reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Agaundpestka chciałabym wiedzieć jak u Was teraz z zasypianiem?
Kąpiel, kleik lub kaszka i idziemy do pokoju dostaje jeszcze cyca i się przytula :) a potem go kładę na jednym końcu łóżka ja leżę na drugim odwrócona od niego (przy kompie :D) chwile się kręci i zasypia czasami w dwie min czasami w 30 :) dziś bardzo się wiercił więc go przykryłam i położyłam rękę na nim i usnął w min. On bardzo chce kontaktu bliskiego ze mną łapie mnie za rękę przytula się :) ale staram się wciskać mu kotka:-)

reklama
Agaundpestka chciałabym wiedzieć jak u Was teraz z zasypianiem?

Zaza niby ciemiączko może zrastać od 8 miesiąca więc prawie już, ale sama nie wiem... widziałam kiedyś na placu zabaw takiego chłopca, który miał tak zdeformowaną głowę (czoło tak jak są zatoki miał zgrubione i tak dookoła głowy- wyglądał jak kosmita), że jestem lekko wystraszona... z drugiej strony wypukłości na głowie (rozmięknięta czaszka), odstające żebra i swędzący często kark (mój ma ale zganiam to na ŁZS) to pierwsze oznaki krzywicy- ze skrajności w skrajność:sorry: Niby robiliśmy badanie na przyswajanie wit D i wyszło ok tzn. w dolnej granicy ale norma... ale są jeszcze inne wyznaczniki krzywicy niż wit. D... sama już nie wiem Lekarz na 100% jest potrzebny tylko nie wiem czy mnie czy mojemu synowi...:confused2:

Pamka, nie przejmuj się, może taka jego uroda! Szymek też ma żebra wystające, ja trochę też.... Też myśleli, że to od braku wit D bo kazali przestać dawać, bo też miał bardzo malutkie ciemiączko, a ja słyszałam, że do 1 rż ma zarastać, no i fakt ma trochę inną tą klatkę piersiową, jak miał rok dostawał końskie dawki wit D i mu się nie wyprostowało, taka jego uroda, Monika tak nie ma. A też nie daję Monice wit D, bo też ma małe ciemiączko. a takie zdeformowanie o którym mówisz to jest wrodzone, wiem o czym piszesz.

chcesz to Ci poszukam zdjęcia Szymka na golaska, to mi powiesz czy tak to u Julka wygląda?

Nikodem wymyslil nowa zabawe przed snem wstawanie w lozeczku, zasypia juz prawie pol godziny i co przestaje jeczec to pierwszy raz myslalam ze zasnal ... zludna nadzieja on wstal po ciemku w lozeczku :| i teraz tak co chwile go kladziemy a on wstaje my kladziemy a on wstaje :| jak wczesniej sie przewracal na brzuch to teraz w ogole sobie swietna zabawe wymyslil

Szymek miał to samo, przez ok 2 tygodnie, potem mu przeszło.

Aga a jak śpi w nocy?

Ms. Mickey na pewno skonsultuję.

Rysica wrzuć zdjęcie. Do tego dochodzi u nas jeszcze płaska główka, ale jak miał kręcz to miał z jednej str. spłaszczoną a teraz ma tył głowy...

Ostatnia edycja:
A o 19tej jeszcze byłam na naukach do chrztu i to co wymyśla mój proboszcz to masakra:cool::cool:
dawaj, z chęcią poczytam co to za wymysły ;)

Zaza niby ciemiączko może zrastać od 8 miesiąca więc prawie już, ale sama nie wiem... widziałam kiedyś na placu zabaw takiego chłopca, który miał tak zdeformowaną głowę (czoło tak jak są zatoki miał zgrubione i tak dookoła głowy- wyglądał jak kosmita), że jestem lekko wystraszona... z drugiej strony wypukłości na głowie (rozmięknięta czaszka), odstające żebra i swędzący często kark (mój ma ale zganiam to na ŁZS) to pierwsze oznaki krzywicy- ze skrajności w skrajność:sorry: Niby robiliśmy badanie na przyswajanie wit D i wyszło ok tzn. w dolnej granicy ale norma... ale są jeszcze inne wyznaczniki krzywicy niż wit. D... sama już nie wiem Lekarz na 100% jest potrzebny tylko nie wiem czy mnie czy mojemu synowi...:confused2:
ha no bo tak jest, że każda z nas ma jakieś fobie czy lęki i potem wszystko w swoich dzieciach widzi;-) i tego się najbardziej boi, co nie?
wydaje mi się, że ci się tylko wydaje:-p

Nikodem wymyslil nowa zabawe przed snem wstawanie w lozeczku, zasypia juz prawie pol godziny i co przestaje jeczec to pierwszy raz myslalam ze zasnal ... zludna nadzieja on wstal po ciemku w lozeczku :| i teraz tak co chwile go kladziemy a on wstaje my kladziemy a on wstaje :| jak wczesniej sie przewracal na brzuch to teraz w ogole sobie swietna zabawe wymyslil
ale agent!!!:-D choć podejrzewam, że ci wcale do śmiechu nie jest...

i zapomniałam Nikosiowi zdrówka życzyć w poprzednim poście:zawstydzona/y:

czy ja już wspominałam, że mam galopującą sklerozę???:-p

Idę chyba spać bo mojemu dziecku nie da się przetłumaczyc, że jest weekend i mamusia chce dużej pospać- dziś z okazji soboty pobudka była o 5:30:happy:

Miłych snów i przespanej CAŁEJ nocki wam życzę:tak::tak:

hmmm jak mi się zdarza raz na ruski rok posiedzieć do późna to cisza na forum:-p

też uciekam spać, ale najpierw spacerek z pieskami na orzeźwienie:-D

Spryciarz :D

Aga pisz co ten proboszcz;-)
Aga czemu miska?
Bo jak zasypia z moją ręką to potem jej wyciągnąć nie mogę, bo się budzi.
Aga a jak śpi w nocy?
NIe liczę ostatnich 2dni bo ma katar, a tak od kiedy je kaszkę i nauczył się "sam" zasypiać jedna pobudka około 1-2ej i ciągnie cyca z 3min, a potem około 6-7ej cyc i już takie czujne spanie do 8-9tej :D dziś do 9:30 :D
Taki luksus mam od około 10dni nie codziennie, ale jest dobrze :D

dawaj, z chęcią poczytam co to za wymysły ;)
Nie wiem czy u Was są też takie nauki dla rodziców i chrzestnych?
Więc tak nie siada się w ławkach tylko staje przy wejściu do kościoła w drzwiach i dochodzi ksiądz i wprowadza :D później idzie się do chrzcielnicy z boku w kościele, a tam zrobiona dziura w ziemi w której jest woda i rodzice( z jednej strony tata z drugiej mama- ja sama :( ) biorą dziecko i przechodzą nad tą wodą tak jakby przechodzili przez może czerwone:laugh2::laugh2: on co chwile coś wymyśla, nie muszę mówić, ze ja

reklama
Witam pozna noca!

Dzieki dziewczyny za cieple slowa :-) ciesze sie strasznie, ze jestesmy juz u naszych,ale niestety tak jak corcia Sunshine,tak i moja musi sie zaklomatyzowac w nowym miejscu. Budzi mi sie co chwile,bo slyszy nowe dzwieki. Tesciowie maja drewniane schody i troche trzeszcza,wiec kto przejdzie, to ona od razu zaczyna sie wiercic. Mam nadzieje,ze jutrzejsza nocka bedzie lepsza. W poniedzialek z kolei spimy juz u moich,wiec pewnie tez nie bedzie lekko,bo mieszkaja niedaleko torow kolejowych :-) trudno,jakos trzeba to przezyc,mysle,ze kolejne koce beda spokojniejsze. Poza tym moze zęby sie w koncu pokaza,bo mam wrazenie,ze smoczek jej juz nie pasuje jak kiedys. Niby go chce niby nie.

Mi chyba na dolnej powiece wychodzi jęczmień,bo boli :-/ , musze potrzec troche obraczka.

Jutro z rana jade do centrum handlowego-moze w koncu cos sobie kupie.Spotkam sie tam z siorka, youpii :-) a potem pojade pomoc mamie i zrobie sos tatarki do ryby w galarecie.

MsMickey - widze,ze Ty tez juz lapiesz klimat :-) zrob G fote w czapce.

Rysica - no to z Szymka bedzie maly elegancik w swieta ;-)

Kamila-dzieki za zyczenia.

Aga-to Ci dopiero pomyslowy ksiadz:) jak siorka chcila synka,to tez stalismy na srodku,wchodzilosmy za ksiedzem,chrzest bylvpo mszy,ale przy normalnej chrzcielnicy. Nauki ominelismy :-D

Ostatnia edycja:
Do góry