reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny - pocieszyłyście mnie naprawdę, bo myślałam, że tylko ja tak źle sypiam.

Isis - mnie też mdłości wykonczają, od 12 w południe do nocy - bez przerwy. Rano 3-4 godz. jest w miarę ok.

Co do jedzenia to nadal mam mega apetyt, zjadam normalnie za 3. Przytyłam już nieźle, pewnie powtórzę sytuację z córką +35kg.
Ale przy tym się nie objadam, po prostu mam takie ssanie w żołądku co chwilę, że muszę zjeść - bo jak nie zjem to zwymiotuję. I tak w kółko...

reklama
Isis mi na zaparcia pomaga bardzo błonnik. Kupujesz w aptece albo w sklepie ze zdrową żywnością taki najzwyklejszy nawet w proszku i wcinasz z tym co lubisz. Na mnie działa rewelacyjnie i szybko.

Ja też nie mam ochoty na słodycze, nawet herbatę dużo mniej słodzę. Od kilku dni chodziła za mną kapusta kiszona. Wystarczyło powiedzieć, że dzidzia w drodze a teściowa spod ziemi wyczarowała ostatni słój kapusty z zeszłego roku więc teraz się objadam. Dzisiaj do obiadku też będzie. I na deser.

natis ja mdłości nie czuję tylko jak mam coś w ustach, a tak to non stop... a przecież nie mogę ciągle jesć... ech niech się skończą już te mdłosci - ja proszę o drugi trymestr już

A ja od 3 dni mam spokój od mdłości. Baaaa nawet od wzdęć. I zamiast się cieszyć, to ja się boję. Bo nagle przestałam czuć, że jestem w ciąży. Mój mi mówi bym zadzwoniła do lekarza, ale nie chce panikować i usłyszeć to niech się Pani cieszy, że przeszły.

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy wy bierzecie jakieś witaminki czy tylko sam kwas foliowy??? Ja biorę Femibion Natal Classic (zostało mi jeszcze parę tabletek, bo brałam je również w czasie starań o dzidzię) i tam jest 800mcg kwasu foliowego (to jest 0,4 czy 0,8 mg???) czy to wystarczy czy brać dodatkowo jeszcze?

Ja na razie tylko kwas foliowy biorę i w tym leku co mi lekarz polecił jest 0,4mg kwasu foliowego więc Twojej dawki na pewno wystarczy.

Ale akcja. Koło mojego biurowca chyba coś sie pali bo właśnie podjechały 3 jednostki straży pożarnej, karetka i straż miejska. Robi się zbiegowisko.

ja dopiero w czwartek ide potwierdzic ciaże z wyliczen wynika ze to 5 tydzien i narazie nei mam zadnych objawow typu mdlosci a wy tu wszyetki sie meczycie i sie zastanawiam czy u mnei w takim wypadku wszystko ok.

Królowa - pocieszyłaś mnie, bo się już zastanawiałam czy to normalne, że spać nie mogę. Teraz chętnie bym się położyła i przespała te cholerne mdłości, ale córcia zaraz ze szkoły wraca, a ja nawet obiadu nie mam.

Agacia - ja to już mam spory brzuszek, nie zapinam się w spodnie, wyciągnęłam już wczoraj ciążowe. Na oko już widać, że w ciąży jestem, bez przyglądania się :)
Mi z dnia na dzien wywalilo brzusio :/ Mieszcze się w swoje spodnie ale już przeglądam all za spodniami :)

Dziewczyny - pocieszyłyście mnie naprawdę, bo myślałam, że tylko ja tak źle sypiam.

Isis - mnie też mdłości wykonczają, od 12 w południe do nocy - bez przerwy. Rano 3-4 godz. jest w miarę ok.

Co do jedzenia to nadal mam mega apetyt, zjadam normalnie za 3. Przytyłam już nieźle, pewnie powtórzę sytuację z córką +35kg.
Ale przy tym się nie objadam, po prostu mam takie ssanie w żołądku co chwilę, że muszę zjeść - bo jak nie zjem to zwymiotuję. I tak w kółko...
Jesli mozna wiedziec to ile masz juz na plusie? Ja z Wiki 22,5kg przytyłam. Sypianie.. masakra :/ Wstaje z dwa razy do Małej i jeszcze z 4 razy na siusiu :/

A ja od 3 dni mam spokój od mdłości. Baaaa nawet od wzdęć. I zamiast się cieszyć, to ja się boję. Bo nagle przestałam czuć, że jestem w ciąży. Mój mi mówi bym zadzwoniła do lekarza, ale nie chce panikować i usłyszeć to niech się Pani cieszy, że przeszły.
Objawy mogą jeszcze wrócic. Mi mineły, a teraz wróciły znowu. Dzisiaj rano jeszcze nic nie zjadlam i nie wypiłam a i tak spotkałam sie z muszla :/

ja dopiero w czwartek ide potwierdzic ciaże z wyliczen wynika ze to 5 tydzien i narazie nei mam zadnych objawow typu mdlosci a wy tu wszyetki sie meczycie i sie zastanawiam czy u mnei w takim wypadku wszystko ok.
Brakiem objawów ciesz się :)

Dzisiaj z cora bylam przekuc jej uszy bo chciala. Przy pierwszym płacz... drugiego nie chciala musialam tłumaczyc i tlumaczyc aż mała mówi: SZYBKO. Nastawiła ucho i pach jest :) Teraz chodzi dumna :)

Apropo wstawania w nocy. Dzisiaj jak wstawalam za kazdym razem kręciło mi się w głowie :/ Masakra jakaś

reklama
mama_wiki - nie wiem ile przytyłam, bo pół roku temu popsułam wagę /albo wykończyłam baterie/ i do dziś nie działa. U gina w 6 tyg. ważyłam 63kg, teraz pewnie z 3kg więcej. Za tydzień się zważę. Myślę, że będę przodować w naszej grupie ;-).

Do góry