reklama

Czerwiec 2013

Witam się w ten upalny cholerny dzien...Dziewczyny czy wasze maludy też tak źle znosza upały?Mała juz wczoraj w nocy marudziła,budziła się i jadła na raty,dzisiaj w dzień to samo.Dopiero przed chwilą wypiła swoją normalną dawkę mm i usnęła bidulka. Poza tym miałyśmy dzisiaj wizyte pediatry w domu,osłuchała małą i doprowadziła mnie do płaczu-mała ma jakies szmery nad sercem,do tego pleśniawki w buzi-a wczesniej położna mówiła,ze to osad po mleku. Wyparzamy butelki na maksa i zawsze,smoczki też...już sama nie wiem od czego to dziadostwo:( Całe popołudniu wydzwanialiśmy z mężem po wszystkich poradniach,prywatnych gabinetach,zeby migiem umówić się na echo serca...Fuksem się udało zaklepać wizytę u dobrej pani profesor,inni mieli terminy na koniec sierpnia,września...I to duże miasto jest,szok. Już poczytałam,ze większość takich szmerów jest normalne i samo mija,ze bynajmniej bardzo czesto się zdarzają...ale do wizyty chyba zejde na zawał...Do dupy jest jak maluszki chorują,jak im coś dolega...Jak nie brzuszki,to inne cholerstwo:((( Dziewczyny dużo zdrówka dla naszych skarbów:) Dla Was też:)

reklama
Katka - ja przechodzilam, we wtorek skonczylam brac antybiotyk.... u mnie wygladalo to tak.... rano wstalam prawa piers strasznie tkliwa byla i ciagnela jakby w dol. Byla lekko zaczerwieniona u gory. Pierwszy raz jak zmierzylam temp. mialam mniej wiecej jak Ty, ale po 2 godzinach bylo juz 38,7. Pojechalismy do szpitala, tam smierzyli mi temp. dali paracetamol, obmacali piersi. Pobrali tez sporo krwi do badania i powiedzieli, ze jak wyjda kiepskie to ze wzgl na wysoka temperature zostane w szpitalu. Na szczescie tak nie bylo. Kazali karmic nadal z dwoch piersi(na zmiane), aby nie przestawac karmic z tej bolacej !!! Aby ulzyc sobie , wez cieply prysznic i masuj bolaca piers cala dlonia, spuszczajac troche mleka. Przez tydzien bralam tez antybiotyk.

Fioletowa - link sie przydaje, choc Maly pospal mi pol godzinki. Teraz spi na babci :-(
Czuje sie jak jego prywatna stolowka i tyle. Wtedy jest spokojny, a po chwili od odessania jest wrzask u mnie na rekach :-(

Emka mój oddycha bardzo niespokojnie..Kilka bardzo szybkich głębokich oddechów po czym...przerwa..I znowu..czasem się wzdrygnie.Mówiłam lekarce o tym a ona "a sinieje przy tym?" no nie...to że "taka jego uroda".. :baffled:

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze pelnych piersi...

Dmuchawcu moj tez siedzi i miantoli cycka, ssie nawet pustego i mleczko nie rosnie:-( az mnie bola.

Jutro jade w koncu do Korby. Rzucamy nasze balagany i idziemy nad jeziorko:-) oby tylko nie padalo

Emka, moj tez czasami oddycha dokładnie tak jak opisujesz, nie ma w tym chyba nic złego, starsza corcia tez tak miała :)
co do upałów- to i u nas cieżko, mały mniej cierpliwy, bardziej marudny, i cieżko mu sie zasypia.. Zwłaszcza, ze na sen ciasno owijam go w kocyk a teraz nie da rady bo by sie ugotowal.. A i na spacerze w upał nie zasnie lekko :( ja tam wolałabym 18 stopni i deszcz... Zawsze mozna malucha ciepło ubrać a na wozek osłonę założyć ;)

ja póki co nie odciagalam specjalnie ale chyba teraz zacznę.. Po tym co piszecie..

Smile, u nozek jeszcze nie obcinalam, bo sie nimi nie drapie :D

ja chyba coś złego wczoraj zjadlam.. Maluszek miał zielonkawe kupki i bardziej sie męczył przy wyproznianiu.. Uff, muszę bardziej uważać..

generalnie u nas wszystko ok. Zuzia wyjechała wczoraj na wieś a ja juz strasznie tęsknię.. Wydaje mi sie ze mały tez zauważył jej nieobecność i przez to tez troszkę zagubiony. Ona duuuuzo uwagi i czasu mu poświęca. Fajnie, ze tak go kocha :)

Emka moj maluszek tez takie miewa oddechy i starszak tez tak mial.

Szmery na serduszku nie musza oznaczac nic zlego czesto u takich aluszkw wystepuja. Trzymam kciuki by wszystko bylo ok&&&&

My juzw lozku na kangurka. Hubi sicznie zasnal ja zaraz tez zasne.

Przed kapiela Sewerynmial pilnowac Huberta i braciszek z tej radosci zrobil kupke i dwa razy strzelil siusiu wprost na starszego braciszka:-):-):-D:-D

Witam :tak:

Robaczku, Trzymam kciuki , żeby było jutro duuuużo mleczka w końcu obiecałaś troszkę Zosi ;-)

Moja Zosia też tak szybko oddycha, więc chyba to normalne:-) Szmery miała moja starsza córka jak była malutka, ale wszystko się unormowało...

Dziewczyny Zośka już tak fajnie się uśmiecha, nie mogę się napatrzeć na te nieśmiałe uśmieszki całą buźką :-)

U nas wszystko ok , Zosie jakoś nie męczył dzisiejszy upał , była grzeczna , zobaczymy jaka będzie nocka.

Anusiakanusia, Jak moja córka jedzie do babci to już tego samego dnia za nią tęsknie...:tak: My mamy już tak chyba mamy :-D

Życzę Wam wszystkim spokojnej nocki i długiego snu :)

Haha Robaczku to nieźle Hubercik załatwił braciszka:-D

Ostatnia edycja:
Napisalam dlugiego posta i go wcielo :/

Robaczku a jaka byla reakcja starszaka? Moj nie przezylby takiego dowodu milosci braciszka.. obrzydza go samo slowo 'pielucha' :p

Wniesienie wozka na 3 pietro oplacalo sie - Smerf spal od 14 do 18 i zostal obudzony, bo jechalismy do sklepu. Zmienil tylko miejsce spania z wozka na fotelik :) Dziewczyny ile jest wyprzedazy w sklepach-masakra.. Musze sie jakos zorganizowac i udac na lowy :) Tym razem dla mnie a nie dla dzieci :)

reklama
hej kochane Daria wykapana nakarmiona spaceruje z tausiem :-D trzeba ją do 22 przytrzymać ze spaniem to wtedy pośpi ładnie do 3 / 4 kiedyś poszła spać po 21 i o 1 w nocy wstała i nie chciała usnąć aż do 3 to rano byłam mało przytomna
a Daria w te upały to dużo śpi chyba tak sobie radzi z upałem ale u nas w mieszkaniu jest nawet fajny chłodek na dworze jest dużo gorzej więc dajemy radę spacerek dopiero po 16 ale to idziemy od razu pod drzewko w cień
Emka moja mała tez identycznie czasem oddycha jak opisujesz do tego jeszcze tak kwili i marszczy czoło jakby na prawdę coś złego jej się śniło :nerd: a ona ostatnio bardzo lubi leżeć na moim rogalu ciążowym :-D bo najbradziej lubi byc na ramieniu jak do odbicia noszona i tak zasnie więc jak w tej pozycji ją położe na rogala t dalej tak na nim śpi jedną drzemke w ciągu dnia sobie tak strzeli na brzuszku a i tak poleżeć na nim lubi i nawet wtedy nie płacze najszybciej się denerwuje kiedy lezy płasko na pleckach jakoś nie lubi tak leżeć :dry:a i obowiązkowo musi mieć pieluszke koło buzi i sobie ją trzyma tak sie nauczyła z pieluszka spać :szok: już coraz mnie płacze da się ja ,,zabawić ,,
teraz ma taki skok rozwojowy bo nagle z dnia na dzien zaczeła się tak smiac całą buzia az piszczy ze śmiechu a jak jej wycieram buzie pieluszką i tak po policzkach posmyram to tak sie smieje że łooo i gaworzy już coraz bardziej jej jak to dziecko sie szybko zmienia dopiero co leżał taki niemowlaczek a tu już taki kontaktowy i wesoły dzidziuś :-Da na widok taty to tak sie śmiej że az nogami i rekami macha z radości :-D

mojego starszaka też obrzydza pielucha jak mu każe wyrzucić to bierze tak tylko tylko za sam koniuszek jakby tak został osikany to chyba by się rozpłakał :baffled:

madzia są wyprzedaże fajne ale ja jakoś jeszcze nie byłam z mała na sklepach jakos tak mi szkoda jej po sklepach ciągać i boje się tej zmiany temp bo na dworze upał a w sklepach kilma a sama nie mam jak sie wyrwac bo mój m puzno z pracy wraca kupuje dla małej i Dawida w 5.10.15 prze internet są tez duże wyprzedaże a lubię ich ciuszki
dzisiaj wyszłam z mała przed blok akurat spotkałam koleżankę z bloku obok miała termin na sierpień miała mieć dziewczynkę i mówiłyśmy że będą koleżanki z Darią i na spacerki miałysmy razem chodzić a dziś patrzę a ona bez brzuszka mówię widze ze juz urodziłaś a ona na to że tak i właśnie pochowała wracali z pogrzebu :-(:no::no::no: ona miała od początku problemy z cisnieniem miała wysokie i już było zagrożenie dla niej życia i zrobili cesarke w 29tyg malutka 800g niby było dobrze zyła 2 tygodnie dawali im nadziję że ładnie przybiera jest coraz lepiej az tu nagle stan sie pogorszył i po prostu nagle zmarła i sami nie wiedza do końca co sie stało :no::no::no: tak sie upłakałam żę już do końca dnia nie byłam w stanie dojść do siebie ona biedna tak tylko raz zerkła na Darię i szybko sie odwróciła czemu takie maluszki umieraja zanim jeszcze zaczną życie :no::no::no::no:

lecę kochane bo Daria wzywa mamusie jeszcze się tylko pochwale moim śmieszkiem kochanym i jak sobie śpi na rogalu :tak:

Załączniki

• SAM_4769.jpg
    SAM_4769.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 89
  • SAM_4754.jpg
    SAM_4754.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 94

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry