reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Fioletowa po pierwsze gratulację dobrych wieści z wizyty a po drugie Twoje posty dzisiejsze są jak słowa wyjęte z moich ust :-p u nas dokładnie to samo było z pierwszą ciążą, planowany chłopczyk i udało się metodą wyliczania dni itd.

Teraz nie mam pojęcia co będzie bo nie planowałam. Fajnie by było jakby była dziewczynka i wszyscy i tak "wróżą" ale naprawdę wszystko mi jedno. Byle by było zdrowe!!

Witam nowe Mamusie!!
divineee z jedzeniem mam dokładnie tak samo!!!
Pachnąca masz termin dzień po mnie :tak:

reklama
divinee witaj

pachnąca super że jesteś, cieszę się że na wspomagaczkach się udało złapać dwie ciaże czerwcowe, mam nadzieję że się tu rozgościsz :-)
no i trzymam kciuki za bliźniaki :-D

W takim tempie,jak piszecie to ciężko Was ogarnąć :/

Piszecie o wizytach,strasznie dużo za nie płacicie, u mnie w mieście wizyta z Usg kosztuje 100zł i to jest raczej taki max.

Ja chodzę państwowo, wiem że to nie ma znaczenia później. Mam super lekarza u którego leczę się już ponad 10 lat,poprowadził moje dwie ciąże. Jak leżałam w szpitalu to mimo,że leżałam nie na jego odziale to zawsze mnie odwiedzał i się pytał o mnie i o dzieci.
Moja siostra znów,całą ciąże chodziła prywatnie na każdą wizytę, co dwa tyg płaciła kupę kasy a lekarz mimo,że był na dyżurze nawet do niej nie zajrzał nie pomógł.

Poza tym, chodzenie i kombinowanie skierowania na każde badanie...hmm to już za dużo zachodu jak dla mnie ://

Co do rozmiarów garderoby,to ja na razie mieszczę się w "swoje ubrania",ale w drugiej ciąży od początku miałam duży brzuch, aż się sama dziwiłam,że w pierwszych tygodniach można mieć taki brzuch.
Teraz nic nie widać i oby zostało tak jak najdłużej ,bo dopiero niedawno zaczęłam się mieścić w swoje spodnie z przed ciąży:-)

Co do płci,to chyba najważniejsze żeby było zdrowe, chociaż w pierwszej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę, a był Filip.
Drugi raz mąż od początku mówił,że będzie Zosia no i mamy Zosię.A teraz jest mi to zupełnie obojętne,nawet o tym nie myślę. Ale pewnie dlatego,że mamy już parkę:-)

Dziewczyny mam pytanie (może głupie, ale jestem przewrażliwiona)- dziś kłuje mnie lekko tak jakby w prawej pachwinie. Nie jest to ból tylko takie pikanie cały czas. Czy to według Was normalne? Kurcze już jakiegoś obłędu dostaje. Strasznie się boje:-(.

Moja córcia urodziła się w lutym i faktycznie kiepsko było. Z uwagi na siarczyste mrozy rzadko wychodziliśmy, spędzałam sama długie godziny w domu i nie sprzyjało to dobremu samopoczuciu. Myślę, że teraz zdecydowanie będzie lepiej.

Niestety lepiej nie będzie dla mojego wyglądu - w takim tempie przybierania na wadze będę nieźle wyglądać, więc lato spędzę chowając się w worki :).

Agulka - mnie też tak czasem kłuje, ale znośnie. A czy masz też tyłozgięcie macicy?

agulka8 ja też tak mam a jesteśmy w tym samym tygodniu :-)

Mój Synek przyszedł na świat w połowie grudnia i powiem Wam, że było nie źle. Mąż w domu bo to okres przed świętami. W domu przytulnie, cieplutko, cicho. Mogłam odpocząć, schować sadełko pod luźnym swetrem itd.
Myślę, że Lato też będzie fajne :tak:

reklama
hej dziewczyny pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki :-D:-Dtrochę nie ogarniam czytania bo nie mam za duzo czasu wolnego ale jak tylko znajdę chwile to zaglądam co u was słychać trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ja dopiero 29.10 :baffled: mam nadzieję że wszystkie dotrwamy w takim składzie do czerwca :tak:a tak na marginesie to w czerwcu bedzie urodzaj bo bardzo dużo nas się tutaj zrobiło początek lata to jednak fajna pora na urodzenie dzidzi chociaż słysze opinie że to trochę przerąbane w taki upał z noworodkiem i z lejącymi się mlekiem cycami a wy jakie macie zdanie na ten temat ja syna rodziłam w listopadzie to do lata już nie było śladu po ciąży talia wróciła piersią już nie karmiłam mały był już spory więc koc i nad wodę a teraz zobaczę jak to jest urodzic w lato i będę mieć porównanie :-) pisałyście o brzuchach kurcze myślałam że tylko ja tak mam że wyglądam jakbym była w 5 miesiącu nosz masakra to dopiero 6 tydz, a ja już nie dopinam płaszczyka i raczej już nie da się ukryć brzuszka czy to mozliwe myślę ze to jednak wzdęcia bo strasznie mnie męczą w pierwszej ciązy byłam płaska do 4 miesiąca !! dopiero w 5 ludzie zauważali brzuszek a teraz litości to dopiero 6 tydz jeszcze nikomu nie powiedzielismy ale jeszcze troche i sami się domyślą jak mnie zobaczą a chciałam zrobic rodzinie niespodziankę na wszystkich świętych bo wtedy się spotykamy bo zjeżdza się rodzinka z różnych stron Polski a tu jeszcze nic nie powiem a już będzie wiadomo :baffled:
Mnie wczoraj zaczepila sąsiadka (patologia pisałam wczesniej ze policje wzywalam do nich) i mowi ze rozmawiala z panią co sprzata i chyba brzuszek mi urosł. I WALI z pytaniem czy w ciąży jestem. ODP jej: To nie pani interes :D i sobie poszła.
Może i jest troche wiekszy, ale myślę że nie aż tak bo raz że schudłam dwa mieszcze się w swoje spodnie.
FAjna niespodzianke zrobisz rodzince w ten w sumie troche smutny dzien.

ja ci powiem że bardzo chciałam rodzić późną wiosną i się strasznie cieszę z terminu koniec maja, początek czerwca
Arturka rodziłam w sierpniu i to jest przekichane dopiero, a tak pomyśl - wracasz ze szpitala - od razu na spacer, bo jest ciepło, żadnego werandowania, zima w drugim trymestrze, wtedy gdy ciąża jest najfajniejsza i jeszcze jako tako wchodzi się w ciuchy, trzeci trymestr ciepło, ale nie upalnie, coraz więcej zdejmujesz zamiast zakładać, mniejszy problem z ubraniami...
dziecko na dwór - lekko ubrane, nie ma godzinnego ubierania by za chwilę rozebrać bo trzeba przewinąć - ja ci mówie termin ideał
ok trudno figurki nam do lata nie wrócą, ale.... co to za różnica, jesienią będziemy laski ;-)
laktacja się raz dwa unormuje... a cały sezon spacerowy mamy dla siebie co najmniej 4 miesiące dobrej pogody....
Moja figura to chyba nie wróci do formy nawet do lata za 5 lat mam taki nawał skóry :D ale pod ciuchami da się to zamaskować.
Ja rodzilam 21.03 niby pierwszy dzien wiosny a pogoda zaskakująca, raz ciepło raz zimno. Nie wiadomo jak maleństwo ubrać. Jakas masakra. W zimie z wielkim brzucholem. W ciuchy się nie mieścilam. Oj zle to wspominam:p A teraz myślę że ten termin bedzie ok :)

no mi zanim zaczełam jeszcze planować drugie dziecko to nikt nie mówił że przydałoby się drugie tylko że przydałaby się dziewczynka do pary ach ta presja otoczenia że jak masz syna to drugą pasowałoby mieć córkę :crazy: to jak się dowiedzą że jestem w ciąży to dopiero się zacznie z tą dziewczynką jedna koleżanka co wie że jestem już mi wróży dziewczynkę bo mi pryszcze wychodzą i jem słodkie a ja mówię jej że będzie co będzie że się tak nie nastawiam ale co każdemu mam się tak tłumaczyć że ja już kocham tą kropeczkę nieważne jakiej jest płci
Ojj tak ta presja z parką jest masakryczna. U mnie jest to sama, powinno byc przeciwnej płci niż juz w domu jest.

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa ;) mam 24 lata i to moja pierwsza ciąża, której bardzo się boję.. ;/ najbardziej przeraża mnie wizja porodu.. ;/ jak ogólnie czujecie się? Mnie dość często boli głowa i mam rozwolnienie.. :crazy: apetytu w ogóle nie mam, chociaż chodzę cały czas głodna, kładę się spać-muszę zjeść przed samym zaśnięciem, a wstaje taka głodna, że nie mam siły w ogóle, czuję się osłabiona. Mam nadzieję, że nadejdą i te lepsze dni ;) pozdrawiam Was wszystkie gorąco i zdrówka :):*
Hej i witaj wsród nas. Te lepsze dni nadeją ale to kwestia czasu ;)
Witam się dziewczynki :) Wcześniej urzędowałam na staraczkach po clo :)
Ale od dzisiaj mam potwierdzoną mnogą ciążę (najpewniej bliźniaczą) :)) Trochę mnie to przeraża, trochę uszczęśliwia :) Termin na ok 20 czerwca.

Napiszę coś później jak sobie trochę Was poczytam :))

Pozdrawiam Was ciepło :))
Gratuluje dwójeczki :) Ale nam się posypało mamusiek w 3jpaku :)

Jestem po wizycie. Relacja w odpowiednim wątku. Oficjalnie jestem czerwcówką 2013!!!
Jeszcze raz serdeczne gratulacje :)

Dziewwczyny tak piszecie o tym planowaniu plci. Powiedzcie mi w takim razie: cykle miałam 28dniowe. Starania w 13 i 14 dniu przy owu w 14dniu. Więc teoretycznie na co moge liczyc?
Przy Wiki kochaliśmy się codziennie :D wiec nie wiem jak to wypadło :)

Do góry