reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Witam się i ja z wami po mega nie przespanej nocy :/ Kawę piję litrami i gdyby nie ona to bym padła... Błagam o chociaż 2-3h ciągłego snu!!
Wczoraj bylyśmy na wizycie u pediatry, mała przez 2tyg przybrała 300gram, (3800g,jej Wiki większa się urodziła:p) już nie jest taka żółta jak była, witamina E działa cuda :) Położna ''wymemłała'' małej pępek i pokazała jak go myć żeby wszędzie dojść... i ja się pytam po co? :p Jak przyszłyśmy do domku to pępusia już nie było :p
Moje szwy ściągnięte goję się ładnie :)

Palin życzę Ci i reszcie dziewczyn szybkiego rozwiązania, wiem jak ciężkie jest czekanie na ''akcję'' (wiki 12 dni po terminie się urodziła) te pytania, telefony... masakra. Teraz było wszystko na spokojnie bo przed terminem 9 dni.

Maja ma już 2 tyg... ale ten czas leci. Miłego dnia

Palin- to super, że skurczyki są!:tak::-) Tatus synusia zmobilizuje i będzie dobrze:tak:

Ja ise wzięłam za robotę.
Tylko mi w tej firmie czyszczącej dywany telefonu nie odbierają:crazy:

A to na poprawe humorku dla kazdej, ktora czuje sie "wieksza"
943200_10151437688488314_440187954_n.jpg

Załączniki

• 943200_10151437688488314_440187954_n.jpg
    943200_10151437688488314_440187954_n.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 44
hahahaha gosiak - cudowne !! kocham Cię za to pocieszenie :D:D :**** haha powiem Wam, że jak ostatnio byłam w pracy tj w piątek to jedna laska powiedziała mi, że pamięta mnie jak z Tosią chodziłam i wtedy byłam wielka, napuchnięta hahahaha głupiej się coś porąbało bo wtedy przytyłam 12 kg a teraz 17,5, wtedy miałam tylko brzuch a teraz mam hahaha wszystko :p

Gosiak - może organizm właśnie potrzebuje snu, żeby nabrać sił przed porodem. Pośpij sobie...

Dmuchawiec - też się cieszę, że są, bo już sama nie wiedziałam, czy nie czuję, czy ich nie ma, czy tylko mi się wydaje. A teraz mam to na papierze :happy:

Anula - może faktycznie jej się tak zdawało. U mnie też wszyscy widzą tylko odstającą piłkę, a tymczasem cała się powiększyłam. Tylko jak wszędzie równomiernie przybywa, to się tak w oczy nie rzuca...

Ostatnia edycja:
Witam po spacerku. Dzisiaj tak się dobrze czuję, że zaliczylismy z Jędrkiem spokojnie 3 km. Pierwszy dzień bez skurczy od dobrego tygodnia.

Dokładnie Palin, niech Aro przyjeżdża i może akurat idealnie trafi. Co do zmywania podłogi na kolanach, to u mojej koleżanki podziałało ! ;)

Dmuchawcu - ja też zamówiłam pranie dywanów i tapicerek i wyszło idealnie. Pan był 4 godziny u nas od rana i wieczorem już wszystko było suche (akurat był upał na dworze).

dziewczyny uciekam, bo zaraz pan mąż podjedzie :) krakowskie ulice - bądźcie puste i szerokie żebym się nie spóźniła do dr :p odezwę się wieczorem albo jutro rano bo Tosia ma jeszcze dziś basen, a mam zamiar iśc żeby się rozruszać :p Oczywiście ja będę ją tylko wycierała, przebierała i kibicowała :p czyli to co zwykle, ale wiadomo ruch to ruch :) spróbuję Was podczytywać z kom :) Miłego popołudnia !!

Ja dziś coś mam powera do sprzątania, więc muszę to wykorzystać, najpierw ogarne szafki w kuchni i lodówkę a potem może w końcu przygotuje łóżeczko i kacik dla maluszka, bo może własnie na to czeka...:-)

reklama
Julix- u nas dywnay zabierają i nastepnego dnia odwożą suche. O pranie tapicerki jutro zapytam-chcę mieć wszystko czyściutkie:tak: Już sie dodzwoniłam- będą po dywany jutro rano:-)

Sprzatam pokój dziewczynek. Marysia śpi nadal w drewnianym łóżeczku-tylko szczebelki ma wyjęte. Sypia w pieluszce, ale ostatnio zapomniałam jej założyc i co? Zlała się:confused2: Materac nie zabezpieczony. Chciałam zdjąć pokrowiec i uprać, ale niestety- łuska gryki jest doszyta do pokrowca:confused2: No kurka, no!!!! Mam w domu drugi materac-dla Helenki i tam pokrowiec zdejmuje się do prania i jest lux, a u lipa. Naczytałam sie internetowych opinii czy można prać łuske gryki w pralce i podobno nie, ale było kilka odwaznych, co próbowało z dobrym skutkiem, więc odważyłam się i ja. Wstawiłam program prania ręcznego na 30st z delikatnym wirowaniem i dodatkowym płukaniem. Zobaczymy co wyjmę z pralki:sorry:

Do góry