reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

JA bez pralki to jak bez ręki, pranie mi już z koszy wychodzi.. :sorry: Coś wybrałam, zobaczymy czy będzie coś warta :-p Najlepsze jest to, że od dawna mówiłam, że źle pierze, a wszyscy mi mówili, że jest dobra. Co się okazało? Że pierzemy w zimnej wodzie!!! :wściekła/y:

Iwon mój mąż jak widzi, że siedzę na forum to buczy ciągle, a jak mu powiem, że jadę w świat z Lenką na spotkanie z forumowiczkami to chyba z krzesła spadnie :sorry:

Właśnie Lenka wtrąbiła mleko z kaszką. Chciałam zrobić na gęsto, ale nie wyszło, a wsypałam 2 kopiaste łychy na 100ml to mało? :sorry:
clausdette współczuję braku pralki, moja też coś wali ostatnio jakby tam cegły w środku były i tylko czekam kiedy odmówi posłuszeństwa :(

a mężem się nie przejmuj - mój też buczy

a tak a propos mężów ;)
543976_444071708974874_409550471_n.jpg

reklama
Witam,
ostatnio jestem w raczej marnym nastroju i nie udzielam sie na forum. Jakoś mi wszystko obojętne jest. Nie mam na nic siły i chęci, nic oprócz uśmiechu Szymka mnie nie cieszy..... szkoda gadać po prostu.

maćku - gratuluję ząbka

iwon - super, że nocki spokojne

hatszept
- nie zazdroszcze wieczorów

zaza
- oby nocki stały się lepsze

współczuję popsutych pralek - moja ma urwane drzwi i je wciskam aby uprać. No a poza tym to działa świetnie.

Co do muzyki - w podstawówce początkowo to NKOTB, nadal mam ich kasety, chyba z 12sztuk.
Potem polski rock - ira, wilki, hey, edyta bartosiewicz, a następnie i do chwili obecnej kocham poezję śpiewaną, głównie w wykonaniu SDM.
Gdzieś tam pomiędzy sluchało się też Piaska.

Mój dzieć znów sie troszkę popsuł i od 1 do 4 jęczał co chwila. Potem pospał do 7. Ledwo żywa jestem bo jak nie młody gadał to mąż chrapał, bo nadal ma opuchliznę po zabiegu i skrzepy w nosie.

A w kwestii spotkania to też jestem mocno za. Sprawdziłam, mam dokladnie 107km tyle ze sama raczej sie nie odwaze no i czy finansowo dam rade to nie wiem.

zaza - genialna historyjka :-)

mlodak - witaj :-) dużo uśmiechu życze;-)

aga - dzięki;-)

Jadę z młodą na spacer do szwagierki, bo mieszka pod Wawą,więc pewnie tam zima piękniejsza :-) pa

Hatszept nie przejmuj się tym, co Iwon pisze ... na następnym spotkaniu będę stała od zawietrznej :p:p:p

O mamo teraz mi step by step chodzi po głowie a nigdy tego nie lubiłam... dzięki dziewczyny:p

Macku powodzenia :-):-):-)

Zaza, josie mój mały śpi na brzuszku od dobrych 4 miesięcy :tak: I to właśnie dzięki tej pozycji nauczył się sam zasypiać. Miałam to już "przećwiczone" na starszaku - ta pozycja działała cuda ;) Niewiele pamiętam z tamtego okresu, ale to jak najbardziej :tak:

Zaza a powiem Ci, że całkiem spokojna jestem o teściową :-) Ja się generalnie dobrze z nią dogaduję, co chyba da się zauważyć po tym, że nie byłam zbyt aktywna na wątku opowieści o teściowej ;)
Ona jest bardzo kochaną osobą, nie wtrąca się nam, jest opiekuńcza. Jedyna wada - bywa trochę ekspansywna, np. możesz jej powtarzać trzy razy, że nie jesteś już głodna, a i tak na talerzu wyląduje Ci drugi kotlet ;-)

Myślę, że będzie słuchała naszych zaleceń, ale na pewno też troszkę zrobi po swojemu. Z tym, że nam o tym powie. Jest bardzo troskliwa, ostrożna i kocha wnuki. Myślę że będzie dla małego najlepszą nianią :) Nawet z drobnymi błędami ;)

A historyjka super :-D

Claudette
ja mam patent na mojego męża - siedzę na forum, jak on jest w pracy a mały śpi albo wieczorem, kiedy on też chce wejść na kompa :-D

Witam,
ostatnio jestem w raczej marnym nastroju i nie udzielam sie na forum. Jakoś mi wszystko obojętne jest. Nie mam na nic siły i chęci, nic oprócz uśmiechu Szymka mnie nie cieszy..... szkoda gadać po prostu.

Kochana chyba każda z nas przechodziła taki kryzys :sorry: To chwilowe i na pewno minie. Jak nie masz siły pisać, to chociaż czytaj, żeby się za bardzo nie przyzwyczaić do życia bez forum ;-). I pisz jak tylko będziesz miała ochotę :tak:

Zaza :-D:-D:-D

Iwon ja też zwykle jak jest w pracy, ale wieczorem jakoś zawsze wpadnę poczytać, a on od razu musi to dostrzec :sorry:

A u mnie pozycja na brzuszku działała jakiś czas po czym Lena pewnego dnia stwierdziła "dość tego, ja tak spać nie będę" i jak tylko ląduje na brzuchu to się rozbudza w najlepsze i żadne głaskanie i klepanie nie pomaga :sorry:

Właśnie czekam, aż dama wstanie i idzie jeść obiadek. :happy: W ogóle dziś zaczęłam taktykę Iwon przyzwyczajającą małą do okresu po moim powrocie do domu czyli nakarmiłam ją jak wstała o 6:30, potem kaszka o 9:20, a teraz będzie obiadek pewnie po 12 (jeszcze popija go cyckiem, ale jak skończy pół roku to już planuję zwiększyć porcję obiadku). Jakby się tak udawało codziennie to byłoby elegancko :sorry: Bo chciałabym pracować od 7 do 14 (zamiast od 8 do 15), ciekawe co na to boss. Będę musiała pokręcić oczkami i może się zgodzi przynajmniej na 3miesiące na taki układ :sorry:

reklama
Step by step kurde tez to pamietam :D I tez bede nucic przez caly dzien :confused2:

Hatszept ty i moja siostra niemal w jednym wieku jestescie. Ona 77.

Zaza 2 unlimited, czy pamietamy? No no ;) To byla moja piosenka na mini playbayck show w podstawowce. Skomplikowany tekst, ale dalam rade ;-)

Iwon po tylu nieprzespanych nockach w koncu sie doczekalas wzglednego spokoju.

Mloda K mam nadzieje, ze Szymek szybko sie naprawi.

Macku gratuluje zabka i powodzenia na targu! No i z tym Amsterdamem, jaaaa cos sugeruje? Gdzieeee tam :cool2:

Poza tym wszystkim bez pralek lub z popsutymi zycze szybkich dostaw i napraw. Moja juz tak chodzi, ze niedlugo do sasiada wpadnie, ale dopoki dziala, to nie wymieniam :D

Kurcze, naprawiam sie powoli. Wczoraj mialam taka goraczke, ze pod koldra i spiworem mnie telepalo (wiec Iwon to nie ta inna "dolegliwosc" i prosze mi tu nie krakac ;-):cool2:). Dzisiaj juz lepiej, ale jedzenie mnie odrzuca... Wychodzi na to, ze najlepsza dieta cud jest choroba :/

Poza tym mlody sie cieszy do niemieckiego filmu, ktory leci sobie w telewizji. Mialam przelaczyc, ale ewidentnie mu sprawia radoche :confused2:

Do góry