reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

heloł

Sergiusz znowu się przesikał :/ chyba kupię mu te pampersy 4+ do spania

Dziś w pracy zachowywałam się jak prawdziwy leser za co będę zapewne płacić do końca tygodnia albo i dłużej ale miałam dziś całkowicie seksualny stosunek do pracy i nic się z tym nie dało zrobić:sorry2:
taki stosunek do pracy to ja mam co poniedzialek :-D

Co do znalezisk naszych dzieci- mój ostatnio znalazł na kaloryferze suchą kromkę chleba (nie umiem wyrzucić chleba to odkładam dla wron i wróbelków), siedział koło tego kaloryfera jadł ten chleb i płakał w niebo głosy bo go kuł w podniebienie i dziąsła:-D ale nie przestawał go rzuć, a matka co robiła? leżała ze śmiechu na podłodze:baffled:
:-D:-D:-D:-D

Moja Gabi zaczyna tak śmiesznie gadać. Pisałam już, że czasem mam wrażenie jakby zdaniami mówiła, ale w innym języku :-D:-D no bosko to brzmi!! Po kąpieli wychodziło jej coś w stylu: Bozie bozie bje bozie :-D I najfajniejsze jest to, że zaczynam wtedy podobnie do niej mówić i tak sobie "rozmawiamy".
fajowo!!! S tez gada jakby w swoim języku i też go naśladuję, więc bardzo mnie cieszy, że nie jestem sam, bo myślałam, że nienormalna jestem ;-) ale jest nas dwie ;-)

Aylin co to gazela? :unsure:

hahahaha ale masz sklerozę:-p sama jej gazelę sprzedalaś, a teraz zpytasz co to?:-D

mlodak ja wstałam chwilkę później! fajnie, że Szymek zaczął pić mleczko znowu

reklama
Rysica mam nadzieje, ze bedzie dobrze w pracy. Spojrzeniami zlosliwcow sie nie przejmuj - zawsze gdzies sie znajda takie osoby. Fajnie, ze juz masz swoje stanowisko i powoli wkrecasz sie w prace.

Zaza przykro mi :(

Mloda K Szymek wyglada uroczo :) Ile razy juz mu wloski scinalas?

Katrina o ktorej Twoje dzieciaczki wstaja, ze masz sile po nocach w necie buszowac ;)

Polaa lecimy 12 w pt (juuuupiii) L zostaje 2 tygodnie , a ja z mlodym do 10 maja czyli prawie miesiac :)

Co do proszkow i plynow - juz dawno piore w normalnym proszku.

Munka wstaw filmik z rozmowa :D

Iwon ty pytalas o to kto z maluszkiem w domu siedzi? Jaaaaa - siedze i nic nie robie :D A w domu sie samo sprzata, pierze i gotuje (jak niektorzy sadza ;-))

Pracowalam wczoraj nad zwiazkiem ;) L mi pokazywal w necie toyoty i pytal co sadze ;-) Chce zmienic samochod po powrocie z Pl. Zobaczymy co z tego bedzie.

Z rzeczy poprawiajacych humor. Znalazlam w szafie spodnie (kolejne ;) ) ktore sprawiaja, ze mam talie, a nie blooba.

Z postepow - Tomek zasuwa na coraz dluzsze dystanse. Chcialam go nagrac, ale jak widzi aparat to pedzi do mnie na 4 i sie smieje.

Kurde paskudna pogoda u nas, a musze isc na zakupsy ciuchowe dla siostrzenca.

Witam! :-)

Ja znowu nie na bieżąco, bo znowu mam kosę z M, więc nastroju i czasu brak :dry:

Wczoraj jak mała w końcu padłą (po 22) to wzięłam się za wybieranie spacerówki. I tu prośba o opinie (zwłaszcza Rysica, jak znajdziesz chwilkę ;-)). Biorę pod uwagę:
4baby Shape
wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
Chicco echo
1.jpg
Senso EasyGo
easygo_senso_s.jpg

Quatro Lili
wozek-quatro-lili_3581.jpg

Załączniki

• wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
    wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 42
  • 1.jpg
    1.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 30
  • easygo_senso_s.jpg
    easygo_senso_s.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 37
  • wozek-quatro-lili_3581.jpg
    wozek-quatro-lili_3581.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Niespodzianka to było drugie podcinanie.

Mój młody zasuwa już za jedną rączkę. Sam stoi już całkiem pewnie ale zbyt gwałtowny ruch i leci na dupsko :))

Cześć laski;)
Rysica - super, ze powrót do pracy udany no i że Monika dobrze znosi nieobecność mamy;)
Młodak - gratuluje postępów u Szymka;)

U nas okej, mała się rozkręca... od paru dni raczkuje, wreszcie;p No i pięknie wstaje sama w łóżeczku i przemieszcza się po nim na dwóch kończynach:D To tyle z nowości:D
Nocki mogą być, chodzi spać około 21 i śpi gdzieś do 6 z przerwą ok 1 w nocy na butle... czy Wasze maluchy dalej jedzą w nocy? Czy to moja taki wybryk natury?:)
Buziaki i miłego dnia Wam laski życzę:)
A i mam pytanie jaki fotelik samochodowy polecacie jeśli chodzi o wagę 9-18??? Używany czy nie używany? Bo jeśli chodzi o używany to myślałam o jakimś takim z górnej półki, bo na nowy raczej mnie nie stać... no chyba że z tych tańszych w granicach 300 zł... ale nie wiem... Poradźcie coś;)

butterfly gratuluje raczkowania:)! Ja polecam romera king, bo można go trochę odchylić do tyłu i młodej wygodnie się śpi, poza tym jest obszerny i Pola w zimowym kombinezonie ma dużo miejsca i na prawdę od kiedy zamieniłam fotelik z 0-13 maxi cosi na romer 9-18 siedzi spokojnie i wygodnie (pewnie też dlatego, że wszystko widzi:D). Dziewczyny też tu polecały jakiś maxi cosi, który obraca się w kierunk drzwi, aby łatwiej było wsadzić/wyciągnąć dziecko:)

rysica - masz ciekawą pracę i w ogóle jesteś mega!

niespodzianka - dokładnie jak i u mnie: sprzątanie, prasowanie (stos męża koszul), gotowanie dwóch obiadów (Pola i my) + tona innych rzeczy robią się same:p

muńka - ja również gotuję królika z warzywami czyli w wywarze:)

młodak - mi przed samymi świętami nawaliła lodówa, a na drugi dzień pralka - wszystko electroluxa! Serwis był tuż po świętach, popatrzył, zrobił notatkę i pojechał - ma wrócić z częściami (do tej pory cisza!).

sunshine - w Tesco jest cały królik, ale w Auschan można kupić sobie małą porcję (części). Wrzucam do zupki z warzywami i gotuję (tj. najpierw sam królik, a potem dorzucam warzywka) :)

zaza - ja do spania używam 4+. Jak po kąpaniu zmienię jej pampersa, tak dopiero ok. 8 rano przebieram i nigdy jeszcze nie przeciekł:)

maćku - wizualnie najbardziej podobają mi się dwa ostatnie modele. Ostatni testowałam w sklepie i ma spore siedzisko - dłuższe i szersze, więc jest bardzo wygodny.

Młoda od wczoraj chodzi trzymając się jedną ręką np. stolika, łóżka:) Teraz siedzi i właśnie postanowiła się rozebrać ze skarpetek i rajtuz! Poza tym jak już pisałam mam problem, bo nie chce jeść owoców:(

Ostatnia edycja:
Butterfly moj jeszcze je w nocy, a moze tylko sie przytula, bo on cyckowy. Napewno rano o 6ej wyciąga z cycow, a potem to butelka o 8-9ej u mojej mamy.
Co do fotelika to mij jezdzi w Coneco Zenith Armor(po starszym bracie). Ktos mi go polecił, ja jestem zadowolona, wiec polecam. No i nie jest drogi.

reklama
Butterfly mnie w oko wpadł maxi cosi axiss, nówka ok. 800, więc chyba będę szukała używki, ale zanim ją kupię to chce ją zobaczyć na żywo. Także szukam na allegro i na tablicy czy gdzieś w pobliżu ktoś nie sprzedaje czasem:-)
Fotelik 0-13 też tak kupiłam i byłam zadowolona:-)
Rysica fajnie, że pierwsze koty za płoty i jest ok:happy:No i masz ciekawą pracę
Mlodak no to jeszcze chwila i będziesz go w domu szukała jak sam ruszy:-D
Maćku dla mnie wszystkie fajne, ale wizualnie ten ostatni
Iwon no u mnie 8 lat różnicy, trochę dużo, ale za to młody dużo pomoże przy małej. On to w ogóle bardzo samodzielny jest, a proszenie go o pomoc powoduje, że czuje się taaaaki dorosły:-):-)I jeszcze nigdy nie był zazdrosny o małą, chyba to rozumie, że ona potrzebuje nas bardzo
Niespodzianka a gdzie przyjeżdżasz do Polski ?
Zaza współczuję :(

i... dalej już nie pamiętam
Zaś pogoda do d....:crazy: U mnie pada deszcz ze śniegiem, więc nici ze spaceru :( A wczoraj byliśmy, aż trzy razy

Do góry