reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam się i ja
U nas nocka ok były 2 pobudki na smoka i przykrycie bo mała się strasznie rozkopuje w nocy, nie wiem dlaczego jeszcze się nie zaopatrzyłam w śpiworek :baffled::confused:

25 zł lub 100 zł za karnet na 5 wejść

a na agh zajecia kosztuja 30zl
strasznie drogo u Was kosztują te zajęcia ja płacę 12 zł za lekcję, no ale we Wrocławiu też są takie ceny dlatego tam gdzie ja chodzę na basen przyjeżdżają ludzie z Wro i okolic

Zośka też miała jakaś infekcję zaraz po narodzinach i też ryczałam z tego powodu... :sorry2:
Ja miałam 8 z hakiem, ale podreperowałam się praktycznie tylko odpowiednią dietką :tak:
Ja też nie mogłam w tym szpitalu nie dość że mała na lampach bo żółtaczka to jeszcze kroplówki, i to koło mojego łóżka leżała na takim specjalnym łóżeczku z lampami musiałam ją odpinać z takiego specjalnego ubranka, ściągać okulary i brać z tą kroplówką do karmienia, później nie mogłam dać sobie rady z założeniem tych okularów masakra to była, a co do hemoglobiny to ja nadal nie wiem ile teraz mam bo badań jeszcze nie robiłam
Hej baby :))
Delwer my prowadzimy taki ogólny budżet miesięczny w excelu, a to co ma być "na życie" (wyżywienie, chemia, kosmetyki itp.) osobno. Ostatnio dzielę sobie tą kwotę na 4 i staram się trzymać takich "tygodniówek". To znacznie ułatwia mi zarządzanie finansami. Inaczej kasa leci - oszczędzanie nie jest naszą mocną stroną :sorry2:

Aljenka Twoja też miała hipogliemię? Gdzieś mi to umknęło. Mój też miał, przez to spędziliśmy w szpitalu 9 dni zamiast 3. A jaka była przyczyna u Was? Bo u nas znaleźli bakterię i to był chyba winowajca.
Kurde zazdroszczę Wam taikiej organizacji ja staram się takową zacząć i już miało tak być od 1 grudnia a dziś mamy 5 stycznia i dalej nic :angry::no::angry::no:

Tak moja miała hipoglikemię ale u mnie było to spowodowane moją dietą na cukrzycę, ona miała za niski poziom cukru bo ja jej go nie dostarczała w takich dawkach jak powinnam

To zamieszanie wprowadziłam z tymi reklamami :-) oczywiście, że to była przerwa reklamowa w trakcie trwania Władcy:-D:-D
Sposób na podawanie syropków znalazłam , koleżanka mi poleciła i działa, może nie do końca ale zawsze coś wypije. Ale niestety nie obyło się bez zastrzyków:( Wczoraj na kontroli lekarz stwierdził,że za długo już zwalcza stan zapalny i lepiej dać zastrzyki niż antybiotyk w syropku. Powiem wam,że miałam dylematy, bo wiadomo płacz itp,ale chyba dobrze,że się zgodziłam bo już po 2 zastrzykach poprawa, mieliśmy pierwszą nockę od 2 tygodni bez gorączki i bez żadnych przeciwgorączkowych leków.

Zdrówka wszystkim dzieciaczkom.

Najważniejsze, że się poprawia!!;-)

kasia.natka, josie - udanego wypadu na basen!! no i mam pytanie w temacie. Prowadząc zajęcia na basenie, przynoszono mi przebrane dzieciaczki w pieluchy, gotowe do zajęć i nie znam procesu jaki odbywa się z takim maluchem właśnie w szatni. Jak to robicie, żeby rozebrać siebie i maluszka, wpakować ciuchy do szafek itp. dzieciaki są wtedy w foteliku??

U nas nocka średnia. G obudziła się po 23.00 i jakoś nie chciało jej się spać po cycu. Potem pobudka przed 4.00, więc mówię do S: przynieś wody (umówiliśmy się wieczorem, że oszukamy ją wodą). S wraca po dwóch minutach i pyta: ja tą wodę dla ciebie mam przynieść???nosz...:wściekła/y::angry: G w tym czasie zdążyła się rozbudzić. Wydudlała wodę, ale o śnie zapomniała. Walczyliśmy do 5.00 i wzięliśmy ją do siebie, dostała cyca i zasnęła:baffled: dziś kolejna próba.

Kubus śpi zupka wstawiona i się gotuje. Kurcze jak niunio zaśnie ok 20 to wstaje w nocy na piciu potem ok 6 na mleko i śpi dalej do ok 8 i tak jest co nockę.

Muńka dobre;-)

Też zastanawiałam się nad sposobem umycia siebie, dziecka i całej akcji w szatni z dzieckiem, które nie siedzi...
My oczywiście czysto teoretycznie się zastanawiamy bo Goch znów na antybiotykach więc basen odchodzi w bliżej nieokreśloną przyszłość...

Pytanie: co na biegunkę??
Gocha ma częste, rzadkie kupy od anty pewnie. Dziś już trzecia właśnie słyszę. Nie są duże ale są. I rzadkie na maksa.
Zaraz dam jej kleik ryzowy i marchew.
Coś z apteki mogę?

Ale się uśmiałam z tych reklam :D:D:D
hahaha, żadne hasło :p po prostu akurat leciały reklamy podczas władcy pierścieni :D więc jak ktoś oglądał, jak ja, to mógł się oderwać i coś napisać hehehehe

U nas nocka ok, poza tym, że o 4 mnie mój małżonek obudził
teraz Monika siedzi i się bawi nową zabawką - gadającym aparatem fotograficznym z FP :)

idziemy dziś do Rossmanna wywołać zdjęcia :) 250 sztuk :p

a w ogóle to mam mega problemy z netem, więc mam nadzieję, że wyśle tego posta, bo co chwile mi internet siada... działa, nie działa i tak co chwila :/

Przepraszam, nadrobiłam tylko tak pobieznie...

Krakowianki, dajcie znać po basenie!

Muńka, wybierasz się na basen, czy moze juz byłas? Na który?

Viola, podziel się sposobem na podawanie syropku.

Mickey, STO LAT! STO LAT! Całusy urodzinowe! P.nawiazał jakoś do Twoich urodzin (jakis prezencik?), czy był twardy? ;-) u nas raczej tez olewka pod tym względem...:baffled:;-)
Jesli chodzi o biegunke to nie pomogę...Rysica? Doswiadczone mamy?
Pewnie tez w aptece pomogą. :baffled:

Iwon, bez kaszki ryzowej jest lepiej, ale bardzo czesto sie przebudza miedzy 20.00 a północą, pózniej - do 7.00 juz tylko kilka razy. Wybudza się z mega płaczem i nie wiadomo o co chodzi. tzn. zawsze idą bączki, wiec pewnie brzuszek. Gastrolog dopiero chyba 16.02. Dziś zauwazyłam na brzuszku taki mikroskopijne czerwone kropeczki - nie krostki, tylko takie jakby kropeczki, jakby pod skórą. Nie wiem, czy to po prostu odgniecenie po lezeniu na brzusku, czy moze alergia. Ale do lekarza dopiero po zrobieniu badania moczu.
Kurna...wychodzi wiec na to, ze teraz mam do oddania z 4 kaszki ryzowe bobovity nawet nie otwarte...obkupiłam sie tak przy okazji tej promocji w rossmanie...jak widac zupełnie nie potrzebnie :baffled:

Rysica, gratuluję umywalki!!!

Dzis jedziemy na pulawską do eurobaby rozejrzec się za jakąs nową spacerówką. Znajdziemy coś za 300-400zł???? Jak myslicie????? nie chcialabym nic drozszego, bo niby mamy spacerowkę Tutka w domu, ale tak jak pisałam - ona chyba jeszcze za duza jakaś...dziwna troche...Z
Zaczynam byc przeciwniczką kupowania kompletów - gondola + spacerówka, bo pozniej się okazuje, ze spacerówka jest do d....py...no ale moze się myle...moze jak mały bedzie wiekszy to sprawdzi sie super, a teraz kupimy cos przejsciowego.
Poza tym bylismy dzis na rehabilitacji, bo jeszcze w grudniu dostalismy skierowanie na 6 spotkan w związku z niedużą przepukliną kresy białej u małego. No i pani dziś powiedziała, ze ona w ogole nie ma co robic z małym :-) podnosił pieknie dupke, nawet cały tłów, czołgał sie do przodu do zabawki, pełzał do okregu. Mam tylko prowokowac czestsze podnoszenie nozek do gory jak lezy, zeby wzmacniac miesnie brzucha, wiec gut. Chyba jednak nie jest tak żle. Nie mamy zabojczego tempa rozwoju, ale na chwile obecną wydaje sie, ze wszystko w miare ok. :-)

Rozbieramy własnie choinke, bo jakos nie zachwycamy sie nia tak jak w zeszłym roku...zajmuje tylko miejsce...:baffled:

Buziaki, Kochane!

Ostatnia edycja:
Muńka dobre;-)

Też zastanawiałam się nad sposobem umycia siebie, dziecka i całej akcji w szatni z dzieckiem, które nie siedzi...
My oczywiście czysto teoretycznie się zastanawiamy bo Goch znów na antybiotykach więc basen odchodzi w bliżej nieokreśloną przyszłość...

Pytanie: co na biegunkę??
Gocha ma częste, rzadkie kupy od anty pewnie. Dziś już trzecia właśnie słyszę. Nie są duże ale są. I rzadkie na maksa.
Zaraz dam jej kleik ryzowy i marchew.
Coś z apteki mogę?

No to czekamy na rady dziewczyn, które już na basen śmigają. Ja dziś miałam w planie basen, ale cały czas się zastanawiam przez te wszechogarniające każde miejsce wiruchy.

Widziałam, że na fb był temat smecty i chyba ona jest spoko. Moją G zatwardził kiedyś kleik kukurydziany.

Kubus śpi zupka wstawiona i się gotuje. Kurcze jak niunio zaśnie ok 20 to wstaje w nocy na piciu potem ok 6 na mleko i śpi dalej do ok 8 i tak jest co nockę.

to Ci fajnie :-)

hatszept - a Ty się wybierasz na basen? jak coś to ja pisze się na kaszki, ale nie ma opcji, że za free!!
Cieszę się z opinii rehabilitantki!!:-) u nas rozwojowo też szaleństwa nie ma, ale stresu też nie, bo wszystko w swoim czasie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kasia.natka, josie - udanego wypadu na basen!! no i mam pytanie w temacie. Prowadząc zajęcia na basenie, przynoszono mi przebrane dzieciaczki w pieluchy, gotowe do zajęć i nie znam procesu jaki odbywa się z takim maluchem właśnie w szatni. Jak to robicie, żeby rozebrać siebie i maluszka, wpakować ciuchy do szafek itp. dzieciaki są wtedy w foteliku??
Jest inaczej jak idą 2 osoby z maluchem ja chodzę sama to już w domu ubieram strój, tam najpierw ja ściągam szybko ciuchy i potem ubieram mała, ale mam ze sobą nosidełko, zresztą u nas w szatni rodzinnej jest i przewijak i kojec także zawsze można jakoś sobie poradzić, a jak wychodzimy to idziemy razem pod prysznic i tylko spłukuję nas bo w domu ją kąpię, potem owijam się ja ręcznikiem i ubieram mała, wkładam ją do nosidełka i biorę ze sobą do przebierali i się ja ubieram :-):-D tak to u mnie wygląda :happy2:

Do góry