reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dziekuje dziewuszki, mozemy jechac pod warunkiem ze nic w ciagu najblizszych trzech dni gorszego nie bedzie, ze nie zejdze na oskrzela obyyyy

PaulinaMaria wszystkiego najlepszego dla synka

ale się wkurzyłam dostałam skierowanie do pracy :wściekła/y:
w sklepie który czynny jest od 5.30 do 23 masakra idę na rozmowe na 14 :wściekła/y:
cho..a może uda mi się tego faceta przegadać żeby napisał że mnie nie przyjmie :crazy: no co powiem że karmie i mam dwójkę dzieci a rodziny nie mam co by mi maleństwo przypilnowało cała prawda przecież a mąż na tirach jeździ
ku...a aż mi się tak klnąć chce że szok
a mówiłam tej babie na kuroniu że nie mogę iść do pracy bo nie dam rady to ona mi mówi że w takim razie nie mogę się rejestrować u nich bo nie mogę podjąć pracy a oni przecież chcą jak najlepiej-tak pewnie kasy nie chcą wydawać o !chol..a
a tym co wogle już nie przysługuje zasiłek tzn kasa to nie proponują pracy łe:zawstydzona/y:

Witam dziś skończyliśmy pół roczka tata ma wolne wiec wrescie sie obaj sobą nacieszą i ja odpoczne.
Przestał mi zasypiac po kopieli i dzis przetrzymałam go od 14 do 18 bez drzemki i po 18 po kapieli i butli padł.

Muńka zrozumiałam z posta twojego ze twoja córa śpi w szafie......zmeczenie robi swoje....

już gratulowałam na FB, ale tu też chcę!!! gratulacje!! sto lat :-)
Ale dziś się dzieci urodziło :-D

w szafie??? :-D

dziekuje dziewuszki, mozemy jechac pod warunkiem ze nic w ciagu najblizszych trzech dni gorszego nie bedzie, ze nie zejdze na oskrzela obyyyy

&&&&&&&&&&

Już możecie mi gratulować, bo urodziłam dokładnie 6 m-cy i 25 minut temu ;-):-):-):-)

brawo, pięknie się Pani spisała :-)

siula - powodzenia na rozmowie, daj znać co Ci powiedzieli

Kasieńka
dobrze, że nie trzeba antybiotyku, oby tak dalej. A co do wyjazdu - to ciężko powiedzieć. Ja bym wprost spytała lekarkę czy np. mały może wyjść tyle, co do auta i z powrotem.

Muńka
, u la la, widzę że pakowanie u Ciebie idzie pełną parą :cool2:, normalnie brakuje Cię tu dzisiaj :-D:-p

A co do podkrążonych oczu, to myślę, że to jednak po tatusiu i taki urok :tak: Ja np. mam podkrażone i mój Kornel też. Tyle, że mnie ratuje korektor, a jego niestety nie ;-)

MsMickey
zdałaś za pierwszym razem? Fiu, fiu :cool2:

Rysica spróbuję zrobić fotkę, ale ja nie mam tyle cierpliwości, co Ty ;) Mały ciągle się wierci i kręci głową -nie wiem czy mi się uda zrobić tak skrupulatne zdjęcie :rolleyes:
Ale widzę, że Cię wzięło teraz na oczy Julka, bo z Moniką już pozamiatane :-D;-) No doooobra, będziemy sprawdzać co jakiś czas co mu tam w oczach piszczy ;-)

Paulina
gratki z okazji pół roczku! :-) Już urodziłaś?

BMR i jak, były wczoraj łzy wzruszenia i wino? ;)

Ostatnia edycja:
Iwon Paulina wszystkiego naj dla waszych półroczniaków!!! czy jakiś inny czerwcowy bobas się jeszcze dziś urodził? jeśli tak, to wszystkiego najlepszego :)

Siula może właśnie to karmienie piersią to będzie twoja karta przetargowa, bo to tylko 7 h zamiast 8, do tego nagadaj, że rodzina najważniejsza i byle katarek to ty opiekę bierzesz ;) powodzenia!

a ja mam stresa, bo dzisiaj wybywam na tą firmową wigilię i mlody od 15.30 będzie z babcią, a potem przed 19 przyjedzie tata i położy małego spać, a ja się martwię czy mu krzywdy nie zrobią:-p a może się martwię, że mały nie będzie tęsknił :sorry2:
z drugiej strony oczywiście nie mogę się doczekać na wyrwanie się z domu i kontakt z dorosłymi:-D
ach te dylematy;-)

Iwon - ano :D ja w ogóle uwielbiam oczy i interesuję się każdymi :p moje muszą być dopieszczone pod kązdym względem, i na gwiazdkę sobie zamówiłam u męża czarny eyeliner w cienkim pędzelku ;]

a co do robienia zdjęć, bierzesz aparat, ustawiasz na auto, włączasz lampę błyskową i cykasz zdjęcia z odległości ok 1,5 m z zoomem, jak dziecko patrzy w obiektyw i masz ładne i wyraźne zdjęcie ;) ale nie prześwietlone.

Bo na ustawieniu manual jak masz przysłonę f 2,6 i czas naświetlania 1/13 albo 1/20 sekundy i czułości ISO 400-800 (jak jest ciemno) aż do 1/300 sekundy przy mocnym świetle słonecznym to już większa szkoła jazdy i tego Ci nie proponuję :p Bo tu już dobry sprzęt trzeba mieć i znieruchomiałę dziecko :p

reklama
Siula kciuki aby Cie nie przyjęli. Mi w urzędzie powiedziała, ze muszę podpisać, ze jestem gotowa podjąć pracę, ale przy małym dziecku mogą mi zaproponować tylko jednozmianową do południa hmm a może z racji tego, ze jestem sama:confused::confused:

Oczywiście zdrówka dla Nikosia. U nas katar jest, ale też jest pierwszy ząbek widoczny więc może on jest sprawcą kataru.

Odnośnie porodu to ja po 3wizytach na porodówce nie udanych i skokach ciśnienia miałam zaplanowaną cesarkę na wtorek :) i z tej okazji mamuśka przyniosła mi i koleżance z sali ostatni dozwolony obiadek ziemniaki młode, mięsko, kalafior, kompot i na deser truskawki ze śmietaną :) więc miałam się najeść, a w poniedziałek lekko-strawnie już :D no i się najadłam, a wieczorem w czasie meczu (niemcy) takich emocji dostałam, ze zaczęłam rodzić :D

Ostatnia edycja:
Do góry