reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey - no czeeeść ;]

Alijenka - bo Sunshine jest w PL i pewnie nie ma czasu bo przygotowuje święta
zimno zimno, nawet mąż dzisiaj powiedział, żeby się ciepło ubrać na spacer, ale jakoś dzisiaj nie chce mi się wyjść :p no i muszę trochę poprać i małej zupki ugotować

reklama
Ej no...!! nie piszcie tyle,bo mi podczas drogi telefon lata przed oczami i oczoplasu dostaje (wkleilabym tu odpowiednia buzke,ale nie utrafie kciukiem w odpowiednia,za male te france tu sa) :-)

Za chwile wjedziemy na A2 i pewnie z zasiegiem bedzie gorzej.

Hatszept-piekna focia Peterka! Teraz to sie odplacisz tym,ktore w ciagu tygodnia zapelniaja te strony:)

Musze powachac te perfumy madeblabla,bo tak piszecie,ze jestem ciekawa.

To ktora sie jeszcze pisze na spotkanie w Koninie?-mam juz dwie kandydatki!

Chcialam jeszcze pisac,ale A2 na widoku!!

zaza - według kodeksu pracy pracodawca nie ma prawa oddelegować pracownika poza miejsce zamieszkania, zmuszać do pracy w godzinach nadliczbowych oraz w porze nocnej do ukończenia przez dziecko 4 rż.
powiedz o tym koleżance....
mogę Ci poszukać podstawy prawnej.
no niby tak, ale ona się by bała, z tego co wiem, wynegocjowała 3 dniowy wyjazd...

A my OBOJE z P. w domu teraz - RAZEM!!! O tej samej porze!!!!! RAZEM!!!! ;-) TOGETHER!!! No po prostu nie mogę uwierzyć!!! :-)
a ty zamiast cieszyć się mężem siedzisz z nami na BB;-):-p to chyba uzależnienie:-D

alijenka fajnie masz, że mała ci całe nocki przesypia :)

Hej :)

Wyspana, wyspana, wyspana. Jedna pobudka w nocy i rano o 8 :)

Hatszept ja jestem cały czas w domku, więc na BB będę na pewno zaglądała :tak::cool2:
Ja sobie odpuściłam wigilię firmową, a była wczoraj.

MsMickey fajnie z tym gościem od perfum. To ja jak będę coś chciała upolować zgłoszę się do Ciebie, póki co jestem zaopatrzona ;-)

Katrina A czy w Irl. tak samo fajnie z perfumami jak w UK? Bo tam są o wiele tańsze niż w Polsce ze względu na częste promocje. Moje pierwsze coco chanel kupiłam właśnie w Londynie, jak byliśmy u znajomych. Kumpela mnie wyciągnęła na shopping i miałaż aż wypieki z wrażenia, ile tam rzeczy można kupić "po kosztach" :tak:

Niespodzianka karkówkę możesz trzymać ze trzy dni, a najlepiej ją zamrozić :tak: Oczywiście pod warunkiem, że piekłaś swieże mięso, a nie rozmrożone. Bo nie wolno zamrażać podwójnie. Ja prawie wszystko zamrażam, wędliny, zupy, nawet upieczone drożdżówki i dzieć ma świeże do szkoły ;-)

Muńka jesteś już na A2? Halo, halo, pozdrawiam :))

A ja właśnie upiekłam ciasto czekoladowe, bo idziemy do znajomych żegnać koleżankę, która wyjeżdża z mężem na stałe do Monachium. A wieczorem przychodzą do nas przyjaciele. Co tu zrobić do żarcia? Może zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem?

Ostatnia edycja:
1,5 h usypiałam moje z reguły grzeczne dziecko!!!
tzn nie tyle usypiałam, co zasnąć nie mogło i buczało, wzięłam, położyłam na kocyk, chwilę poleżała i tarła oczy, więc znowu do łóżeczka, w łóżeczku przytuliła się do miśka, ale po chwili znów buczenie, dopiero po kilku wyjęciach i włożeniach do łóżeczka spowrotem usnęła :/

a ja zaraz muszę nastawić warzywka na parze i mięsko na zupkę dla Moniki, tym razem : buraczki, marchewka, por, ziemniak, cielęcinka ;] wszystko w Thermomixie - warzywa na Varomie i w koszyczku nad wodą a mięsko w wodzie pod koszyczkiem :) muszę pamiętać, żeby włączyć obroty wsteczne!

EDIT : K*RWA MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10 minut spała i ją sąsiad wiertarką udarową obudził!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
No my dopiero ruszyliśmy...

Muńka już pewnie na miejscu;-)

Jak najszybciej musimy zmienić samochód ten jest po prostu za mały. Wyglądamy jak byśmy na handel jechali:-(

Gochania śpi:-)

Powodzenia w szykowaniu :-)

Mlodak jeszcze raz dzięki za proposal :-) jeszcze dziś rozwazalam tylko brak czasu i miejsca przeważył na nie:-(

reklama
Zaza, oczywiście, ze uzaleznienie!!! Kurcze, zeby np. w drugim dniu pracy meldować się Wam potajemnie przez tel. na forum to już jest coś nie tak ;-):-D

Rysica, zawalaj nas Kochana zdjęciami!!! Znając Ciebie to stworzysz niezły klimacik świąteczny! I widzę też nowe awatarki :-)

Aylin, udanego basenu!

Iwon, miłych spotkań, ale meldować nam się tu w wolnej chwili!

Muńka&MsMickey, szybkich, bezpiecznych podróży!

Ja właśnie wróciłam z manicuru, ale nie wiem, po co robiłam skoro jutro pół dnia spędzę na robieniu ciast - makowiec, 2xsernik, drozdzowe i pierniki...dzizzzzzaaaaaasssssss, wiec paznokcie mogą być w opłakanym stanie....no nic......no i jeszcze rodzice P. przyjezdzają jutro...mmmhhmmmm...

Jakie potrawy robicie same na święta???
My zawsze robimy składkową wigilię, więc kazdy musi cos tam przyniesc...mi przypadły w udziale własnie ciasta...i jestem trochę zła, bo naprawdę narobie się przy nich, a np. mój brat cioteczny ma tylko kupić jakieś alko ;-) (taaaa....tradycyjna polska wigilia...sledzik musi pływać) i kupic grzybki marnowane...ja się urobię po pachy, a ten tylko do sklepu musi wyskoczyć...dodam oczywiscie, ze nie ma dzieci, wiec też zadnych tego typu obciążen......zbuntuję się next year!!! "Lokal" im udostepnię na wigilię, zeby nie było ;-), ale księzniczka nie bedzie się nadwyrezac next year! O nie!!!

Do góry