, a on w nim spał ostatni raz 2mies temu. No i co zrobię jak on na dobre zacznie się przemieszczać :/
Dziś zasyianie trwało nie więcej niż dwie min i zero płaczu.

Moja G śpi w łóżeczku, ale kiedyś ją odkładałam i zasypiała sama, a teraz trzeba ją troszkę polulać. Spała z nami do 4 miesiąca, ale odkąd ją odkładam to lepiej sypia i ona i my. Biorę ją nad ranem:-D

Ja też już do wyra!!

Iwon no prosze jak my si juz tu dobrze wszystkie znamy:))))

Sunshine u mnie juz bylo ok z zasypianiem nawet w dzien az nagle die zepsul i dupa... A teraz w dodatku zaczal sie w nocy budzic z placzem :(

Zgadnijcie co mi maz dzis kupil w almie? Piszingery :)))) a wcale mu nie mowilam o nich!

Muńka no to pewnie, że zostań z niunią. Fajnie, że masz taki wybór :) Zazdroszczę tak jak aylin :tak:

Josie hehe, a może Twój luby Cię szpieguje na forum, co? ;-)

Ja też spadam, buźka :-*

reklama
zaglądam na chwilkę.
Dzisiaj wieczorem debatowałam ponad 1,5 godziny z koleżanką z pracy. Z tego tylko 10 minut to była prywata :baffled:
Też mam wrażenie, że skoro jestem już na wypoczynkowym to mogą dzwonić i dzwonić :crazy:

A tak apropo - występujecie o wczasy pod gruszą?
Dzisiaj mnie kumpela zapytała bo ponoć to ostatni rok....

rysica fajny koc :-). Jaką stosujesz odżywkę? Pytam bo Majci też robią się kołtuny.

josie dasz radę z oduczeniem od butli :tak:

sunhine świetnie Ci poszła nauka zasypiania :tak: Gratki!

iwon i muńka fajnie było Was posłuchać ;-). Głosy zupełnie inne ale oba niesamowite. Pięknie śpiewacie!

aga chłopakom kupiłam domki do budowania z miniaturowych cegieł:
TEIFOC 4010 BUDOWLE Z CEGIEŁEK MAŁY DOMEK 2 PLANY (2843909979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale moi starsi i na pewno im się spodoba :-) Dla młodszego chłopczyka polecam: grę "spadające małpki", samochód zdalnie sterowany bądź klocki magnetyczne. U nas te rzeczy robiły i nadal są uwiebiane :-) - z naciskiem na auto.
Dla dziewczynki to lalę przytulankę (szmaciankę)

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc

Do góry