reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny mam pytanie.
Pe odebrał dziś wyniki G moczu, a że nie myśli to nie zajrzał do pediatry, żeby pokazać. :mad:

No i mamy:
Krew: ślad-świeża
to mnie najbardziej niepokoi.
oprócz tego:
ciężar: <=1,005
ph 6,0
białko nieobecne
urobiligen 0,2 E.U./dl
leukocyty mało
barwa żółta
nablonki pł poj w prep
krwinki białe 12-15 w p.w.
krwinki czerwone św 2-4 w p.w.
flora bakteryjna dość liczna

Miała któraś z Was takie?
Jutro rano zamowię wizytę, ale przed 11 są szczepienia i dzieci chorych nie przyjmują. Fak.:mad:

Ewentualnie potem do szpitala...

reklama
MsMickey - za dużo ma leukocytów w osadzie. Norma dla dziewczynek to o ile dobrze kojarzę 5wpw. Liza krwi może być, ale u nas zwykle była tylko jak było zum.

Ja was podczytuję na bieżąco ale jakoś czasu mało na pisanie. Odezwę się później :)

MsMickey nie, w takim wieku to już do domku spokojnie dostaniecie. My ostatnio w ogóle nie miałyśmy antybiotyku tylko bactrim i potem jakiś czas furaginę. W ogóle dajesz Gosi wit C (zakwasza mocz, więc zmniejszone ryzyko zum) i probiotyki ?, bo u nas pani nefrolog bardzo poleca właśnie i nawet ostatnio jak u niej byliśmy i ktoś dzwonił, że wyniki kiepskie to mówiła, żeby dawać więcej wit C i zmienić probiotyk.. A kobiecina ma ze 70lat i jest b. konkretna. :happy2:

Iwon wózeczek zdecydowanie ten drugi z pierwszego zapytania. Ten czerwony mi się nie podoba, ale ogólnie czerwony fajny, my mamy :-p i jeśli drugi będzie syn to będzie musiał go zaakceptować ;-)

Hatszept my też zawsze bierzemy pod uwagę drzemki małej, bo np. w niedzielę próbowałam ją 1.5h uspać u teściów i mimo iż już padała totalnie to darła się i nie zasnęła, dopiero w aucie jak biegiem wychodziliśmy :-(

Kasienka biedny ten Twój Nikoś ciągle jakieś choróbska, oby już miał teraz spokój!

Waris zdróweczka dla Małej! A zachowanie pogotowia skandaliczne! Przecież roku chyba mają obowiązek przyjeżdżać do dziecka na każde wezwanie...

kasiek moja miała czewone poliki jak wychodziły górne zęby

Muńka nie fochaj się na męża, oni tak mają, no.. i też czasem biorę Lenkę ze sobą do łazienki, bo inaczej musiałabym z nią śmigać w pampersach :-p

i nie pamiętam co jeszcze :zawstydzona/y:

U nas ok. Mała kochana, grzeczna się zrobiła ostatnio, tylko w nocy dalej kiepsko śpi... Ale poza tym już strasznie mądra jest ( na pewno po mamusi:-D) i super można się z nią pobawić... A ja jeśli chodzi o inne sprawy to... szkoda słów :sorry2:

Ostatnia edycja:
Aylin a nie boisz się tego opadania ramy czy jakoś tak w tych wózkach?

nie - od modelu z 2012 roku wzmocnili rame i już nie opada. Ja kupuje 2013 bo ma poszerzaną budkę.

W sprawie biegania z małą do toalety - ja nie biegam bo mam kojec :p wrzucam grzdyla z ksiażeczkami i za przeproszeniem nawet na dluzsze posiedzenie moge sie udać :)

Padł wybór na fotelik - zamiast maxi cosi jednak romer king... to sie nazywa zdecydowanie :)

Josie zdrówka! A że piję winko, to łyknę za Twoje zdrowie ;)

Aylin to ja chyba też jednak chapnę ten quatro :) A może espiro? Tylko, że mnie się strasznie podobają dwie rączki, zamiast łączonej i tylko dlatego upieram się przy quatro :)

Mickey
nie orientuję się w wynikach, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Claudette fajnie słuchać takie dobre wieści, że mała grzeczna itp. :)

Mnie się udało dzisiaj przetrzymać bąbla z jedzeniem do 6 rano (ostatnie o 23). Fakt, że budził się chyba z 4 razy na herbatkę, ale się zaparłam :sorry2: Dzisiaj dyżur M., zobaczymy czy da radę ;)

Ostatnia edycja:
No i kupiłam, tadam :-)

valencia-(6)-1326190879.jpg

Załączniki

• valencia-(6)-1326190879.jpg
    valencia-(6)-1326190879.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 62
Mickey, zdrówka dla Gosi!!!!!! Nie podejmuję się interpretacji wynikow moczu niestety...ale oby wystarczyły leki w domu i z głowy!

Munka, oby przeprowadzka minęła w miarę bezboleśnie! ;) i oczekuję zaproszenia na nowe ogromne salony ;P)))
Jesli chodzi o Petera to zabieramy go na cały dzień do czestochowy do tesciów...pobudka o 6.00, wyjazd o 8.00-8.30, drzemka Petera 9.00-10.30, przed 11.00 jestesmy w czestochowie i tam ok. 14.00 druga drzemka - usypiam go w drugim pokoju mleczkiem i w koncu usypia, ale to trwa i dobrze ponad poł godziny...Prztulanie rzadko działa - najczesciej jest tak nakrecony, ze mnie po prostu odpycha...a odkładanie mamy przy zasypianiu - wczoraj po 20 razy i w koncu padł.
No nic...trzeba jak twierdzi Iwon przeczekac, bo pewnie i ta faza kiedys minie...
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego zasypiania...widzę, ze nie jestem sama i nie zawsze jest idealnie...

Iwon, powodzenia z projektem!!! Na pewno kolejny projekt na 6! :)
Kolejne winko dziś?...hmmmmm...:-D:cool2:

Sunshine, mówiłam, ze będzie dobrze z opiekunką! super! :tak:

Ja juz nie ogarniam tych dyskusji o wózkach ;) ale czerwony Iwon mi sie podobał.
A my w koncu kupilismy espiro magic szaro-fioletowy...
taki: Espiro Magic 2013 - Markowymix Częstochowa
Bo jako jedyny był dostępny w salonie od reki :-p

I gratki postepów maluchów!

Trochę mi źle dziś...bu :/

iwon- a co to za wozek bo bardzo podobny do tego espiro magic tylko raczki inne :dry:

Hatszept- a nio mowilas, ;-) tzn nie bylo zle jak wrocilam po nia ale musialam z nia zostac godzine a i tak plakala, tylko jak byla na kolanach to byl spokoj, wiec stwerdzilysmy, ze nie ma sensu zebm zostala dluzej i wrocilam do domku po godzinie wrocilam po nia i siedziala zadowolona w foteliku wiec sie odstresowalam ;-) Jutro idzie na caly dzien :sorry2:
wozek sliczny :tak:

i tulaski :tak:

msmickey- nie znam sie na wynikach ale &&&&&&&& zeby bylo dobrze :tak:

claudette- super ze Lenka grzeczna, moja marudna ale to raczej przez zabki :sorry2:

Aylin- super, ze sie wkoncu zdecydowalas :tak::-)

A ja papierki niezbedne dla opiekunki wypelnione, ide przygotowac ciuszki na jutro i sie odstresowac ;-):-)

reklama
hatszept my to mamy identyczne akcje z zasypianiem chyba od urodzenia :-D:-D:-D wiec podaje raczke, no i przytulam , mi tez dzis zle!

fajne te wozeczki, i espiro, i quattro, Iwon gratuluje zakupu i pokaz fotki mlodego jak juz dostaniesz :tak:

a moj jak zasnal po tym mleku tak juz spi, przenioslam do lozeczka i ani drgnal... wiec juz go tak zostawilam. jedyne co mnie martwi to pielucha z okolicy godziny 16 hmmm :baffled::dry: no i pobudka z racji zasniecia bedzie pewnie o 4.......

aaa zaraz wam pokaze moje wlosy :)

Do góry