reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aga wszystkiego naj naj :-):-D:-):-D
nie da się tego linku otworzyć, chyba ma zablokowane oglądanie

josie ja się już na ten urlop nie załapię :-)

Moja mała miała wczoraj fajne pół roczku w taka datę 12.12.12 :-):-D

W

A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!

No żebyś wiedziala ze się zesikal :-) :-D i to przez koc przesiaknelo na dywan!

Zabawki lamaze są super, my mamy lwa i on w glowie ma cos takiego ze jak się nim kiwa to tak mruczy smiesznie. Jakaś chropowata kulka jakby tam jest

Chyba zwariowałyście ja pojechałam tylko na rynek- jarmark świątecznych, a tu tyle stron. Chciałam młodemu pokazać jak pięknie sie świeci w ciemności i co całą wycieczkę przespał:cool:

:-D:-D:-D:-D

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Fajowo, że in plus!!:-) Ja też chciałam podskoczyć do Biedrony zobaczyć te zabawki, ale nie wyszło. Może jutro mi się uda. A głowe na szmacie mamy, ale nie robi na G póki co wrażenia:-)

Kto ma fb ten wejdzie na konto kolezanki z ktora rodzilam jej synek za dwa dni skonczy pol roku, a tak sie zachowuje od jakiegoś czasu :
Facebook

Facebook

sie nie wyświetla..

Hello Girls:-):-):-)

my po wizycie: organoleptycznie wszystko ok, mam się umówić na cystografię na styczeń, potem oprócz pokazania wyników wizyta w marcu. Czyli in plus;-)

Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)

Po pierwsze super że masz dla nas dobre wieści odnośnie wizyty,
po drugie w galerii na zonku wkleiłam zdjęcie mojej małej z owieczką dosłownie jak napisałaś ze szmatką na głowie ;)
po trzecie moja też już śpi a usnęła 22:10 po dodatkowej butli MM ale zjadła tylko 100ml

Waris ja tez tak robię z kappahl. Z tym urlopem macie racje, tak czy inaczej spokojnie się zalapie:-) chyba wszystkie z nas zresztą:-)

A męża juz uprzedzilam dziś ze jutro od 14 mam imprezę firmowa i z malym ma zostać. Pracujemy w tym samym budynku i to 300m od domu wiec malego w wózku mu przyprowadze jak się w domu odpowiednio nie pojawi

I bardzo dobrze w końcu też niech się poczuwają

Ja to z drugim chcę się wstrzymać przynajmniej rok, muszę porządnie uczcić w przyszłym roku moje 30-te urodziny :cool2:

Muńka takie sugestie sa jak najbardziej dla mnie wazne :) ja go staram sie nie stawiac i groze palcem jak chce sam stawac :) filmik tylko dla wladu :) ale staram sie zeby na czworaka byl caly czas juz nawet upominam jak chca go stawiac na nogach bo widze ze sie do tego garnie a ja chce zeby raczkowal szczegolnie ze poki co lewa strona widze ze zostaje lekko w tyle i zastanawiam sie czy nie wybrac sie do rehabilitanta/ki bo mnie to troche martwi, ze np prawa lapka macha na czworaka cztery razy czesciej niz lewa albo ze prawa noga czesciej jest zgieta niz lewa i zawsze prawa idzie na pierwszy rzut jak np na czworaka wstaje i czesto sie w lewo obraca jak jest na brzuchu a w prawa strone to go musze czyms mobilizowac ... jakies sugestie ?? moze on po prostu prawostronny bedzie ? czy raczej tak jeszcze nie powinno byc? powinnam sie skonsultowac ?

zabaweczka super :)

Maćku moj nie raz se zesiusial ale czesto calkiem golego klade go po kupce bo wtedy wiem ze sie tak cisnal ze i siusiek polecial albo czekam na siuska i wtedy klade ... ale lezy tez czesto w pieluszce wtedy nie zasiusia a tez niebardzo cokolwiek krepuje

Aga STOOO LAT :)

Alijenka moj ma na wigilie :) i wszystkiego naj na pol roczku :) spoznione :p

Ostatnia edycja:
Moja mała miała wczoraj fajne pół roczku w taka datę 12.12.12 :-):-D
Ja byłam 12.06.12 na porodówce na wywołaniu i myślała, ze wtedy urodzę, ale uparciuszka miałam- nie wiem czy któraś była 3 razy na wywołaniu i dopiero przy 4wizycie na porodówce urodził się:)

Któraś na fb chyba pisała o zabawkach w biedrze elefun więc dziś polecialam i kupiłam dla G takie w zestawie 3 kostki (tzn jeden walec, romb i costam jeszcze). Wg mnie fajowe:-):-):-) A dla mojego kuzyna córeczki taką osmiornicę. Też fajna. 28 zł sztuka. Wszystko mają: gryzaczki, gładkie materiały, pluszowe są po całości itd.

Hatszept to a'propos idei NIE kupowania więcej zabawek Gosi... :p

W ogóle z tej biedry wracalam jak wielblad objuczona bo jeszcze pieluchy no i 'parę' innych rzeczy... plus Gocha w limo bo to było elementem spaceru...

Z kulinariow: zrobiłam dziś takie buleczki z ciasta francuskiego ze schabem - powiem jedno: o ja pierdziu! Jadlam 3 (pół kotleta rozbitego w każdej) a godzinę wcześniej dwa kotlety robione na parze (Rysica!!!). Mam mięsa po czubek. Tak się kończą dwa dni bez obiadu:p

Krzeselko: my mamy babydesign i jest fajniutkie.

Pluszaki: w szpitalu była dwuletnia dziewczynka z misiem ze smyka - nie rozstawala się z nim od urodzenia podobno. Mama tylko pierze (przy czym ona w tym czasie siedzi przed pralką i płacze...). Mi się te misie podobają, nie są bardzo wypchane raczej przytulasne właśnie. My mamy klapouchego sporego - Gocha gryzie mu uszy - i taką klacz z ikea białą z fioletową kamizelką. Ale ja Gosi nie kladlam tak maskotek, raczej pieluchy. Zastanawiam się nad taką owieczką czy krolikiem w stylu glowa na szmacie;-)

Gocha śpi chyba od ok po 9, tzn obudziła się o 8.45, nakarmilam i usnela. Więc fajnie:-)
Ciekawe jak Hatszept dziś wieczorem i w nocy...?

AGA STO LAT I NOCEK PRZESPANYCH I UŚMIECHU NA TWARZY I RADOŚCI I ZDROWIA DLA ANTKA I... MNÓSTWO WSZYSTKIEGO!!!
Dobrze, ze u lekarza ok. W biedronce często są fajne okazje.
W końcu nadrobiłam. Nie piszcie tyle, bo się człowiek w połowie zniechęca ;-)
Na jarmarku znowu nic nie sprzedałam :confused2: Jutro robimy sobie wolne i liczymy, że w weekend coś się sprzeda...
Też zazdroszczam!

My w tym roku będziemy mieli chyba sztuczną (M tak chce...:confused2:). Podoba mi się coś takiego Choinka,choinki sztuczna jodła na pniu 120 cm (2870697994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:
Aczkolwiek wszystko się jeszcze może zdarzyć, bo w zeszłym roku miała być malutka, a kumpel załatwił mi taką do samego sufitu:tak:

Sapdaj!!! :-p

Nie zrozumiałaś mnie - to ja nie chcę Was dołować ;-)

Faceci... :confused2:

Chodzi chyba o marzec 2013 :tak:

Jak dla mnie bomba! Jakby im się nidziło to dla mojej Zośki też mogą zrobić :tak:

Sto lat!

A nie zesikał się? Moja jak ją zostawiam na golasa to zawsze się posiusia :sorry:

I zrobiła postęp, bo jak po przewrocie na brzuszek rączka zostanie pod spodem to przewraca się z powrotem na plecki :tak:
A operowanie rączkami i paluszkami ma już raczej dobrze opanowane :tak:

Pamka trzymam kciuki!
Ludzie nie wiedzą co ładne i dlatego nie kupują :(
Wyobraźcie sobie, że właśnie szwagierka wysłała mi fotę zabawki, którą kupiła G pod choinkę:

Lamaze Play & Grow Jacques the Peacock Take Along Toy

:-D:-D:-D gdyby jej jeszcze nie miała, to bym pomyślała, że mnie tu podczytuje, ale podobno dziś doszła przesyłka;-)

Kasienka - zuch chłopak!!:-) ale jeśli mogę coś doradzić, to starajcie się mobilizować go póki co bardziej do czworakowania niż wstawania i ewentualnie chodzenia. Nie chodzi o to, że nie jest na to gotowy, bo skoro sam się garnie to jest,ale czworakowanie jest bardzo ważnym etapem rozwoju i dobrze, żeby w tej pozycji dziecko spędziło dużo czasu - chodzi o integrację półkul mózgowych, synchronizację lewej i prawej strony ciała. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że Ci to napisałam...

Super :)

Ja już mam zakaz kupowania zabawek wczoraj A znowu dostał dużoooo i w tym super drewniany pchacz kurcze niedługo będę musiała się wyprowadzić z pokoju, bo nie będę miała miejsca :D

A mój synek właśnie usnął CAŁKIEM SAM leżał za moimi plecami, ze swoim kotkiem i odwracam się, a on śpi :)
No i ta firma robi super przytulanki można kupić często w tkmaxx, są miękkie wyszywane po prostu super :)
https://www.google.pl/search?q=Dott...IBQ&biw=1280&bih=586&sei=Fg25UOFAwq20Bq7zgegD

reklama
Agaundpestka - 100 lat :)

koleżanka ma zablokowaną galerię :p

a propo przytulaka - Szymek jak miał roczek to na urodziny dostał Tygryska, to była miłość od pierwszego wejrzenia, jego mina gdy go przytulił mówiła sama za siebie:
DSCF0095.jpgDSCF0093.jpg
do dziś się z nim nie rozstaje:
DSCF0201.jpg
chociaż już prawie nie ma szyi, metka już jest w strzępach, zblakł przez pranie, ma wyciumkany nos, ale jest jego ukochanym Tygryskiem :)

Do góry